Μαρία Κοσμίδου

Ο Αρχιεπίσκοπος και η επιστολή συμπαράστασης στο σχισματικό μητροπολίτη Κιέβου

εικόνα άρθρου: Ο Αρχιεπίσκοπος και η επιστολή συμπαράστασης στο σχισματικό μητροπολίτη Κιέβου
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Πρώτα φέρνουν τον πόλεμο στην Εκκλησία και μετά δηλώνουν συμπαράσταση και στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απέστειλε επιστολή συμπαράστασης “μετά βαθείας αδελφικής αγάπης” προς το σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, με την οποία εκφράζει τη συμπάθεια και συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος, προς το λαό της Ουκρανίας.

Οι επιλογές και οι αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν ολέθριες συνέπειες. Η Ιερά Σύνοδος αναγνώρισε το σχίσμα το οποίο προκάλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Πρώτα φέρνουν τον πόλεμο μέσα στην Εκκλησία και μετά δηλώνουν συμπαράσταση και προθυμία για ανθρωπιστική βοήθεια. Πρώτα καταπατούν Ιερούς Κανόνες και μετά ολοψύχως προσεύχονται στον Θεό “για τον φωτισμό των αρξάμενων την πολεμική ταύτην επιδρομή και την αναθεώρηση των αποφάσεών τους”!!!

Αναρωτιέται κανείς εάν έδειξαν οι Αρχιερείς το ίδιο ενδιαφέρον για τα θύματα της εκκλησιαστικής πολεμικής επιδρομής στην Ουκρανία. Το σχίσμα διαίρεσε τους ανθρώπους και την κοινωνία, έφερε συγκρούσεις και βία… Αναφέρουν στο γράμμα συμπαράστασης ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος: “να επιλέξουν την οδό της ειρηνικής επιλύσεως των υπαρχουσών διαφορών μεταξύ των δύο λαών, του ρωσικού και του ουκρανικού, ως εχόντων κατά την πλειονοψηφίαν αυτών την κοινήν Ορθόδοξον πίστιν της Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας”.

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι:
– Η εισβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε ξένο έδαφος, έγινε με την απόδοση αυτοκεφαλίας στους σχισματικούς της Ουκρανίας. Αυτή η εισβολή δεν είναι απλώς σφάλμα, είναι εκκλησιαστικο-κανονικό έγκλημα και καταδικάζεται αυστηρά.
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όσοι κοινωνούν με τους σχισματικούς της Ουκρανίας, είναι υπόδικοι σε καθαίρεση και ακοινωνησία (όπως οι αρχιερείς και ηγούμενοι που υποδέχτηκαν και συλλειτούργησαν με τους σχισματικούς ουκρανούς) 

Σε αυτή την εκκλησιαστική εκτροπή που έφερε σχίσμα σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο, αντιδρούμε και οφείλουμε να αντιδρούμε. Η πρώτη άμεση αντίδραση ήταν η θεολογική ημερίδα με θέμα «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου», που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2019, με τη συμμετοχή κληρικών, μοναχών και πλήθος λαϊκών.
Συνδιοργανωτές ήταν η Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, η Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών, ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και ο Ελληνορθόδοξος Σύνδεσμος Ζωοδόχος Πηγή. Ολόκληρη τη θεολογική ημερίδα, μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Προσευχόμαστε θερμά να σταματήσει ο πόλεμος ο οποίος είναι πόλεμος εναντίον της Ορθοδοξίας. Προσευχόμαστε θερμά, ο Θεός να φυλάει τον κόσμο. Δεν ανεχόμαστε την υποκρισία των εκκλησιαστικών (και πολιτικών) ταγών ούτε τις αποφάσεις τους εναντίον της Ορθοδοξίας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου»
π.Θεόδωρος Ζήσης: Το “Ειρηνικό Γράμμα” του Αρχ. Ιερωνύμου δικαιώνει τις πολεμικές κατακτητικές ενέργειες του Πατρ. Βαρθολομαίου

Σχετικά άρθρα

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανάμνηση και ανακαινισμός της Ενδημούσας Συνόδου

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. Μία τέτοια Ενδημούσα Σύνοδος, είχε συνεδριάσει και πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου οπότε εύλογα αναρωτιόμαστε τι συζήτησαν και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν αυτή τη φορά;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.