Επικαιρότητα

Το Ρόταρυ απαντά για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου με επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο

εικόνα άρθρου: Το Ρόταρυ απαντά για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου με επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο

Η ανακοίνωση των Διοικητών του Ελληνικού Ρόταρυ στην Ιερά Σύνοδο με επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να συστήσει την αποφυγή εισόδου των ορθοδόξων χριστιανών στους ομίλους των Ρόταρυ και Λάιονς, η Διοίκηση των Ελλήνων Ρόταρυ έστιελε επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο. Εμείς, ως katanixi.gr δε στεκόμαστε με αφέλεια μπροστά στην απόφαση της Συνόδου. Στον αντίποδα, φιλτράρουμε κάθε κίνηση από Ορθόδοξη σκοπιά. Έτσι συνέβη, λοιπόν, και τούτη τη φορά. Ο αξιότιμος συνεργάτης μας, μοναχός Σεραφείμ, έχοντας επιτελέσει μία χρόνια και θεολογικά εμπεριστατωμένη έρευνα περί τα θέματα της Μασονίας, παραχώρησε συνέντευξη για το φλέγον θέμα. Αποσπασματικά παραθέτουμε στο Ιστολόγιό μας ένα απόσταγμα της συνέντευξης που αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό.

Ως μέλη της Εκκλησία του Χριστού πρέπει να λαμβάνουμε σαφή και ξεκάθαρη θέση έναντι οργανισμών και ομάδων που επιστρατεύονται και μάχονται το έργο της Εκκλησίας. Πιο συγκεκριμένα, η πρόσφατη απόφαση της Συνόδου εκ πρώτης όψεως μπορεί να έχει θετικό πρόσημο, διότι θα θέσει προσωρινά τουλάχιστον, ένα τέρμα στις επίσημες σχέσεις πολλών ανωτάτων κληρικών και ιερέων με τους Ρόταρυ και τους Λάιονς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των σχέσεων, αποτέλεσε η Μητρόπολη Κατερίνης, Κομοτηνής, Λαρίσης και Θεσσαλονίκης

Όμως, εντοπίζουμε πολλά προβλήματα σε αυτή την απόφαση! Είναι ολοκάθαρο πως πολλοί οργανισμοί, ενώ προβάλλουν αθώες θέσεις, στην πραγματικότητα οι σκοποί τους δεν είναι και τόσο ανεξίκακοι. Λοιπόν, άμεσα συνδέονται και οι δύο οργανισμοί με τη θρησκεία της Μασονίας η οποία είναι επισήμως καταδικασμένη, ως ασυμβίβαστη με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία! Οι ιδρυτές τους ήταν τέκτονες και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα πολλά από τα ιδρυτικά στελέχη ήταν Μασόνοι! Ο πρώτος πρόεδρος των Rotary, μάλιστα, Σπυρίδων Λοβέρδος αναφέρεται σε όλη τη μασονική βιβλιογραφία ως επιφανής Μασόνος. Σε αυτό το σημείο αξίζει να προσθέσουμε πως οι διασυνδέσεις αυτών των οργανώσεων δεν περιορίζονται σε έναν αυστηρά μητροπολιτικό κύκλο. Ειδάλλως, έχουν μεγάλες προσβάσεις στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μας, το οποίο πριν από κάποια χρόνια χειροτόνησε ένα επίσημο μέλος των Λάιονς ως κληρικό.

Να σημειώσουμε πως η απόφαση αναφέρει να απέχουν από κάθε εκδήλωση! Δεν διευκρινίζει, όμως, ότι επιβάλλεται να απέχουν και από κάθε συνεργασία στον φιλανθρωπικό τομέα! Επιπρόσθετα, περιορίζεται μόνο τους ιεράρχες και τους κληρικούς και παραλείπει την αναφορά στους λαϊκούς. Το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι: Κάτι που δεν είναι σωστό για τους κληρικούς είναι σωστό για τους λαϊκούς;

Χωρίς αμφιβολία, το πρόβλημα που εντοπίζεται για τους κληρικούς αφορά και τους λαϊκούς. Συνεπώς, ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνει υπόμνηση και τους λαϊκούς!

Το κυριότερο, όμως, είναι πως η απόφαση αυτή έχει μέσα τα σπέρματα της ανατροπής της και χαρακτηρίζεται ακόμη και παραπλανητική. Aυτό είναι πρόδηλο από το γεγονός ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία για τη σχέση των οργανισμών αυτών με τη Μασονία, τα οποία δυστυχώς δεν αναφέρονται. Ακόμη, να τονίσουμε ότι οι διοικήσεις αυτών των οργανώσεων είναι ενωμένες με τις διοικήσεις του εξωτερικού και φυσικά, υπάρχει πλήρη ιδεολογική ταύτιση. Για να μιλήσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια, οι τοπικοί αυτοί οργανισμοί αντλούν την ιδεολογία τους από τις ξένες μητρικές οργανώσεις από τις οποίες και ιδρύθηκαν. Είναι ολοφάνερο πως έχουμε μεταφορά ξένης ιδεολογίας μέσα στον ελλαδικό χώρο. Μάλιστα, ο π. Σεραφείμ μας διαβεβαιώνει πως πριν βγει η παρούσα απόφαση της ΔΙΣ υποβλήθηκαν επαρκέστατα στοιχεία για τη σχέση Μασονίας με τους Ρόταρυ και Λάιονς. Παρ’ όλα αυτά δεν τα επικαλείται η απόφαση αυτή! Κατά συνέπεια, γίνεται αντιληπτό πως με την επιλογή αυτή περιορίζει το πρόβλημα!

Είναι αλήθεια ότι εδώ και πολλές δεκαετίες, δικαιοδοσίες έχουν κατακλυστεί από τέκτονες κληρικούς και υπάρχει πληθώρα στοιχείων που επιβεβαιώνονται από τον μοναχό Σεραφείμ μέσω της προσωπικής του μελέτης.

Η Μασονία έχει εκτός από πολιτικό ανατρεπτικό έργο και εκκλησιαστικό. Και αυτό εγκολπώνεται στον Οικουμενισμό! Η ύπαρξη, λοιπόν, κάποιων κληρικών με μασονικό έργο μέσα στην Εκκλησία, είναι αδιαπραγμάτευτη! Αυτοί, όπως φαίνεται, άφησαν κάποια παρακαταθήκη τους διαδόχους τους είτε δείχνοντας ένα πρόσωπο συγκαταβατικό και ανεκτικό με τη Μασονία είτε σπέρνοντας οικουμενιστικές πρακτικές. Ας μη λησμονούμε, ότι ο Οικουμενισμός είναι γέννημα θρέμμα της Μασονίας…

Προς ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού παραθέτουμε σειρά ομιλιών περί του ζητήματος της Μασονίας, την οποία παραχώρησε ο π. Σεραφείμ Ζήσης στο κανάλι Katihisis στο youtube.

Δείτε σχετικά:
Η ΔΙΣ για τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας
Προκαλούμε το μητροπολίτη Κορίνθου να πάρει δημόσια θέση για τους Ρόταρυ, τους οποίους ευλογεί…

Σχετικά άρθρα

Κατά ιερομ. Νικήτα Παντοκρατορινού για τις εκκλησιολογικές του αιρέσεις και την συκοφάντηση του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά

του Αγαθόνικου. Σε ομιλία του για τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά ο Αγιορείτης γέρων διαστρέφει την εκκλησιαστική μας ιστορία και εκμεταλλεύεται το κύρος του Αγίου, για να προωθήσει τις αιρέσεις του

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.