Επικαιρότητα

Επισκέψεις απο πολιτικούς και αιρετικούς άρχοντες δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος

εικόνα άρθρου: Επισκέψεις απο πολιτικούς και αιρετικούς άρχοντες δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος
Του Ευάγγελου Κωνσταντίνου

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με υποψήφιους Βουλευτές, αρχηγούς κομμάτων και με τον καθολικό έξαρχο


Την Τρίτη, στις 25 Απριλίου 2023, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πραγματοποίησε μία σειρά συναντήσεων με επίσημα πρόσωπα. Ένα από αυτά ήταν η Υφυπουργός Τουρισμού κα Ζαχαράκη και υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ. 

Όπως φαίνεται, ο Αρχιεπίσκοπος έχει καλές σχέσεις με την Ν.Δ, διότι συναντήθηκε και με μία ακόμα υποψήφια Βουλευτή της Ν.Δ, την κα Ροκοφύλλου.

Τον Αρχιεπίσκοπο ακόμη επισκέφθηκαν ο επικεφαλής, ο αντιπρόεδρος και ένας υποψήφιος βουλευτής του Συνασπισμού «Εθνική Δημιουργία». 

Από τις «Ιερές» συναντήσεις στην Ιερά Επισκοπή δεν μπορούσε να λείπει και κάποιος αιρετικός εκπρόσωπος. Συγκεκριμένα, τα σκαλιά του Επισκοπείου πέρασε ο Έξαρχος της Αρμενικής «εκκλησίας» της Ελλάδας, κ. Hovsep Bezazian. Η συζήτηση που αναπτύχθηκε αφορούσε τη σχέση μεταξύ της Ορθοδοξης Εκκλησιας με την Αρμένικη. Τι πιο σύνηθες, θα πει κάποιος…

Ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται ότι θέλει να χτίσει καλές σχέσεις με όλους και γι αυτό προσπαθεί να τα έχει λίγο-πολύ καλά με όλους τους πολιτικούς και εκκλησιαστικούς άρχοντες. Ωστόσο την Ορθόδοξη γραμμή την είχαν δώσει αρκετά χρόνια πριν δύο μεγάλες μορφές του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ο μεγάλος οπλαρχηγός Μακρυγιάννης και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός! Συνεπώς η δουλειά η δικιά μας σαν Ορθόδοξοι είναι να βλέπουμε τι έπρατταν οι Άγιοι σε ανάλογες περιπτώσεις και να μην καινοτομούμε. Ένας Άγιος Γέροντας μού είχε πει «Μην κοιτάς να χτίζεις σχέσεις και σπίτια στην γη αλλά Αλλού!».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο χειρότερος μέχρι σήμερα ηγέτης της Ελλαδικής Εκκλησίας; 
Επανευαγγελισμό των πιστών και ενίσχυση της ενορίας ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Σχετικά άρθρα

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

«Ψαλτήρι» Αρχιμανδρίτη στο Αμύνταιο απέναντι στην «αγαπολογία» του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Άρθρο της Πασχαλίδου Μαρίας. Μήπως, τελικά, θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος, σύσσωμη, να ξεκαθαρίσει ποιες είναι αυτές οι ευλογημένες θέσεις της Εκκλησίας μας από τις οποίες δεν απομακρύνεται;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.