Επικαιρότητα

Άσπρο Μαύρο: Ποιος κρύβεται πίσω από την επιχειρούμενη αθώωση της παιδεραστίας;

εικόνα άρθρου: Άσπρο Μαύρο: Ποιος κρύβεται πίσω από την επιχειρούμενη αθώωση της παιδεραστίας;

Οργή για εκπομπή που παρουσίασε τη σχέση 44χρονου με 16χρονη ως «έρωτα με διαφορά ηλικίας»

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Όταν μεγάλο συστημικό μέσο στην Ελλάδα, αναπαράγει την φρικτή είδηση της προβολής της παιδεραστίας σε Βρετανικό κανάλι, αυτό δεν είναι ακριβώς αθώο.
Ο σκανδαλισμός της κοινωνίας σε τοπική, Εθνική ή παγκόσμια κλίμακα δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Η ιογενής ανάπτυξη ειδήσεων (viral), είναι αρνητικό φαινόμενο της κοινωνίας μας. Βασικό συστατικό της η απλή περιέργεια και σε περισσότερο βάθος, ο ετεροπροσδιορισμός, το κουτσομπολιό ως διάθεση και η καλλιεργούμενη, διαδραστική πια, κοινή γνώμη.

Αν ανατρέξουμε σε έρευνες, αν απευθυνθούμε σε ψυχιάτρους ή σε έμπειρους Ορθόδοξους πνευματικούς πατέρες, είναι κοινή εμπειρία όλων πως ένα 16χρονο παιδί δεν μπορεί να προστατευθεί απέναντι σε 40χρονο/η ενήλικα.
Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, αφού ενηλικιώθηκε η ανήλικη κοπέλα πλέον, παρουσιάζονται σαν μοντέλο οικογενειακής ευτυχίας, με δύο παιδάκια ήδη.
Παρουσιάζονται ως θυματοποιημένη αδύναμη κοινωνική ομάδα, που αναγκάστηκε λόγω στερεοτύπων να μετακομίσει και να αλλάξει γειτονιά.
Φυσικά δεν γίνεται λόγος για άσκηση ποινικής δίωξης για το έγκλημα της παιδεραστίας του χαμογελαστού συζύγου πλέον. Ούτε λόγος για συνέργεια στο έγκλημα αυτό της μη-τέρας της κοπέλας.
Τονίζεται δε πως η ενήλικη κοπέλα είναι χαρούμενη και πως τον αποκαλεί χαριτωμένα “αρκουδάκι”!

Η αμέσως επόμενη κοινότητα που θα δικαιωθεί αυτομάτως, στον προκαλούμενο κοινωνικό αυτοματισμό ποια είναι;
Φυσικά οι μουσουλμάνοι.

Η σύνδεση των γεγονότων, η σκοπιμότητα και η επιχειρούμενη χειραγώγηση της κοινωνίας, απέναντι στην εγκληματική διαστροφή της παιδεραστίας, βρίσκονται προ των πυλών.
Το νεοεποχίτικο κοινωνικό μοντέλο, προβάλλεται με περίσσιο θράσος.
Η ανοιχτότητα, η ανοχή στη διαφορετικότητα και μια ίσως πιο βολική κατηγορία από το παιδεραστοφοβικός, (άλλον πάλι φασίστας, ταλιμπάν και φονταμενταλιστής) θα προσπαθήσουν να κάνουν το άσπρο – μαύρο και… στο έγκλημα της παιδεραστίας.

Χριστός Ανέστη

Οργή για εκπομπή που παρουσίασε τη σχέση 44χρονου με 16χρονη ως «έρωτα με διαφορά ηλικίας»

Σχετικά άρθρα

Το έπος του ’40

Γράφει η “Ερατώ” Η αντιπαραβολή με το σήμερα… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Παραμερίζοντας όποια κομματικο-πολιτική λογική και στενωπό, έπεσε στην αντίληψή μας ένα βίντεο, όπου η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά αναλύει τα...

Εργαστήρια δεξιοτήτων για τη διαφορετικότητα σε παιδιά δημοτικού

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Πολλά τα ερωτηματικά γύρω από το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα δράσεων που στοχοποιούν παιδιά Δημοτικού… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Μεταβαίνοντας από την Κυριακή του Τελώνου και...

Ο Εγκέλαδος ξεσκεπάζει την υποκρισία του Δυτικού πολιτισμού

Επιτρέπεται να έχει συμβεί σεισμός στα σύνορα μεταξύ δύο χωρών και να εξαντλούμε την ευαισθησία μας στη μία πλευρά; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Από ποια αρχαία τραγωδία να αντλήσει κανένας έμπνευση, ποια...

Η Υπ. Παιδείας εκδιώκει τους Τρεις Ιεράρχες από τα σχολεία

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκηαρθρογραφεί για katanixi.gr Τα τελευταία χρόνια επισταμένα οδηγούν αυτήν τη σχολική εορτή προς την πλήρη εξαφάνιση… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Η εορτή των Τριών Ιεραρχών ως φαίνεται αποτελεί ένα αγκάθι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.