Επικαιρότητα

Οι αγκαλιές του Μητροπολίτη Σύρου με παπικούς

εικόνα άρθρου: Οι αγκαλιές του Μητροπολίτη Σύρου με παπικούς

Το πλούσιο βιογραφικό του Μητροπολίτη Σύρου από Κανονικά παραπτώματα, εμπλουτίζεται από τη συμπροσευχή του με καρδινάλιους στην επέτειο των είκοσι χρόνων αρχιερατείας του…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Οι συνεορτασμοί με τους αχαρίτωτους παπικούς στη Σύρο, είναι κάτι το σύνηθες. Προσφάτως στον αρχιερατικό Εόρτιο Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας της Τήνου στις 14 Αυγούστου ήταν παρών και ο “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου των Καθολικών, Ιωσήφ Πρίντεζης. 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B9-banner-2021-1024x129.jpg

Ομοίως οι παπικοί ιερωμένοι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη φετινή επέτειο (15 Δεκεμβρίου) των είκοσι χρόνων αρχιερατείας του Επισκόπου Σύρου Δωρόθεου Β΄. Εκτός από τους Ηγουμένους, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, τους πολιτικούς αξιωματούχους παρέστησαν και παπικοί Επίσκοποι, όπως ο Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου και ο πρώην Νάξου-Τήνου κ. Νικόλαος Πρίντεζης. Ο κ. Δωρόθεος εμφανώς συγκινημένος από τις πολλές κολακείες και τα πολλά δώρα που έλαβε, σημείωσε πως προσπαθεί καθημερινά να φανεί αντάξιος της αγάπης και των ευχών του κόσμου. Όμως, όπως όλα δείχνουν, η προσπάθειά του είναι τόσο πενιχρή και προς λάθος κατεύθυνση, τουλάχιστον όσον αφορά τους ορθοδόξους που επιθυμούν να τον δουν να κλαίει από μετάνοια αποστρεφόμενος την Παναίρεση του Οικουμενισμού. 

Ακολούθως, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και οι Εφημέριοι της Σύρου προσέφεραν δια του Αρχιμ. Νικολάου Γαβαλλά στον κ. Δωρόθεο Β’ αρχιερατική ράβδο, με την οποία θα έπρεπε κανονικά να στηρίζει τους ευπειθείς στην πίστη και να συμμορφώνει τους ανυπάκουους, πολλώ δε μάλλον όσους καταφρονούν την Αγία Πίστη ερωτοτροπώντας πνευματικά με τους Αιρετικούς.

Τα όρια της Εκκλησίας

Το πρόβλημα βέβαια ξεκινάει από το ότι οι εμείς οι παραδοσιακοί θεωρούμε τους αιρετικούς μακριά από της Εκκλησία, λίγο πιό κοντά σε αυτήν από ότι οι ειδωλολάτρες, ενώ ο κος Δωρόθεος και οι ομόφρονές του τους θεωρούν μέλη της Εκκλησίας, πολύ πιο κοντά σε αυτήν απ’ ότι οι ομόδοξοι αλλά σχισματικοί παλαιοημερολογίτες. 

Αν ο Μητροπολίτης Σύρου φρονούσε ορθόδοξα θα προφύλασσε το ποίμνιό του από δαιμονικές διδασκαλίες φοβούμενος μην παραστρατήσει από τον δρόμο της Αληθείας, μην αλλάξει ούτε ένα γιώτα από τον Λόγο του Θεού, σύμφωνα με το: «Μή γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γάρ μετοχή δικαιοσύνῃ καί ἀνομίᾳ; τίς δέ κοινωνία φωτί πρός σκότος; τίς δέ συμφώνησις Χριστῷ πρός Βελίαλ; ἢ τίς μερίς πιστῷ μετά ἀπίστου; τίς δέ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετά εἰδώλων; ὑμεῖς γάρ ναός Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθώς εἶπεν ὁ Θεός ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καί ἐμπεριπατήσω, καί ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καί αὐτοί ἔσονταί μοι λαός. διό ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καί ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καί ἀκαθάρτου μή ἅπτεσθε, κἀγώ εἰσδέξομαι ὑμᾶς, καί ἔσομαι ὑμῖν εἰς πατέρα, καί ὑμεῖς ἔσεσθέ μοι εἰς υἱούς καί θυγατέρας, λέγει Κύριος παντοκράτωρ».

Ο Άγιος Ελευθέριος

Επειδή όμως δεν φρονεί τα ορθά αλλά τα οικουμενιστικά όπου τα όρια της Εκκλησίας είναι θολά και χωράνε τους πάντες συνάπτει άνετα στενούς λειτουργικούς δεσμούς με τους παπικούς, και βάζει μέσα στον Ναό του Θεού τους αχαρίτωτος και αβάπτιστους. Δεν ξεχωρίζει τον εαυτό του από τους απίστους και αγγίζει ό,τι ακάθαρτο προέρχεται από αυτούς. Εμπαίζει όμως εκτός από τον Απόστολο Παύλο και τον Άγιο Ελευθέριο, για τον οποίο μάλιστα απηύθυνε λόγο ο Πρωθιερέας του Μητροπολιτικού Ναού πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγος. 

Πόσο εύκολα ξεχνούν αυτοί που ξεδιάντροπα συμπροσεύχονται με τους Αιρετικούς ότι ο Άγιος Ελευθέριος βασανίστηκε και μαρτύρησε από ασεβείς ειδωλολάτρες, από ανθρώπους δαιμονιώδους πνεύματος, όπως αυτό των αιρετικών; Ο Άγιος Ελευθέριος όμως, ούτε κοινώνησε μαζί τους, ούτε τα δώρα τους δέχτηκε ούτε τις κολακείες. Αλλά, «διά τοῦτο τόν λόγον τῆς ἀληθείας ὀρθοτομῶν, καί τῇ πίστει ἐνήθλησας μέχρις αἵματος» (Απολυτίκιο Αγίου Ελευθερίου).

(φώτο από το επίσημο σάιτ της μητροπόλεως www.imsyrou.gr)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Συμπροσευχόμενος με αιρετικούς εόρτασε τα ονομαστήριά του ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄
– Ο Μητρ. Σύρου παρέστη σε «αγιασμό» που τελέσθηκε από τον παπικό Επίσκοπο Σύρου
– Προσβολή στην μνήμη των ηρώων οι οικουμενιστικές συμπροσευχές στη Σύρο

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.