Ελένη Παπασταματάκη

Ω, της υποκρισίας – Ο Βαρθολομαίος τιμά τον αδικημένο Πατριάρχη Μάξιμο Ε’

εικόνα άρθρου: Ω, της υποκρισίας – Ο Βαρθολομαίος τιμά τον αδικημένο Πατριάρχη Μάξιμο Ε’
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του προκατόχου του Μαξίμου του Ε΄, του οποίου τον θρόνο είχε αρπάξει ο μασόνος Αθηναγόρας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 21 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεως του προκατόχου του Μαξίμου του Ε΄. 

Για τους μη γνωρίζοντες την ιστορία του Πατριαρχείου δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι το μεμπτό στην ενέργεια του Πατριάρχη. Για τους γνωρίζοντες όμως είναι δείγμα μεγάλης υποκρισίας του π. Βαρθολομαίου να κάνει τρισάγιο στον προκάτοχό του Πατριάρχη Μάξιμο Ε΄, οποίος Μάξιμος αναγκάστηκε σε παραίτηση προκειμένου να ανέλθει στον πατριαρχικό θρόνο ο μασόνος Οικουμενιστής Αθηναγόρας.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά σύντομα βιογραφικά του Πατριάρχη Μαξίμου Ε΄.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Μάξιμος Ε΄, ο κατά κόσμον Μάξιμος Βαπορτζής, γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1897 στη Σινώπη του Πόντου. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Το 1918 χειροτονήθηκε διάκονος στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή. Το 1920 εισήλθε στην Πατριαρχική αυλή ως Πατριαρχικός Διάκονος, αργότερα έγινε αρχιγραμματέας, πρεσβύτερος και το 1930 εξελέγη Μητροπολίτης Φιλαδελφείας. Εν συνεχεία εξελέγη Μητροπολίτης Χαλκηδόνας και το 1946 Οικουμενικός Πατριάρχης. Δύο χρόνια αργότερα το 1948 εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Εκοιμήθη το 1972.

Τα αποκαλυπτικά γεγονότα και τα παρασκήνια της έξωσης από του θρόνου του Μαξίμου Ε΄, τα παρουσιάζει αναλυτικά ο οσιολογιώτατος μοναχός πατέρας Σεραφείμ Ζήσης στην ομιλία του με τίτλο «Ο μασόνος πατριάρχης Αθηναγόρας και ο Οικουμενισμός».

«Υπήρξε επέμβαση του προέδρου Τρούμαν και των Ηνωμένων Πολιτειών στο να γίνει ο Αθηναγόρας Πατριάρχης. Οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που υπέδειξαν τον τρόπο υπερνίκησης των πρακτικών δυσκολιών. Συγκεκριμένα η Ελληνική Κυβέρνηση, όταν κρίθηκε αναγκαίο, σταμάτησε να στέλνει τα χρήματα της επιχορήγησής της προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα ρευστότητας. Σημειώθηκε προσπάθεια ηθικής εξοντώσεως του Πατριάρχου Μαξίμου κατηγορώντας τον ψευδώς για φιλοσοβιετισμό. Έτσι, τον έβγαλαν από τη θέση του υπό τον φόβο μήπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο περάσει στα χέρια κάποιου φιλορώσου. Μία επιπλέον αφορμή για να δικαιολογηθεί η αδικαιολόγητη εκθρόνιση του Μαξίμου Ε’ αποτέλεσε κάποια ασθένεια ψυχολογικής φύσεως, η οποία όμως ήταν ψευδής. Σκοπίμως η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη αξιολογήθηκε εντελώς λανθασμένα και όχι μόνο δεν υπήρξε μέριμνα για να υπάρξει βελτίωση στην, όπως θέλανε να παρουσιάσουν, άσχημη κατάσταση της υγείας του Μαξίμου, αλλά ενήργησαν με σκοπό την επιδείνωσή της. H εκθρόνιση του πρωτατόχου του Πατριαρχικού θρόνου Μαξίμου Ε’ ήταν παράνομη και άδικη». 

Δεν μπορεί να κάνει τρισάγια στον διωγμένο και αδικημένο Μάξιμο τον Ε΄ και από την άλλη να τιμά και να πανηγυρίζει τον διώκτη του. Όπως έκανε προ μηνών στο Φανάρι, όπου ο υιός Βαρθολομαίος τίμησε τον πατέρα του “Μεγάλο Πατριάρχη” Αθηναγόρα. Τιμώντας τον Οικ. Πατριάρχη Αθηναγόρα και το «πολυδιάστατο έργο» του, τιμά το ψέμα, την αίρεση και την πλάνη.

«Κανένας άνομος και δόλιος άνθρωπος δεν τολμά να παρασταθεί ενώπιον Αυτού» (Ιώβ. 13,16).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Μασόνος πατριάρχης Αθηναγόρας και ο Οικουμενισμός
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Λεχθέντα και πραχθέντα του οικουμενιστού και μασόνου Οικ.Πατριάρχου Αθηναγόρα

Σχετικά άρθρα

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.