Επικαιρότητα

Ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου, Ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το μοναστήρι 

εικόνα άρθρου: Ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου, Ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το μοναστήρι 

Έκκληση από τον Μητροπολίτη Μπάντσεν Λογγίνο: Έχουμε παιδιά εδώ, έχουμε αναπήρους! Δεν αντέχουμε άλλο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το πρωί της 9ης Νοεμβρίου 2023 λάβαμε έκτακτη ενημέρωση από τη συνεργάτιδα της Κατάνυξης από τη Ρουμανία Ορτανσία Θεοδώρου, πως η κατάσταση στο μοναστήρι του Bănceni είναι τραγική.

Ο Μητροπολίτης Μπάντσεν Λογγίνος που είναι γνωστός ως πατέρας εκατοντάδων ορφανών απευθύνει τραγική έκκληση στους πάνοπλους άνδρες των Ουκρανικών δυνάμεων Ασφαλείας: “Έχουμε αναπήρους και παιδιά εδώ! Δεν αντέχουμε άλλο”.   

Ενώ το 2008 του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Ήρωα της Ουκρανίας» για το σπουδαίο του φιλανθρωπικό έργο, έχοντας σε φροντίδα ορφανοτροφείο με 400 ορφανά από τα οποία πολλά είναι με ειδικές ανάγκες, και ένα νοσοκομείο με παιδιά με AIDS από τα οποία μερικά θεραπεύτηκαν με θαυμαστό τρόπο μετά από την συμμετοχή τους στις Θείες ακολουθίες και την προσωπική προσευχή του Μητροπολίτη, από σήμερα το πρωί βιώνουν μια ανίερη, άτυπη πολιορκία. 

Χωρίς να έχουν επιδείξει μέχρι την ώρα που λάβαμε την ενημέρωση αυτή, ούτε τα τυπικά έγγραφα της εισαγγελικής παραγγελίας για τον σκοπό της παρουσίας τους εκεί. 

Τα παιδιά και ο πιστός λαός έδωσε το παρών αλλά είναι μόνοι και αβοήθητοι. Την 6η Ιουνίου 2023, τα υιοθετημένα παιδιά του Μητροπολίτη Λογγίνου, τα περισσότερα από τα οποία είναι ανάπηρα, έστειλαν βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάνοντας έκκληση να σταματήσει τις καταστολές εναντίον του πατέρα τους, αλλά όπως φαίνεται, εκείνος παραμένει άτεγκτος και ασυγκίνητος.  

Ο πόλεμος ενάντια στην Ορθόδοξη πίστη συνεχίζεται. Απευθύνουμε κι εμείς έκκληση σε όλους τους Ορθοδόξους να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν τον Μητροπολίτη Λογγίνο και τα παιδιά του.

Ταις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου και δι ευχών του μακαριστού γέροντα μας Νικολάου Μανώλη, Υπεραγία Θεοτόκε σώσον τους δούλους σου!

Σήμερα διώκονται αυτοί, αύριο εμείς!..

Η Ορθοδοξία βάλλεται πανταχόθεν, κάτω από την πλήρη αδιαφορία του Φαναρίου.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Διωγμός Ουκρανικής Εκκλησίας: Ο ομολογητής Μητροπολίτης Μπάντσεν Λογγίνος οδηγείται στο δικαστήριο
Ουκρανία, 2 Συνάξεις για την Αποτείχιση (Ακρίβεια & Οικονομία) [ΒΙΝΤΕΟ 2018

Σχετικά άρθρα

Αιφνίδια αποφυλάκιση του Μητροπολίτη Τούλτσιν από το καθεστώς Ζελένσκι

Οι διώξεις κατά των ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας έχουν πολιτικά κίνητρα και επιδιώξεις Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Επικύρωση της καταδίκης σε πέντε χρόνια φυλάκιση (18η Ιουνίου 2024) Την 18η Ιουνίου 2024, το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.