Επικαιρότητα

Η αξία ενός εμβρύου στα 3.500€!

εικόνα άρθρου: Η αξία ενός εμβρύου στα 3.500€!
Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξισώνει τα ανθρώπινα έμβρυα με απλά κύτταρα


Σκανδαλώδες φυλλάδιο κυκλοφόρησε (1) από την ισπανική κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης Fertilab Barcelona, με μια “προσφορά” που αφορά την τιμή πώλησης ενός ανθρώπινου εμβρύου. Το ποσό ανέρχεται στις 3.500€!

Το συμβάν

Το προαναφερθέν γεγονός έλαβε χώρα στην εμπορική έκθεση «Wish for a Baby» στο Παρίσι, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα για τους επισκέπτες της έκθεσης και του περιπτέρου της συγκεκριμένης κλινικής υπάρχει και έκπτωση 15%… Πρόκειται για μια έκθεση που αφορά την γονιμότητα, λύσεις και ηθικούς περιορισμούς στο κομμάτι της εξωσωματικής γονιμοποίησης, συμβουλευτική γονιμότητας και ιατρικές μεθόδους γονιμοποίησης.

Ο νέος κανονισμός της Ε.Ε. για τα έμβρυα

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό (2) που εξισώνει τα ανθρώπινα έμβρυα με τα κύτταρα και τους ιστούς, αποκαλώντας τα «ουσίες ανθρώπινης προέλευσης».

Αναλυτικά στον όρο «ουσίες ανθρώπινης προέλευσης» (SoHo) περιλαμβάνονται:

  • το αίμα και τα συστατικά του (ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια, πλάσμα)
  • ιστοί και κύτταρα – που χρησιμοποιούνται για μεταγγίσεις, θεραπείες, μεταμοσχεύσεις
  • ανθρώπινοι γαμέτες (ωάριο, σπερματοζωάρια), είτε έμβρυα, δηλαδή τεχνητά γονιμοποιημένα ωάρια, ως συστατικά της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, δηλαδή τεχνητή γονιμοποίηση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους η πρόταση αυτή θέτει αυστηρότερους κανόνες ώστε να αυξάνεται η ασφάλεια τόσο των πολιτών που δωρίζουν όσο και των πολιτών που λαμβάνουν ζωτικής σημασίας ουσίες ανθρώπινης προέλευσης (SoHO), από αίμα έως ιστούς και κύτταρα, αλλά και μητρικό γάλα ή μικροβίωμα.

Ειδικότερα, στόχο τους αποτελεί η διασυνοριακή κυκλοφορία αυτών των “προϊόντων υγείας”.

Επιπλέον, τέθηκε το θέμα αποζημίωσης των δωρητών γαμετών ή εμβρύων, μετά την τροπολογία του άρθρου αριθ. 241 του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο, ενώ φαίνεται να απορρίφθηκαν προηγούμενες τροπολογίες που υπενθυμίζουν το νομοθετικό και ηθικό πλαίσιο της ΕΕ .

Άνοιγμα στην αγορά ανθρώπινης ζωής

Ο εγκεκριμένος κανονισμός δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης και νομιμοποίησης μια “νέας αγοράς”. Δεν είναι λίγοι όσοι το επιθυμούν και θα κερδίσουν από αυτό.

Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τον αυτοσκοπό δημιουργίας μιας τέτοιας ελεύθερης αγοράς εμβρύων. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από τις διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης και σε μελέτες, πειράματα, ευγονικές επιλογές και βιομηχανικές χρήσεις.

Το ερώτημα μας

Ποιος θα προστατέψει τα αθώα έμβρυα;

Συζητάμε για ανθρώπινα έμβρυα, ανθρώπινες ψυχές, αυριανούς δούλους του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που γίνονται πριν καν έρθουν στη ζωή αντικείμενα αγοραπωλησίας με εκπτωτικούς κωδικούς!!!

Οφείλει να πάρει θέση η Επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος για το επερχόμενο αυτό σοβαρότατο θέμα, η οποία έχει λερωμένη τη φωλιά της με το θέμα των μεταμοσχεύσεων.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε Σχετικά:
Ο φρικαλεότερος φόνος
Γεια σου Ευρώπη…. μας ακούς;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.