Επικαιρότητα

Μεγάλη Εβδομάδα στο Φανάρι, προτεραιότητα είχαν οι δημόσιες σχέσεις για τον διάλογο με το Ισλάμ!

εικόνα άρθρου: Μεγάλη Εβδομάδα στο Φανάρι, προτεραιότητα είχαν οι δημόσιες σχέσεις για τον διάλογο με το Ισλάμ!
του Ευάγγελου Κωνσταντίνου

Τον Πατρ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε ο Σιίτης Ayetullah Seyyid Cevad Şehristani, ο οποίος εδρεύει στο Ιράκ


Ο κ. Βαρθολομαίος υποδέχθηκε τον Σιίτη θρησκευτικό ηγέτη και την πολυπληθή συνοδεία του και, μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τον ακαδημαϊκό διαθρησκειακό διάλογο ανάμεσα στην Ορθοδοξία και το Ισλάμ καθώς και την σημασία αυτού(;) για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο.

Προφανώς και οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες προτίμησαν να μιλήσουν για τις εξελίξεις σε “ακαδημαϊκούς” διαλόγους και συνέδρια, διότι υστερούν από αγιοπνευματικό ορθόδοξο βίωμα. 

Ο μεν αλλόθρησκος Σιίτης, άμεσα, διότι γνωρίζει πως βρίσκεται εκτός Ορθοδοξίας και ο δε Πατριάρχης, έμμεσα διότι με τις (άνευ όρων) φιλενωτικές δράσεις του, ξέρει πως κινδυνεύει σοβαρά να καταστεί αυτοαφόριστος, ως αιρετίζων, μεταπατερικός και αμετανόητα οικουμενιστής. Ο νοών νοείτω.

Ο μακαριστός Όσιος γέροντας Αγάθωνας Κωνσταμονίτης, μας νουθετούσε με τρόπο ξεκάθαρο, πως, “οτιδήποτε βρίσκεται έξω από την Ορθοδοξία είναι διάβολος”.

Τέλος ο Άγιος Πορφύριος είχε πει «Μόνο η Θρησκεία του Χριστού ενώνει και όλοι πρέπει να προσευχόμαστε να έρθουνε σ’ αυτή. Έτσι θα γίνει ένωσις, όχι με το να πιστεύεις ότι όλοι είμαστε το ίδιο. Δεν είναι το ίδιο… Ο Θεός να σας δώσει φώτιση να καταλάβετε ότι δεν έχει σχέση η Θρησκεία, η Ορθοδοξία μας, με άλλες θρησκείες.»* 

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους Οικουμενιστές.
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους πλανεμένους.

*Πνευματική Ανθοδέσμη νουθεσιών Αγιασμένων Πατέρων, Θεσσαλονίκη: Ορθόδοξος Κυψελη

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο σιίτης ιμάμης του Πακιστάν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Διαθρησκειακή “Συνύπαρξις”; 

Σχετικά άρθρα

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.