Επικαιρότητα

Μία προβληματική οικογένεια…

εικόνα άρθρου: Μία προβληματική οικογένεια…

Στην προσπάθειά του το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως να εδραιώσει παπικό πρωτείο στην Εκκλησία για να συμπλέει με τον μονοπολικό κόσμο της νέας τάξης, χρησιμοποιεί μία νέα ορολογία την οποία έχει αναπροσαρμόσει και σε νέους αποδέκτες.

Οι Τοπικές Εκκλησίες από «αδελφές Εκκλησίες» έγιναν «τέκνα» και «θυγατέρες»! Παρατηρείται δε το εξής αξιοσημείωτο, ότι όλες αυτές οι «θυγατέρες» σύμφωνα με την «Μήτηρ Εκκλησία» είναι «αχάριστες». Ουκ ολίγες οι δηλώσεις τον τελευταίο καιρό, είτε από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο είτε από τους στενούς του συνεργάτες, ότι οι «θυγατέρες» είναι «αχάριστες» και δεν μπορούν να εκτιμήσουν τις «θυσίες» της «Μητρός Εκκλησίας»!

Διερωτάται κανείς πάντως. Πως είναι δυνατόν όλες οι «θυγατέρες» να είναι «αχάριστες»; Μήπως η αυτοαποκαλούμενη «Μήτηρ Εκκλησία» δεν είναι «Μήτηρ» αλλά «Μητριά» και μάλιστα γκρινιάρα και αυταρχική; Είναι δυνατόν όλες, μα όλες οι «θυγατέρες» της «Μήτηρ» αυτής να βγήκαν σκάρτες και «αχάριστες» και η «Μήτηρ» να είναι σε όλα της σωστή;

Για να καταλάβουμε όμως την διαστροφή ας θυμηθούμε την 2η Καθολική Επιστολή του Ευαγγελιστή Ιωάννου. Απευθυνόμενος σε μία Εκκλησία γράφει:

«Ὁ πρεσβύτερος ἐκλεκτῇ κυρίᾳ καὶ τοῖς τέκνοις αὐτῆς, οὓς ἐγὼ ἀγαπῶ ἐν ἀληθείᾳ, καὶ οὐκ ἐγὼ μόνος, ἀλλὰ καὶ πάντες οἱ ἐγνωκότες τὴν ἀλήθειαν,»

Ονομάζει την Εκκλησία αυτή «εκλεκτή κυρία» και τα μέλη Της «τέκνοις αυτής».

Για το μασονοκίνητο, αυταρχικό και αρχομανές πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως όμως, «τέκνα» τώρα δεν είναι τα μέλη μιας Εκκλησίας αλλά οι ίδιες οι Τοπικές Εκκλησίες!!

Το κακό όμως δεν τελειώνει εδώ. Στον μονοπολικό κόσμο της νέας τάξης η «οικογένεια» αυτή πρέπει και να διευρυνθεί, δηλαδή να μπασταρδευτεί. «Αδελφές Εκκλησίες» είναι τώρα οι αιρέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ο πάπας έγινε μπάρμπας μας!

Και για να καταλάβουμε τι συμβαίνει τελικά σε αυτήν την προβληματική οικογένεια θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τι γράφει ο Ευαγγελιστής της αγάπης στο ίδιο ακριβώς χωρίο, ότι αγαπά αληθινά τα τέκνα αυτής της Εκκλησίας, όπως τα αγαπούν και όλοι όσοι έχουν γνωρίσει την αλήθεια.

Η γνώση της αλήθειας δηλαδή είναι προϋπόθεση και της αληθινής και γνήσιας εν Χριστώ αγάπης.

Από τα παραπάνω προκύπτει αβιάστως ότι η ρίζα του κακού σε αυτήν την προβληματική οικογένεια είναι η αυτοαποκαλούμενη «Μήτηρ Εκκλησία». Αναγνωρίζοντας τις αιρέσεις ως «αδελφές Εκκλησίες», η υποτιθέμενη «Μήτηρ Εκκλησία» έχει απολέσει την αλήθεια και συνεπώς δεν είναι σε θέση να αγαπήσει κανέναν.

***

Φαίη.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.