Επικαιρότητα

Νεοέλληνες: Θα είμαστε οι επόμενοι Χετταίοι και οι Σουμέριοι;

εικόνα άρθρου: Νεοέλληνες: Θα είμαστε οι επόμενοι Χετταίοι και οι Σουμέριοι;
Γράφει ο “Παρακαταθικός

Το τραγικό φαινόμενο της παγκόσμιας κατάρρευσης της γονιμότητας


Η πολιτική αντικατάστασης πληθυσμών μαζί με το δημογραφικό ισοδυναμεί με ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο, που καταδικάζει σε αφανισμό τη χώρα μας”
Κωνσταντίνος Γρίβας, Αναπληρωτής Καθηγητής
Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Πρωτοφανή ιστορικά στατιστικά δεδομένα που σοκάρουν

Πέρα από τις ανοησίες για θεωρίες συνωμοσίας, ο Homo Sapiens θα βιώσει μια πρωτοφανή μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού [1].

Εάν στις παγκόσμιες δεξαμενές σκέψεις με απλοϊκά μαθηματικά μοντέλα συζητούν ήδη για πρόβλημα εξαφάνισης ολόκληρων κρατών, όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ιταλία [2] και η Κίνα [3], τι θα πρέπει να συζητάμε για τη χώρα μας;

Κάποια κράτη επαναπαύθηκαν στο προγνωστικό μοντέλο παγκόσμιας μείωσης της γονιμότητας του ΟΗΕ, το οποίο όμως δυστυχώς κινείται με αρνητικό ρυθμό διάψευσης, επιβεβαιώνεται δηλαδή 18 χρόνια νωρίτερα. Φτάσαμε δηλαδή νωρίτερα από ότι προβλέπει το μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών για την μείωση των γεννήσεων στα ανεπτυγμένα κράτη της Γης.

Το παγκόσμιο ποσοστό γονιμότητας κορυφώθηκε το 1965 σε πάνω από 5 παιδιά ανά γυναίκα. Έκτοτε, βρίσκεται σε αδιάκοπη πτώση – τώρα μέχρι το 2,3 – πηγή [4]

Ο άκρατος ατομικισμός – δικαιωματισμός ως πολιτικές των παγκοσμιοποιητών

Ζώντας στην εποχή μας σε ένα ρευστό περιβάλλον σαρωτικού δικαιωματισμού, με κέντρο τον άνθρωπο και τον ατομισμό, η συζήτηση για τη δημογραφική κατάρρευση των κρατών φαίνεται να μην σοκάρει αρκετά τις κοινωνίες μας.

Αποχαυνωμένος και απομονωμένος ο σύγχρονος άνθρωπος στις αξίες του ηδονισμού, δεν ακούει τις προειδοποιήσεις για μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο εδώ και στο τώρα για να έχουμε αποτελέσματα σε 30 χρόνια από σήμερα.

Ο κώδωνας του κινδύνου που κρούεται στη χώρα μας και παγκοσμίως για το δημογραφικό δεν βρίσκει ευήκοα ώτα.

Άραγε βαδίζει ο δυτικός πολιτισμός προς τον αφανισμό του;

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο αυτοκρατορίες και πολιτισμοί (μερικών μάλιστα τα επιτεύγματα έχουμε ανακαλύψει και θαυμάζουμε ως τουριστικά αξιοθέατα) έχουν εξαφανιστεί, άλλοι μετά από 500 και άλλοι μετά από 2500 χρόνια ιστορίας.

Ποιο το μέλλον της χώρας μας; Πώς οι πολιτικές ελίτ σχεδιάζουν ένα ζοφερό μέλλον για τη χώρα μας; Για πρώτη φορά ακούσαμε σοκαριστικές αποκαλύψεις:

SOS εξέπεμψαν μέσα από το starforum 2024, του STAR Κεντρικής Ελλάδας για τους κινδύνους που εγκυμονεί το Δημογραφικό, δηλαδή η αριθμητική συρρίκνωση των Ελλήνων, η υπογεννητικότητα και η ερήμωση της υπαίθρου, έγκριτοι γεωπολιτικοί αναλυτές και καθηγητές, μεταξύ των οποίων, ο Γεώργιος Κ. Φίλης Ph.D. καθ. Γεωπολιτικής Ledra College Λευκωσίας, Διδάσκων σχολές Ενόπλων Δυνάμεων Αναλυτής Alpha και ο Κων/νος Γρίβας καθ. Γεωστρατηγικής, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Μεγάλο στοίχημα να καταστούμε υπολογίσιμοι απέναντι στους γείτονές μας, σε όλους και όχι μόνο στην ιστορικά εχθρική απέναντί μας Τουρκία.

Πώς όμως θα γίνει αυτό, όταν η δημογραφική παρακμή είναι μια πραγματικότητα για την Ελλάδα; Η σχέση δημογραφίας και γεωπολιτικής δείχνει τους κινδύνους εσωτερικούς και εξωτερικούς για την Ελλάδα. Η συρρίκνωση του πληθυσμού επηρεάζει την Εθνική Άμυνα και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές, όπως στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου”[5].

Καθήκον και ιερό χρέος η αντίδραση

Ανάμεσα από την εορτή της Εθνικής παλιγγενεσίας, της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, της Αναστάσεως του Κυρίου, η ανάδειξη τέτοιων θεμάτων, τα οποία για πρώτη φορά βάζουν σε σωστή βάση το δημογραφικό στη σωστή του βάση. Καθώς πλησιάζουν οι μαύρες επέτειοι της Ποντιακής γενοκτονίας και της άλωσης της Πόλης, ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Η ενημέρωση, η διάχυση επιστημονικά τεκμηριωμένων ερευνών στον Ελληνικό λαό αλλά κυρίως η στάση της Εκκλησίας θα διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην διάσωση και διατήρηση της πατρίδας μας και της Ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας.

«Μετανοεῖτε, ἤγγικεν γάρ ἡ Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν» (Ματθ γ΄, 2)

  • [1] Μερικοί πρόσφατοι τίτλοι για να σας φτιάξουμε τη διάθεση:
    “ΗΠΑ Η αύξηση του πληθυσμού συνεχίζει την αργή ανάκαμψη από την πανδημία» – WSJ
    «Η Κίνα είπε στις γυναίκες να κάνουν μωρά, αλλά ο πληθυσμός της συρρικνώθηκε ξανά» – NYT
    «Η μείωση του ποσοστού γεννήσεων σημαίνει καταστροφή για τη Βρετανία;» – Η εβδομάδα
    «Η Γαλλία προστίθεται στη λίστα των χωρών όπου τα ποσοστά γεννήσεων μειώνονται» – Semafor
    «Η Νότια Κορέα εξαφανίζεται;» – NYT
    Global fertility isn’t just declining, it’s collapsing -The first part of my two-part look at this historic phenomenon
    https://fasterplease.substack.com
  • [2] Το Istat πέρυσι προέβλεψε ιταλικό πληθυσμό 48 εκατομμυρίων μέχρι το 2070, από 59 εκατομμύρια το 2023. Τα Ηνωμένα Έθνη προβλέπουν πληθυσμό 44 εκατομμυρίων την ίδια χρονιά. Το ποσοστό αναπλήρωσης 2,1 παιδιών ανά γυναίκα επιτεύχθηκε τελευταία φορά το 1976. τώρα είναι 1,2 και το ποσοστό σε ορισμένες ιταλικές περιφέρειες είναι πολύ μικρότερο. Η Eurostat λέει ότι η Ιταλία έχει τον γηραιότερο πληθυσμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με μέση ηλικία τα 48 (στον Καναδά, είναι 41, στη Νιγηρία, 17). Μαζί με την Πορτογαλία, η Ιταλία έχει το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων βόρεια ηλικίας 65 ετών, με 24 τοις εκατό.
    Οι Ιταλοί φαίνεται να εξαφανίζονται – οι οικονομικές και πολιτικές συνέπειες της αμείλικτης μείωσης του πληθυσμού
    https://www.theglobeandmail.com
  • [3] Η Ιαπωνία θα «εξαφανιστεί», λέει ο βοηθός του πρωθυπουργού: Γιατί οι ανεπτυγμένες χώρες κοιτάζουν τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων Χώρες όπως η Ιταλία, η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφουν επίσης μείωση των ποσοστών γεννήσεων. Να γιατί οι ανεπτυγμένες χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν κάποια εκδοχή του προβλήματος της Ιαπωνίας – και γιατί η Ιαπωνία εξακολουθεί να είναι μεταξύ των χειρότερων.
    Japan will ‘disappear’, says PM aide: Why developed countries are staring at low birth rates
    https://indianexpress.com
  • [4] The global fertility collapse (2023) https://www.niskanencenter.org
  • [5] Φίλης – Γρίβας: H Ελλάδα αντικρίζει το ιστορικό της τέλος. Καμπανάκι το δημογραφικό- μεταναστευτικό
    https://www.youtube.com

Επιπλέον Βιβλιογραφία

Η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού φτάνει στο τέλος της. Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να κορυφωθεί μεταξύ 2060 και 2080 και μετά να αρχίσει να μειώνεται. Πολλές χώρες θα έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων από ό,τι θα χρειαζόταν για τη στήριξη του γηράσκοντος πληθυσμού. Αυτές οι δημογραφικές προβλέψεις έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο λειτουργίας των κοινωνιών μας, συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης και των μεταφορών, και των ειδών πολιτικών και συστημάτων που χρειαζόμαστε”.
How declining birth rates could shake up society;
https://www.newscientist.com

«Το Μόνιμο Πρόβλημα» είναι μια συνεχής σειρά δοκιμίων σχετικά με τις προκλήσεις της καπιταλιστικής μαζικής ευμάρειας – ειδικότερα, πώς να το κάνουμε βιώσιμο και πώς να μεταφράσουμε την αφθονία υλικού σε μια κοινωνία όπου οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να περιμένουν, σύμφωνα με τα λόγια του Τζον Μέιναρντ Κέινς , για να «ζήσετε σοφά και ευχάριστα και καλά». Ο συγγραφέας είναι ο Brink Lindsey, αντιπρόεδρος στο Niskanen Center.
The permanent problem
https://www.niskanencenter.org

Γιατί η πτώση των ποσοστών γεννήσεων θα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από τον υπερπληθυσμό Σχεδόν κάθε χώρα προβλέπεται να έχει ένα ποσοστό γεννήσεων που είναι πολύ χαμηλό για να διατηρήσει τον πληθυσμό της έως το 2100, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πολύ λίγα άτομα σε ηλικία εργασίας
Why falling birth rates will be a bigger problem than overpopulation
https://www.newscientist.com

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ψευτομακεδονία και το τέλος του ημετέρου καραγκιόζ μπερντέ…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Ἐδῶ τώρα τελειώνει λοιπὸν καὶ αὐτὸ τὸ παραμύθι, γιατί ὄχι μόνο βαριὰ καρδιὰ δὲν βλέπουμε, ἀλλὰ βλέπουμε ἀγωνία μήπως ἡ ἄθλια συμφωνία ἀκυρωθεῖ"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.