Επικαιρότητα

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Η αργία είναι για τους τεμπέληδες». Η αντίδραση των εκπαιδευτικών! Οι Εγκύκλιοι του Υπουργείου.

εικόνα άρθρου: Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Η αργία είναι για τους τεμπέληδες». Η αντίδραση των εκπαιδευτικών! Οι Εγκύκλιοι του Υπουργείου.

«Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες»… (Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πληροφορούμαστε πως υπάρχει ένα σχετικό μπάχαλο με το θέμα του εκκλησιασμού της ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Οι δάσκαλοι δεν έχουν ιδέα για το τι θα γίνει. Οι διευθυντές λένε πως περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο. Εμείς λέμε την παροιμία: Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες κοσκινίζει. Ωστόσο, στο παρόν δημοσίευμα παρουσιάζουμε τις δύο εγκυκλίους του Υπουργείου, για το τι ισχύει τελικά στα σχολεία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Όντως, Το θέμα του εκκλησιασμού παραμένει αδιευκρίνιστο!

Από την άλλη, ο Αρχιεπίσκοπος μάλλον είναι σε ταραχή μετά τα όσα τραγικά έχει πετύχει στον εκκλησιαστικό χώρο με το θέμα της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας. Δεν έχει τις υπομονές πια και απώλεσε μάλλον το στοιχείο που τον χαρακτήριζε, του σώφρονα Αρχιεπισκόπου. Εμείς θεωρούσαμε πως το στοιχείο του σωφρονισμού ήταν απλά βιτρίνα. Τώρα, μετά τις ενέργειες στο θέμα της Πίστης, φανερώνεται σιγά σιγά η ποιότητά και αυτού του στοιχείου του.

Διαβάσαμε στο ekklisiaonline.gr:


Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Η αργία είναι για τους τεμπέληδες»

«Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ο Μακαριώτατος πρόσθεσε ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι μια σχολική εορτή, κατά την οποία τα παιδιά σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου τους θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, θα πάνε στην εκκλησία και θα κάνουν μάθημα. Και επανέλαβε με νόημα: «Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει»

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο συναντάται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

«Είναι συνεχής η προσπάθεια και μεγάλες οι προκλήσεις. Οι πηγές, τα μεγάλα προβλήματα αλλά και η στήριξη βρίσκονται εκτός» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι οι εταίροι μας θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα δικά μας σύνορα είναι η δική τους ασφάλεια. Επίσης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξη της Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την υποχρέωση να περιφρουρήσουν τα σύνορα της χώρας, τονίζοντας ότι εκκλησία προσφέρει ό,τι μπορεί χωρίς διακρίσεις.

Την περασμένη εβδομάδα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την πρώτη συνεδρίασή της για το 2020 ενέκρινε τις προτάσεις του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων, για την υλοποίηση Προγράμματος φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι τον περασμένο Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό-προσφυγικό με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Διαβάσαμε επίσης στο alfavita.gr την αντίδραση των εκπαιδευτικών στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου:

Εκπαιδευτικοί: Απαράδεκτη και προσβλητική η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Η δήλωση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, με αφορμή τις εξελίξεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, ότι «η αργία είναι για τους τεμπέληδες», είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Προσβάλει έναν ολόκληρο κλάδο, προσβάλει τους 150.000 εκπαιδευτικούς που δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Η Υπουργός Παιδείας με τη στάση της και τις τελευταίες δηλώσεις της γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και το συνολικότερο των σχολικών εορτών, φέρει τεράστια ευθύνη, καθώς είναι εκείνη που καλλιεργεί συνειδητά κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον των εκπαιδευτικών.

Ο Αρχιεκπίσκοπος ας αρκεστεί στα του οίκου του και εκεί ας αναζητήσει φαινόμενα παθογένειας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάσαμε στο thriskeftika.blogspot.com:


Νίκη Κεραμέως για Τρεις Ιεράρχες: «Το πρωί εορταστικές εκδηλώσεις και εν συνεχεία μαθήματα»

Στη δευτερολογία της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στη νομοτεχνική βελτίωση για τη διάταξη που αφορά τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.
Και τόνισε ξεκάθαρα: «Τι θα ισχύσει λοιπόν την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών; Θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις το πρωί και εν συνεχεία κανονικότατα μαθήματα».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (19.20)

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Διαβάσαμε επίσης στο iellada.gr τις δύο εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας:

Τι ισχύει τελικά στα σχολεία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στις σχολικές κοινότητες αναφορικά με την εορτή των Τριών ιεραρχών καθώς το υπουργείο Παιδείας στη διάρκεια της ημέρα εξέδωσε δύο εγκυκλίους:

Η 1η εγκύκλιος που εκδόθηκε το πρωί, από την υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, ορίζει ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, και, η 2η διορθωτική εγκύκλιος- ανακοίνωση,η οποία εκδόθηκε αργά σήμερα το απόγευμα από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, και τελικά θα ισχύσει, ορίζει ότι το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Ειδικότερα η 1η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Α. Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα
πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, δηλαδή την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

Β. Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα δύναται να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Η 2η εγκύκλιος-ανακοίνωση που τελικά θα ισχύει ορίζει:

Α. Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, ενώ τονίζονται τα εξής:

Β. Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Γ. Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ημέρα τιμής για τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες η 30ή Ιανουαρίου με Διάταξη της Κυβέρνησης

Σχετικά άρθρα

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.