Επικαιρότητα

Η Πάτρα, η μάσκα και ένα ερώτημα!

εικόνα άρθρου: Η Πάτρα, η μάσκα και ένα ερώτημα!

Είναι λοιπόν ώρα ευθύνης για όλους μας. Εμείς είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που ανατινάζει συθέμελα τα σχέδια του κοσμοκράτορα του αιώνος τούτου.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όταν (5/8/2020) διαβάζαμε το άρθρο με τίτλο Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ενθάρρυναν την χρήση μάσκας μέσα στους Ιερούς Ναούς, μείναμε στο ακροτελεύτιο σχόλιο της αθρογράφου και δεν αναδημοσιεύσαμε την είδηση: “Τι να σχολιάσει τώρα κανείς; Ο Θεός να βάλει το χέρι Του”.

Σήμερα (12 ημέρες μετά) θα προχωρήσουμε στον κριτικό σχολιασμό της, βλέποντας την εξέλιξη του φαινομένου και την αποτελεσματικότητά των μέτρων. Ίσως οι πατέρες και οι επίτροποι των Ιερών Ναών της Πάτρας που αναφέρονται στο δημοσίευμα, να είναι μεγάλης ηλικίας και φοβούνται για τη δική τους υγεία. Ίσως να σκέφτηκαν διπλωματικά: Αν φορέσουμε μάσκες από μόνοι μας δε θα μας κλείσουν όπως έγινε το Πάσχα! 

Όποιο και να είναι το σκεπτικό τους όμως, η εξέλιξη του φαινομένου (12 ημέρες μετά από το περιστατικό) φαίνεται να μην αναχαιτίζεται καθόλου. Μένει λοιπόν σαστισμένος ο πιστός Χριστιανός και αναρωτιέται: τι έκανα λάθος; Αν το κάθε πάθημα, μας προσφέρει και ένα μάθημα, ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας, να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα: 

Η εξέλιξη των πραγμάτων σε τι μας εκπαιδεύει τελικά;

Αν η πίστη του πιστού Χριστιανού είναι ασθενής και δεν αισθάνεται πως είναι βλασφημία η χρήση της μάσκας εντός του Ιερού Ναού, εκπαιδεύεται στο να ρίξει την ευθύνη στους άλλους. Αυτός είναι κοινωνικός αυτοματισμός και προάγει μια απάνθρωπη πρακτική που διαιρεί τους ανθρώπους σε υπεύθυνους και ανεύθυνους.

Αν η πίστη του πιστού Χριστιανού, της δικής μας υπόθεσης εργασίας, είναι θερμή και δεν δέχτηκε να βάλει μάσκα υποχρεωτικά στον Ιερό Ναό, είτε διαμαρτυρήθηκε, είτε πήγε σε άλλον Ιερό Ναό (τώρα δεν έχει αυτή την επιλογή), αυτεπαγγέλτως έθεσε εαυτόν στη δεύτερη κατηγορία πολιτών, εκείνη των ανεύθυνων. 

Τελικά καλλιεργείται το μίσος μεταξύ των ανθρώπων. Τελικά γιγαντώνεται ένας κοινωνικός ρατσισμός πολύ κακής ποιότητας, που ξεπερνά την επιθυμία “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” – σύμφωνα με τη γνωστή παραβολή – και θέλει να ψοφήσει και ό ίδιος ο γείτονας, αν δεν φορέσει μάσκα, αν δεν κάνει το εμβόλιο αύριο, μεθαύριο και ούτω καθεξής. 

Βγάλαμε από το κάδρο τα αφεντικά της Νέας εποχής (Μπίλντεμπεργκ, Γκέϊτς, Σώρος, Φάουτσι, Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Κίσινγκερ), βγάλαμε από το κάδρο τις επιστημονικές διαφωνίες για την αντιμετώπιση του ιού, βγάλαμε από το κάδρο τις κυβερνήσεις και τέλος (στην αγαπημένη μας Ελλάδα που μοσκοβολά Ορθοδοξία) βγάλαμε από το κάδρο και την εκκλησιαστική μας διοίκηση. 

Εστιάσαμε μόνον στον πιστό, στον κάθε πιστό και αναζητήσαμε με ειλικρίνεια μία απάντηση: 

Σε τι εκπαιδευόμαστε τελικά; Η απάντηση είναι στην ανθρωποφαγία!

Είναι λοιπόν ώρα ευθύνης για όλους μας. Εμείς είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που ανατινάζει συθέμελα τα σχέδια του κοσμοκράτορα του αιώνος τούτου. Το πλεονέκτημά μας είναι η πίστη. Η πίστη στον Ένα και Μόνο Αληθινό Θεό. Όχι γι’ αυτή τη ζωή αλλά και για την αιώνια. 

Ο πειρασμός του κορωνοϊού είναι ένα ελάχιστο ζύγι πίστης. Στην τραγική έκρηξη του Λιβάνου, άραγε πόσα από τα θύματα φορούσαν μάσκα να τους προστατέψει από τον κορωνοϊό; (Συγχωρήστε μας την τραγική ερώτηση αλλά είναι πέρα για πέρα ειλικρινής)

Από όποια αιτία και αν επιτρέψει ο Κύριος να εξέλθουμε του κόσμου τούτου, όταν θα σταθούμε απέναντί του στο φοβερό κριτήριο, άραγε τι θα αποκριθούμε φορώντας τη μάσκα;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2


Δείτε σχετικά:
Βασιλικότερος του βασιλέως
Ο εκκλησιασμός και η παράδοση θα εκλείψουν μερικώς ή και… ολικώς!
Παρακαλούμε μην πυροβολείτε άλλο τον πατέρα Ιγνάτιο! (Χρονικό)
Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
Γιατί δε θέλουμε να ξαναπάμε σε αυτή την εκκλησία

Σχετικά άρθρα

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.