Ελένη Παπασταματάκη

Ο Δένδιας σε ρόλο οικοδεσπότη στη Θράκη

εικόνα άρθρου: Ο Δένδιας σε ρόλο οικοδεσπότη στη Θράκη
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Σε δείπνο ο Υπουργός Εξωτερικών με τέσσερις μητροπολίτες και τρεις μουφτήδες της Θράκης…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προσκάλεσε σε δείπνο τους τέσσερις μητροπολίτες και τους τρεις μουφτήδες της Θράκης, στο Εθνολογικό Μουσείο στην Αλεξανδρούπολη.

Παραβρέθηκαν στην κοινή τράπεζα οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός και οι τοποτηρητές Μουφτήδες Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.

Αυτή η κίνηση του κ. Δένδια ήταν πρωτοφανής, καθώς στο παρελθόν ουδέποτε πραγματοποιήθηκε κάτι ανάλογο. Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε στον ισχυρό συμβολισμό που περικλείει την συνάντησή τους, γι’ αυτό και επιλέχθηκε να γίνει την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με αυτήν την κίνηση το ΥΠΕΞ εργαλειοποιεί τη θρησκεία και το μήνυμα που ζητάει να στείλει είναι πως η Θράκη αποτελεί ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Σε επίπεδο πολιτείας η αναγνώριση της μειονότητας ως μουσουλμανικής και όχι ως τουρκικής είναι το ζητούμενο. Είναι γνωστός επίσης ο τρόπος που παρανόμως εργάζεται ο Ερντογάν προκειμένου να αποδείξει το αντίθετο.

Αναρωτιόμαστε όμως ως Έλληνες γι’ αυτές τις κινήσεις εντυπωσιασμού. Πολλές φορές η κυβέρνηση μας έχει αποδείξει ότι μένει σε μια εξωτερική βιτρίνα, σε ένα περίβλημα χωρίς όμως περιεχόμενο. Αρέσκεται και επιδίδεται εν γνώσει της σε επικοινωνιακά τρικ και έχει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής της την επιστήμη του μάρκετινγκ και της διαχείρισης του έμψυχου υλικού προς το συμφέρον της.

Επί της ουσίας, τι έχει κάνει ο κ. Δένδιας για την πολύπαθη Θράκη μας, που εξακολουθεί να παραμένει αβοήθητη εκ μέρους της πολιτείας; Αλιχτάει ο εχθρός καθημερινά και δείχνει τα δόντια του στους γενναίους Θρακιώτες που κλήθηκαν να φυλάνε Θερμοπύλες.

Από την άλλη τι να σχολιάσουμε για τους παρισταμένους Μητροπολίτες…

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργάτες των αξιωματούχων των κυβερνήσεων είναι φυσικά οι εκάστοτε θρησκευτικοί ηγέτες που πρόσκεινται στην παναίρεση του Οικουμενισμού και είναι πάντα έτοιμοι να παραδώσουν την πίστη τους στο βωμό της ανθρωπαρέσκειας και φιλοδοξίας. Αυτό αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, καθώς γνωρίζουν οι Ιεράρχες ότι απαγορεύεται από τους Κανόνες της Εκκλησίας μας να παραβρεθούν σε κοινό δείπνο με αιρετικούς και αλλόθρησκους. Χώρια που τα μηνύματα που περνάνε στο ποίμνιο είναι αυτά της ανάδειξης της πολυπολιτισμικότητας και του διαθρησκειακού αχταρμά που μια χαρά βολεύει την παγκοσμιοποίηση και την πανθρησκεία.

Για το θέμα της εσωτερικής Ιεραποστολής έχουν να επιδείξουν κάτι οι εν λόγω Μητροπολίτες;;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Δένδιας: Πλήρης και συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών
– Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου – Δένδια στο Βατικανό

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.