Ελένη Παπασταματάκη

Τι συμβαίνει μεταξύ Πάπα και Ρωσίας;

εικόνα άρθρου: Τι συμβαίνει μεταξύ Πάπα και Ρωσίας;
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η Ρωσία αναγνωρίζει τις θετικές παρεμβάσεις του Βατικανού για την ειρήνη στην Ουκρανία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στα ιταλικά ΜΜΕ ανακοινώθηκε προ ημερών ότι η Ρωσία βλέπει θετικά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πάπας Φραγκίσκος προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σε αυτήν την ανακοίνωση προέβη ο διευθυντής του τομέα ευρωπαϊκών υποθέσεων του Ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξέι Παραμανόφ, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, ότι δηλαδή το Βατικανό επιθυμεί να εργαστεί ώστε να αποκατασταθεί η ειρήνη στην Ουκρανία, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια. 

Συγκεκριμένα δήλωσε «Διατηρούμε ανοικτό και κατ΄ιδίαν διάλογο, σε μια σειρά θεμάτων, ιδίως σε ό,τι αφορά την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία».

Πολλά πολιτικά και διπλωματικά παιχνίδια παίζονται. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν λόγο -όπως είδαμε- εκτός τις πολιτικές ηγεσίες και οι εκκλησιαστικές ηγεσίες της Ορθοδόξου Ανατολής υπό τον Πατριάρχη Κύριλλο και της Δύσης του Πάπα.

Η ανακοίνωση από μεριάς Ρωσίας μας προβληματίζει, ένεκα των αρνητικών σχολίων του Ποντίφικα στις αρχές Μαΐου, όπου κατηγορούσε τον Πούτιν ότι αρνείται επίμονα να τον δεχτεί για συνομιλίες. Μάλιστα η Ρωσία αντέδρασε τότε στον χλευαστικό χαρακτηρισμό του Πάπα προς τον Πατριάρχη Κύριλλο, όταν τον αποκάλεσε παπαδοπαίδι του Πούτιν.

Από τη μεριά του ο Πάπας σε πρόσφατες δηλώσεις αναφέρθηκε στο μέγεθος του πολέμου ονομάζοντάς τον «Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Στην ίδια συνέντευξη αρνήθηκε ότι είναι υπέρ του Πούτιν καταγγέλλοντας τη χρήση μισθοφόρων από τη μεριά της Ρωσίας, όπως επίσης και τη βαναυσότητα των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Δεν παρέλειψε όμως να αποδώσει ευθύνη στο ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντάς το υπεύθυνο κατά κάποιο τρόπο για την πρόκληση αυτού του πολέμου.

Τι να κρύβεται πίσω από αυτές τις δηλώσεις του Πάπα και τις ευθύνες που ρίχνει τώρα στο ΝΑΤΟ; Το παπικό δαιμόνιο πνεύμα δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Μήπως ο πόλεμος δεν χρειάζεται πια αν έχει επιτευχθεί η πνευματική υποδούλωση;

Και επειδή τίποτα κρυπτόν υπό τον ήλιον, αναμένουμε τις εξελίξεις. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Αναλαμβάνει ο «μεγάλος» να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στην Ουκρανία…
– Διερράγησαν οι σχέσεις μεταξύ Πάπα και Ρωσικής Εκκλησίας;
– Κήρυγμα κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία ενόψει του Πάσχα από τον Πάπα
– Το εργαστήριο του Οικουμενισμού στην Ουκρανία καλά κρατεί

Σχετικά άρθρα

Αχειροτόνητος Ντουμένκο-Ουνίτες-Παπικοί προσεύχονται στο Κίεβο παρουσία του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Ο προκαθήμενος της σχισματικής «Εκκλησίας» Επιφάνιος καθώς και ο Ουνίτης επικεφαλής εκφώνησαν προσευχές Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την 15η Ιουλίου 2024, ο αχειροτόνητος «Μητροπολίτης» Κιέβου Ντουμένκο Επιφάνιος, ο επικεφαλής των Ουνιτών της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.