Επικαιρότητα

Τι είχε πει στον π. Ανδρέα Κονάνο ο διάβολος;

εικόνα άρθρου: Τι είχε πει στον π. Ανδρέα Κονάνο ο διάβολος;

O π. Ανδρέας Κονάνος αφηγείται τί του είχε πει ο διάβολος μέσω μιας δαιμονισμένης γυναίκας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η απόφαση του π. Ανδρέα Κονάνου να πετάξει τα ράσα όλους μας ξάφνιασε και μας στεναχώρησε. Η απήχηση των κηρυγμάτων του μέσω των ραδιοφωνικών σταθμών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολύ μεγάλη. Ανάλογος με την μεγάλη δημοφιλία του ήταν και ο σκανδαλισμός του πιστού λαού στο άκουσμα της απόφασής του να αποσχηματιστεί. Εμείς στην Κατάνυξη είχαμε εκφράσει το παράπονό μας για το περιεχόμενο των κηρυγμάτων του π. Ανδρέα. Γράφαμε σχετικά:

Για το τάλαντο του λόγου και την απήχηση των ομιλιών του πατρός Ανδρέα Κονάνου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η γλυκύτητα και η παρηγοριά που σκορπίζει απλόχερα, τον καθιστούν “αγαπημένο” στις καρδιές των ακροατών του. Η απορία μας είναι ειλικρινής και η αγωνία μας πηγαία. Γιατί ο π. Ανδρέας δεν ασχολείται με το μείζον θέμα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού; Ένας “Σουπερ Σταρ” της Ορθοδοξίας γιατί δεν παίρνει θέση για τον κίνδυνο, που απειλεί τώρα την Ορθόδοξη Εκκλησία;

Πιστεύει άραγε πως ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση; Πιστεύει πως η φερόμενη ως η “Αγία και Μεγάλη Σύνοδος του Κολυμπαρίου της Κρήτης” είναι ψευδοσύνοδος και επιχειρείται η βίαιη Συνοδική νομιμοποίηση της παναιρέσεως στην Ορθόδοξη διδασκαλία; Αυτές τις ερωτήσεις να τις αποφύγετε !! Θα σας χαρακτηρίσουν εκτός θέματος, φονταμενταλιστές και ακραίους παλαιοημερολογίτες, σχισματικούς ή φασίστες μέχρι ομοφοβικούς και χρυσαυγίτες.

Είναι πολλοί πνευματικοί πατέρες που θα μπορούσαν να ξεσηκώσουν τις συνειδήσεις των πιστών, να αγγίξουν τις καρδιές τους και να αρθρώσουν λόγο πατερικό και Ορθόδοξο, όχι μεταπατερικό και αιρετικό. Κυρίως όχι νανουρίσματα! Γιατί τελικά δεν είναι ένας αλλά πολλοί οι “Κονάνοι” που μας λένε νάνι-νάνι.”

Παρά την κριτική που ασκήσαμε στον π. Ανδρέα Κονάνο, λυπούμαστε για την απόφασή του αυτή. Δεν αναζητάμε τα επιμέρους αίτια της απόφασής του, καθόσον στο βάθος όλοι γνωρίζουμε ότι κρύβεται ο μισόκαλος διάβολος. Ως επιβεβαίωση λάβαμε από φίλο της Κατάνυξης ως ηχητικό αρχείο την παρούσα αποκαλυπτική ομιλία του ιδίου του π. Ανδρέα και εμείς το μετατρέψαμε σε αρχείο βίντεο στο κανάλι μας Vimeo και σας το παρουσιάζουμε. Το ανεβάζουμε και ως απλό ηχητικό σε περίπτωση που δε θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το βίντεο. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Επίσης, για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού παραθέτουμε από το κανάλι μας στο Youtube σύντομο σχετικό απόσπασμα από το κανάλι ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ:

Τι είπε ο δαίμονας στον π. Ανδρέα Κονάνο;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.