Επικαιρότητα

Ένας σπάνιος πατέρας τα βάζει με το σύστημα

εικόνα άρθρου: Ένας σπάνιος πατέρας τα βάζει με το σύστημα
της Ειρήνης Ιωαννίδου

«Να μην ξαναδώ αηδίες. Και μην ξαναδώ αθλιότητες τύπου γονέας α’ και β’ γονέας. Το παιδί μου και όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν πατέρα και μητέρα. Τέλος»...

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έκανε τον γύρο του διαδικτύου η είδηση ενός πατέρα, σπάνιου θα λέγαμε για τα δεδομένα της εποχής.

Ο πατέρας κλήθηκε να υπογράψει μία υπεύθυνη δήλωση για θέμα που αφορά στη λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος. Έμεινε έκπληκτος, μόλις παρατήρησε την αναγραφή «Α’ Γονέας» και «Β’ Γονέας». Ο ίδιος διόρθωσε την υπεύθυνη δήλωση γράφοντας στις αντίστοιχες σειρές «πατέρας» και «μητέρα» και άφησε το παρακάτω σχόλιο: «Και μην ξαναδώ αηδίες. Και μην ξαναδώ αθλιότητες τύπου γονέας α’ και β’ γονέας. Το παιδί μου και όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν πατέρα και μητέρα. Τέλος».

O μακαριστός ιεροκήρυκας Νικόλαος Σωτηρόπουλος μίλησε για την Αγία Αγανάκτηση, η οποία στην προδρομική εποχή που ζούμε είναι το όπλο των Χριστιανών. Σημειώνει λοιπόν ο φιλόλογος και θεολόγος τα εξής: «Mερικοί χριστιανοί λέγουν, ὅτι ὁ χριστιανός δέν πρέπει νά ἀγανακτῇ. Ὁμοίως λέγουν, ὅτι ὁ χριστιανός δέν πρέπει νά θυμώνῃ καί νά ὀργίζεται. Ὁ χριστιανός, λέγουν ἐπίσης, πρέπει νά εἶνε πραΰς, γλυκύς, μελιστάλακτος. Eἶνε ὀρθός ὁ ἰσχυρισμός αὐτός; Ὄχι, μυριάκις ὄχι!

(…) Γιά ἀσέβειες, γιά καταπάτησι τῶν ἱερῶν καί τῶν ὁσίων, γιά δημόσια σκάνδαλα, γιά κραυγαλέες ἀδικίες, γιά φαυλότητες καί φαυλοκρατίες εἶνε δίκαιον ὁ ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ ν’ ἀγανακτῇ, νά θυμώνῃ, νά ὀργίζεται».

Δεν γνωρίζουμε τι πρεσβεύει αυτός ο πατέρας, αν στις φλέβες του κυλάει αίμα αγωνιστικό και ορθόδοξο, αλλά σίγουρα η μικρή του αυτή ομολογία είναι άξια επαίνου. 

Εις πείσμα των καιρών υπάρχει αυτή η χούφτα, η καλή μαγιά, το μικρό ποίμνιο που στοχοποιείται, περιθωριοποιείται και χλευάζεται -πολλές φορές και δημοσίως- γιατί αντιστέκεται στεντορεία τη φωνή σε όσα νεοεποχίτικα και δαιμονικά μας επιβάλλουν. Τίποτε άλλο δεν έχει σημασία από το να κερδίσουμε τη βασιλεία του Θεού, να διαδώσουμε τον λόγο του Ευαγγελίου, να κάνουμε πνευματική ζωή και να μεγαλώσουν γενιές και γενιές μέσα στην Αλήθεια του Χριστού.

Ο Κύριος μας καλεί να μην φοβόμαστε «μή φοβοῦ, τό μικρόν ποίμνιον, ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατήρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τήν βασιλείαν».

Δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε, από πού καταγόμαστε, τι επάγγελμα κάνουμε. Ο Κύριος ψαράδες διάλεξε και τους έκανε αποστόλους Του, με τους οποίους αναγέννησε τον κόσμο.

Τι χρειαζόμαστε λοιπόν σ’ αυτή την Ελλάδα για να ανθίσει ο λόγος του Ευαγγελίου;

Χρειαζόμαστε τέτοιους γονείς, με πίστη βαθιά, με οδοδείκτη την Ορθοδοξία, να κάνουν τη δική τους επανάσταση για να ζήσουν τα παιδιά τους σε έναν κόσμο που θα συγχωρεί τον εν μετανοία αμαρτωλό αλλά θα μισεί την αμαρτία. Έτσι, οι απλές πράξεις, όπως αυτή η σώφρων διόρθωση αυτού του πατέρα, γίνονται βροντερά «ΟΧΙ» που δεν απευθύνονται μόνο στο σύστημα, στη μασονοκίνητη κυβέρνηση, αλλά και στη κοιμώμενη Διοικούσα Εκκλησία, που μέσα στους κόλπους τους έχει ιερείς και Δεσποτάδες που κηρύττουν λόγους αντιευαγγελικούς, φίλα προσκείμενους στο αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας.

Ο αγωνιστής Επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, διερωτήθηκε κάποτε: «Αλήθεια είμαστε χριστιανοί;» και παρέθεσε τα παρακάτω:

«Τὸ Εὐαγγέλιο δέν τό διδάσκει μόνο αὐτός πού ἀνεβαίνει στόν ἄμβωνα. Μπορεῖ νά τό δι­δάξῃ καί μιά ἀγράμματη γυναίκα. Κάτι τέ­τοιες ψυχές κρατᾶνε τήν πίστι. Ἡ γιαγιά π.χ., πού παίρνει τό παιδάκι στήν ἀγκαλιά καί τό συμβου­λεύει νά μή λέῃ ψέματα καί ἄσχημα λόγια, νά μήν πειράζῃ τά ξένα πράγματα, νά κάνῃ τό σταυ­ρό καί τήν προσευχή του, αὐτή διδάσκει Εὐαγ­γέλιο. Μιά μάνα, πού μαζί μέ τό γάλα της τρέφει τό παιδί καί μέ τό μέλι τοῦ Χριστοῦ μας, ἀ­ξίζει παραπάνω ἀπό πολλούς ἱεροκήρυκες καί δεσποτάδες, πού λένε μά δέν πράττουν. «Ὅς δ᾽ ἂν ποιήσῃ καί διδάξῃ…». Μπορεῖ νά ᾿σαι ἀ­γρότης, τσοπᾶνος, τεχνίτης, ὁ,τιδήποτε· ὅ­ταν ζῇς τό Χριστό, μπορεῖς νά μιλήσῃς μέ λόγια ἁπλᾶ γι᾽ αὐτό πού ζῇς. Δέν χρειάζεται κοσμική μόρφωσι, φιλοσοφία καί ῥητορεία».

Καλόν αγώνα!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
π. Θεόδωρος Ζήσης: «Ο Μητρ. Νέας Ιωνίας, θα έπρεπε να οδηγηθεί σε συνοδικό δικαστήριο για τις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας»
Ο Πρωθυπουργός αγκαλιάζει τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ
Έρχεται νόμος υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων και υιοθεσίας παιδιών από τους ΛΟΑΤΚΙ

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Οι λίστες Επστάιν και οι λίστες Μίχου

του Αγαθώνικου Εγκαταλείψαμε τον Θεό και βρισκόμαστε ως άτομα και κοινωνία σε ελεύθερη πτώση στην άβυσσο εγκαταλειμμένοι από την Χάρη του Θεού Σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκληθεί σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.