Ελευθέριος Κοσμίδης

Ένας ένας ξεσκεπάζονται οι Ιεράρχες

εικόνα άρθρου: Ένας ένας ξεσκεπάζονται οι Ιεράρχες

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο Μητροπολίτης Ηλείας και οι θλιβερές απόψεις του περί αυτοχειρίας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια δήλωση του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, υποστηρικτή προς την Κυβερνητική άποψη περί εμβολιασμού και εξουθενωτική προς κάθε επιφυλακτικό Χριστιανό.

Ανέβηκε ψηλά στην επικαιρότητα η τραγική του άποψη περί αυτοχειρίας όσων επιφυλάσσονται σθεναρά να υποκύψουν σε κάθε μορφή υποχρεωτικής επιβολής ιατρικής πράξης στο σώμα τους.

Εμείς επιλέγουμε να σταθούμε στο σημείο που αποκρύπτεται ο πανικός και η ποιμαντική χρεωκοπία του.

Αναφέρει λοιπόν σε κάποιο σημείο της επιστολής του προς κάποιο πνευματικό του τέκνο:

“Τώρα έρχομαι στους σημερινούς αντιδραστικούς στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού , της μάσκας , και όλων των άλλων ιατρικών μέτρων που συνιστώνται από τον Παγκόσμιον Οργανισμόν υγείας, την Ε.Ε και την Ελληνική Κυβέρνησι. Κατά την άποψί μου η κύρια αιτία των αντιδράσεων αυτών είναι ο εγωϊσμός και η ανυπακοή στην Ιεράν Σύνοδον και τον Επίσκοπον, με διάφορες, τις γνωστές δικαιολογίες.

Καταθέτουμε εις γνώση του μερικά στοιχεία που προφανώς αγνοεί ή δεν θέλει να δει.

 1. Ποιοι είναι οι χρηματοδότες του Π.Ο.Υ;https://www.who.int/about/funding/contributors/usa
 2. Ποιος είναι ο Γενικός Διευθυντής του Π.Ο.Υ.; Ποιά τα εγκλήματα του Tedros Adhanom, γενικού διευθυντή του ΠΟΥ
 3. Ποιά είναι η συμμαχία Gavi Alliance; Διαβάζουμε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της εταιρείας: Ο αντίκτυπος της Gavi βασίζεται στις δυνάμεις των βασικών εταίρων του, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της UNICEF, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, και διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (PHC), φέρνοντάς μας πιο κοντά στη Βιώσιμη Ανάπτυξη Στόχος (SDG) της Καθολικής Κάλυψης Υγείας (UHC), η διασφάλιση ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω.
 4. Ποιά είναι η παγκόσμια συμμαχία Id2020 Alliance; Διαβάζουμε στον επίσημο δικτυακό ιστότοπό της: Η ανάγκη για ψηφιακή ταυτότητα είναι καθολική. Η ικανότητα να αποδείξεις ποιος είσαι είναι ένα θεμελιώδες και παγκόσμιο δικαίωμα του ανθρώπου. Επειδή ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή, χρειαζόμαστε έναν αξιόπιστο και αξιόπιστο τρόπο για να το κάνουμε αυτό, τόσο στον φυσικό κόσμο όσο και στο διαδίκτυο. Κεντρικοί χρηματοδότες μαντεύετε; H GAVI, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates κ.α.
 5. Ε.Ε. Για την γερασμένη και ρημαγμένη Ευρώπη, θα αφιερώσουμε ειδικό άρθρο.
 6. Τέλος η Κυβέρνηση την οποία επικαλείται ο πρεσβύτης Ιεράρχης ελέγχεται ανοιχτά για μια σωρεία θεμάτων.
  1. Κορωνοΐός: «Οι μισοί από τους θανάτους είναι κρατική δολοφονία με κυβερνητική ευθύνη»
  2. Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.
 7. Η αναφορά του βεβαίως στην Ιερά Σύνοδο και στους Επισκόπους ήταν απολύτως αναμενόμενη. Η αίρεση του Επισκοποκεντρισμού ανθεί.

Στη συνέχεια κάνει αναφορά στις

“διάφορες, τις γνωστές δικαιολογίες”. Ο υποτιμητικός χαρακτηρισμός δικαιολογίες στον βάσιμο αντίλογο, αφορά σε αναπάντητα ερωτήματα και σε ανεπίλυτα ζητήματα όπως:

 1. Εκκλησία και Κορωνοϊός, για τις πατερικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε καιρό πανδημίας, όπως εκφράστηκαν στο βιβλίο του Ομότιμου καθηγητού πρωτ/ρου π. Θεοδώρου Ζήση, ΔΕΝ υπάρχει σοβαρός θεολογικός αντίλογος. Οι αποφάσεις της Ιεραρχίας είναι ανορθόδοξες και αντιπατερικές.
 2. Η χρήση καθ’ οιονδήποτε τρόπο εκτρωμένων εμβρύων στα φερόμενα ως εμβόλια, γεννά μείζον ηθικό ζήτημα με σοβαρές επιπτώσεις για όσους πέφτουν στο αμάρτημα αυτό.
 3. Το αδικαιολόγητο ακαταδίωκτο.
 4. Ασυμφωνία των επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάζεται σαν ομοφωνία.
 5. Η καθεστωτική υποχρεωτικότητα
 6. Και ο δαιμονικός διχασμός των Ελλήνων.

Η πραγματικότητα είναι ότι από τον κορωνοϊό ΜΟΝΟΝ στην Ελλάδα οι νεκροί είναι πάνω από 18.000 , ενώ λόγω του εμβολιασμού πόσοι πέθαναν ; 2,3,5 ;”

 1. Από πού άντλησε τις πληροφορίες του ο Σεβασμιώτατος; Μήπως η προχειρότητα με την οποία φέρνει νούμερα στη συζήτηση τον εκθέτει ανεπανόρθωτα;
 2. Άραγε, αν η κυβέρνηση το επιθυμεί, δεν μπορεί να χειραγωγήσει και να χαλκεύσει τα στατιστικά;
 3. Ακόμα και μία ψυχή να φύγει από παρενέργειες, δεν έχει αξία για εκείνον; Οι χιλιάδες των ανεξομολόγητων θυμάτων της πρώτης φάσης, όταν κλειδαμπάρωσαν τους Ι. Ναούς δεν τον στεναχωρούν;
 4. Οι χιλιάδες αδιάβαστοι νεκροί της πρώτης φάσης, που θάφτηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε σφραγισμένα φέρετρα δεν τον τύπτουν;

“Και ας μη μας λένε ότι τα Μ.Μ.Ε δεν γράφουν την αλήθεια. Διότι οι αντιδρώντες στον εμβολιασμόν θα τα είχανε αποκαλύψει και δεν θα έμειναν σε ψεύτικες δικαιολογίες, σαν και αυτές που οι ίδιοι οι αντιδρώντες γράφουν” .

Οι αλήθεια είναι πως:

 1. Η αλήθεια των ΜΜΕ πριμοδοτείται από τα κυβερνητικά εκατομμύρια
 2. Όση αλήθεια αποκαλύπτουν οι αντιδρώντες, οι επιφυλακτικοί και οι αντίθετοι στο πείραμα που βάπτισαν εμβολιασμό, αποκαλείται θεωρία συνωμοσίας και θάβεται.

Είναι λυπηρό ένας πρεσβύτης Ιεράρχης να πέφτει τόσο χαμηλά.

Είναι στενάχωρο να φοβάται τον ιό και να μην τρέμει τον Θεό.

Είναι μάθημα για όλους μας πως αν χαθεί το στερέωμα της πίστεως, όλοι μας μπορούμε να πλανηθούμε και να τρομοκρατούμε.

Καλή μετάνοια!

Χριστός Ετέχθη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Μία επιστολή για κλάματα η απαντητική επιστολή του Μητροπολίτη Ηλείας
– Αντιχριστιανικό μένος Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού
– Γερμανός Ηλείας: δεν θα λειτουργούνται οι ναοί γιατί “… τη Μ. Εβδομάδα κάνει κρύο”
– Πυργιώτες, ο Άγιος που έσωσε την πόλη σας από δεινά είναι ξαφνικά ακατάλληλος για την καταπολέμηση του κορωνοϊού;

Σχετικά άρθρα

Μια εγκύκλιος για τις βαπτίσεις από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και πολλά ερωτηματικά!

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Εγκύκλιος της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, με ημερομηνία 9/2/2024 που ρυθμίζει τη διαδικασία βάσει της οποίας θα τελούνται πλέον οι βαπτίσεις, προκάλεσε ανάποδη δημοσιότητα

Προς βαπτισμένους Ορθόδοξους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. “Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστιν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν” . Ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος (γενν.σαν σήμερα)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.