Επικαιρότητα

Τους τρέχουν τα σάλια

εικόνα άρθρου: Τους τρέχουν τα σάλια

Η πυρκαγιά στο Νοτρ Νταμ των αιρετικών παπικών προκάλεσε βροχή συγκινητικών μηνυμάτων από τους εκκλησιαστικούς και πολιτικούς ταγούς της Ελλάδος. Όλοι έτρεξαν να δώσουν ευγενική υπόκλιση υποταγής στην χώρα της οποίας τις τράπεζες πληρώνουμε με την ίδια μας την ζωή. Οικονομικά στραγγαλισμένοι γίναμε ένα προτεκτοράτο, εργαστήριο κοινωνικών πειραμάτων, ξέφραγο αμπέλι εισβολέων εποίκων, υπάκουοι νομοθέτες σκοταδιστικών ανωμαλιών, κομμάτι πίτας για μοίρασμα στους «καλούς γείτονες». Η Ελλάδα (ψυχή και σώμα) βγαίνει στο σφυρί και αυτοί τί κάνουν; Τους τρέχουν τα σάλια.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Β’, δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του συγκινητικό μήνυμα για την καταστροφή που υπέστη το Νοτρ Νταμ, «ἕνα ἀπό τά σημαντικότερα μνημεῖα τῆς Εὐρωπαϊκῆς καί τῆς Παγκόσμιας Χριστιανικῆς κληρονομιᾶς». Δεν τον είδαμε όμωςνα «εκφράζει την λύπη του και την συμπαράστασή του» τόσα χρόνια μπροστά στην κατεδάφιση της Ελληνορθόδοξης κληρονομιάς. Αντιθέτως, τον είδαμε να συνεργάζεται άπταιστα με τον Τσε Γκεβάρα Αλέξη Τσίπρα για την κατεδάφιση αυτής της Ελληνορθόδοξης κληρονομιάς, όπως και τον είδαμε να τον ευχαριστεί 20 φορές στην κοινή εμφάνισή τους. Για την κληρονομιά των Ελλήνων, την Ελληνική Μακεδονία μας, όχι μόνο δεν εξέφρασε λύπη, όχι μόνο δεν μας συμπαραστάθηκε αλλά σαν πρόθυμος λαγός του Τσίπρα μας ορμήνεψε να μην κάνουμε τίποτα.

Ο επίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Β’ δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει και το οικουμενιστικό του μήνυμα. Έγραψε: «εὐχόμενος διά τῶν πρεσβειῶν τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, νά ἀνακατασκευασθεῖ ὁ θαυμάσιος αὐτός Ναός

Και ερωτώ.

Την Παναγία την ρώτησε;

Γνωρίζει σε ποια Εκκλησία είναι προκαθήμενος; 

Πως είναι δυνατόν η Παναγία να πρεσβεύει να χτίσουν «Ναό» οι εχθροί του Υιού Της;

«Μην φοβάσαι. Τρέξε στο Μοναστήρι και πες στους Πατέρες ότι οι εχθροί μου και οι εχθροί του Υιού μου έρχονται, και όσοι θέλουν ας φύγουν να σωθούν, όσοι θέλουν ας μείνουν να αγωνιστούν.»

Αυτά είπε η Υπεραγία Θεοτόκος σε έναν ασκητή του Αγίου Όρους όταν ο Βέκκος έστελνε τους Λατίνους να πείσουν τους Πατέρες να ενωθούν μαζί τους. Και ο ψευδοποιμένας Ιερώνυμος Β’ διαστρεβλώνει το θέλημά Της.

Πως είναι δυνατόνπροκαθήμενος Εκκλησίας να διαστρεβλώνει δημοσίως χωρίς φόβο Θεού το θέλημα της Παναγίας; Που φτάσαμε; Που καταντήσαμε; Που τους βρίσκουνε όλους αυτούς και τους βάζουν σε αυτές τις θέσεις;

Η αποστασία του εκκοσμικευμένου κλήρου επιδεινώνεται συνεχώς, διότι δεν έχουν και τον «φόβο των Ιουδαίων». Ο λαός του Θεού κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, δηλαδή τον ύπνο του ευλαβούς βλαμμένου.


Φαίη.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.