Ελευθέριος Κοσμίδης

ΜΕΤΑ ΒΑΪΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ MADE IN USA

εικόνα άρθρου: ΜΕΤΑ ΒΑΪΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ MADE IN USA

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η κρίση που εξέφρασε ο πρόεδρος της Αμερικής σε επίπεδο φιλοφρόνησης είναι ανεκτή. Αν υπεισέλθουμε στην ουσία της και επιχειρήσουμε μια δεύτερη ανάγνωση, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως επικίνδυνη.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


ΜΕΤΑ ΒΑΪΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ MADE IN USA

Κοσμίδης Ελευθέριος 
Μέλος του Δ.Σ. του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου 
Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής 
www.agiosiosif.gr

Ποιός είναι ο κ. Μπάϊντεν; 

Όταν ολόκληρη η νεοταξική μηχανή στήριξε απροκάλυπτα την εκλογή Μπάϊντεν, πώς ελπίζουμε οι εχθροί του Χριστού να σχεδιάζουν κάτι καλό για την Ορθοδοξία; Με αυτή την οπτική, ο εκλεκτός των εχθρών του Κυρίου μας εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ακόμα και ως συμβολική αν εκληφθεί αυτή η κίνηση, θα έπρεπε να προβληματίζει τον ίδιο τον Πατριάρχη. Να τον κάνει ακόμα πιο επιφυλακτικό για τις προθέσεις του νέου “πλανητάρχη”.

Τι εννοεί ο κ. Μπάϊντεν, όταν ισχυρίζεται πως “ο Οικουμενικός είναι ένας από τους δύο ανθρώπους που μοιάζουν με τον Χριστό;” 

Ακόμα και αν αποφύγουμε να εμβαθύνουμε θεολογικά και να την εκλάβουμε ως κοσμική φιλοφρόνηση, διαθέτει σε υπερθετικό βαθμό το στοιχείο της υπερβολής.

Αν επιφανειακά δεχθούμε πως αποτελεί μια καλής πρόθεσης φιλοφρόνηση, στο δια ταύτα χρήζει προσεκτικής επεξήγησης από τον ίδιο, ώστε να διευκρινήσει με κάθε  λεπτομέρεια τι εννοεί. Η δική μας εκτίμηση είναι πως ο κ. Μπαϊντεν αγνωσίαν νοσεί, και μάλλον κάθε εξήγηση θα απογοητεύσει τους αξιωματούχους του Φαναρίου, οι οποίοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν “δειγματίζοντας” την “Μπαϊντενοπουλική* σοφία”, ως επικύρωση της αξίας του Οικουμενικού Πατριάρχη. 

Αν απέφευγε αυτές τις ατυχείς επικοινωνιακές υπερβολές ο πανίσχυρος father Alex, ίσως ο πιστός λαός να ήταν λιγότερο επιφυλακτικός απέναντι στο διοικητικό παρασκήνιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. 

Αν το σφιχταγκάλιασμα του Φαναρίου με τη νεοταξική ολιγαρχία συνεχιστεί, μοιραία θα μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στο Φανάρι της πλάνης και της παναίρεσης του Οικουμενισμού και στον πιστό λαό του Θεού. 

Όσο η ελίτ της εκκλησιαστικής μας διοίκησης αποδεικνύεται όργανο στα χέρια της εβραιομασωνικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, τόσο πιο ψηλά θα ορθώνεται το τείχος της αληθείας εντός της Εκκλησίας, για να καταδείξει την εκτροπή από την ορθή Πίστη των αιρετιζόντων Πατριαρχών, Αρχιερέων, Κληρικών και Ιερομονάχων.

Η αγιοπατερική αποτείχιση είναι το έσχατο μέσο αντίδρασης σε καιρούς αίρεσης, ασφαλώς και προ συνοδικής διάγνωσης. 

Καλή μετάνοια!

* (Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως ο νέος πρόεδρος της Αμερικής είναι τόσο “φίλος” της Ελλάδας, που χαϊδευτικά τον αποκαλούν Μπαϊντενόπουλος) 

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικό μας κοινού προβάλλουμε ένα σχετικό σύντομο απόσπασμα από το κανάλι GreekOrthodoxChurch.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μπάιντεν, ΛΟΑΤΚΙ και «Inshallah»
Τακτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών – πως η Αμερική επεμβαίνει στην ζωή της…
– Όταν η πολιτική διπλωματία (Πομπέο) συνάντησε την εκκλησιαστική διπλωματία (Ελπιδοφόρος Αμερικής)
– Πήρε σβάρνα ο Μάικ Πομπέο τους πάντες, για να ξεκαθαρίσει πως θέλει την αναγνώριση…
– Χορηγός των σχισματικών του ουκρανικού “Αυτοκέφαλου” οι ΗΠΑ! Πολλά τα dollars…
– Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συναντήθηκε ο σχισματικός Μητρ. Κιέβου
– Στο πλευρό των σχισματικών των Σκοπίων οι ΗΠΑ
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (353433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)

Σχετικά άρθρα

Ποιός θα σταματήσει τη μετατροπή των Εκκλησιών σε τζαμιά;

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Απογυμνώνεται το αφήγημα των παγκοσμιοποιητών. Ο ΟΗΕ αδύναμος να επιβάλλει την ειρήνη και η UNESCO ανύπαρκτη όσον αφορά στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.