Επικαιρότητα

Θυατείρων Νικήτας: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

εικόνα άρθρου: Θυατείρων Νικήτας: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη
Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Οικουμενισμός, το «υπερφάρμακο» για πάσα νόσο… 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022, στα πλαίσια της τακτικής συμμετοχής στο Συνέδριο του Λάμπερθ της Αγγλικανικής Εκκλησίας και «της προώθησης του ιερού σκοπού της διαχριστιανικής καταλλαγής», παρευρέθη ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας. Το θέμα που πραγματευόταν στην ομιλία του σχετιζόταν με τη σύγχρονη δουλεία και την εμπορία των ανθρώπων.

Εν συντομία, ο Αρχιεπίσκοπος, αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή στο συνέδριο, σχολίασε τα κοινωνικά τεκταινόμενα, υπογραμμίζοντας την εκμετάλλευση εις βάρος των ανθρώπων στα πλαίσια της οικονομικής αισχροκέρδειας.Υπερθεμάτισε την αναγνώριση των εγκλημάτων αυτών από τον πολιτικό κόσμο, αλλά εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος από την έλλειψη μέτρων για την αποτροπή της κοινωνικής ασθένειας, τόσο από την πολιτεία όσο και από την Εκκλησία.

Έχοντας ενισχύσει την επιχειρηματολογία του με εδάφια από την Αγία Γραφή και αναφορές από την Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε για ακόμα μία φορά την ανάγκη της συνένωσης και της συνεργασίας όλων των χριστιανικών εκκλησιών (ορθοδόξων και μη) απέναντι στην παθογένεια του κοινωνικού ιστού, με σκοπό την μετατροπή του σε ποίμνιο που θα ευαρεστήσει τον Κύριο και θα έχει ως κατευθυντήρια γραμμή το κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού.

Ο οικουμενισμός πανταχού παρών

 Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο επίσημος εκπρόσωπος  του Φαναρίου, στη φετινή συνάντηση του Λάμπερθ, κατέληξε πάλι στο ότι τα προβλήματα που μαστίζουν τις κοινωνίες έχουν μόνο μία λύση, την πανθρησκεία. Την ενότητα, δηλαδή, ομόδοξων και αλλόδοξων χριστιανών που, σύμφωνα με τον κ. Νικήτα, θα επιφέρουν τις λύσεις που αναζητά η Οικουμένη.

Βέβαια, η άποψη σύμφωνα με την οποία η Σοφία του Σολομώντα, ο Άγιος Βασίλειος, ο Προφήτης Ησαΐας και ο Ιησούς Χριστός ζητούν την ένωση όλων των εκκλησιαστικών αρχόντων, ορθοδόξων και μη, με κοινό στόχο τη δράση ενάντια στα πάθη των ανθρώπων, είναι προκλητική και φανερώνει την ανάγκη για επανακατήχηση, ανάλυση και διαφώτιση από ορθόδοξους στο φρόνημα θεολόγους…

Και μόνο που έπεσε στο τραπέζι η ιδέα του οικουμενισμού σε μια τόσο ευαίσθητη κοινωνική πτυχή παγκόσμιας εμβέλειας, από μόνη της είναι αρκετή για να μας κρατήσει σε πνευματική επαγρύπνηση.

Ό,τι λάμπει, τελικά, δεν είναι χρυσός. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 26ον)
Ανακήρυξη Αρχιεπ. Θυατείρων σε Συμπρόεδρο του Συνδέσμου Αγγλικανικής Κοινωνίας και Ανατολικών Εκκλησιών (AECA)
Ο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας εόρτασε αγγλικανικώς το Ιωβηλαίο της Ελισάβετ 

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.