Επικαιρότητα

Ο εκκλησιασμός και η παράδοση θα εκλείψουν μερικώς ή και… ολικώς!

εικόνα άρθρου: Ο εκκλησιασμός και η παράδοση θα εκλείψουν μερικώς ή και… ολικώς!

«Είναι ένα κομμάτι της παράδοσής μας, όμως ο κίνδυνος είναι υψηλότατος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι χωρίς πανηγύρια». (Νίκος Χαρδαλιάς)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Όπως όλα δείχνουν, κάθε κίνηση της Κυβέρνησης επιβεβαιώνει πως αυτός ο μπαγάσας ο ιός έχει δική του βούληση και ισοπεδώνει τα κρούσματά του… ανάλογα με τα κέφια! Είναι αλήθεια, λοιπόν, πως εντοπίζεται ένα συνονθύλευμα αντιφάσεων που προσκρούει η παρούσα Κυβέρνηση. Χωρίς αμφιβολία, ο κύριος στόχος που αστυνομεύεται με μένος, είναι οι Εκκλησίες μας. Έτσι, καθώς κοντοζυγώνει ο Δεκαπενταύγουστος έσπευσαν να μας κόψουν τη φόρα και να μας υπενθυμίσουν πως το θρησκευτικό μας αίσθημα πρέπει να χαλιναγωγηθεί, διότι ο ιός έχει βάλει στο στόχαστρο τις Εκκλησίες. Ταυτόχρονα, μας ενημερώνει σχετικό άρθρο πως o υφυπουργός προστασίας του πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα έως και τον Ιούλιο. Σχετικά, με τα πανηγύρια τον Δεκαπενταύγουστο, μας ενημερώνει πως η κατάσταση είναι πολύ πρώιμη, ώστε να παρθούν επίσημες αποφάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν πανηγύρια και πιο συγκεκριμένα τόνισε πως: «Είναι ένα κομμάτι της παράδοσής μας, όμως ο κίνδυνος είναι υψηλότατος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι χωρίς πανηγύρια». Φυσικά και είναι ολοκάθαρο πως, όπως και ο εκκλησιασμός του ελληνικού λαού, έτσι και η σφραγίδα της παράδοσής του, που εκφράζεται μέσα από τα πανηγύρια, είτε θα εκλείψουν μερικώς, είτε ολικώς. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται έντονα και προκλητικά. Και σε αυτή τη μάχη, η Κυβέρνηση είναι απέναντί του!!!

Εν συνεχεία, κρίνεται αναγκαίο να παραθέσουμε μερικά από τα αποτρόπαια σφάλματα που διέπραξε η παρούσα Κυβέρνηση. Ας δούμε, τελικά, πού κολλάει ο ιός και πού όχι. Πιο συγκεκριμένα, η περιφορά της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής χαρακτηρίστηκε άσκοπη και επιβλήθηκε τροχονομικό πρόστιμο στον οδηγό που μετέφερε την Εικόνα, καθώς επίσης και διοικητικό πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση προς συμμόρφωση των δέκα απείθαρχων πολιτών που συμμετείχαν. Ταυτόχρονα, η μουσική πομπή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κρίνεται σκόπιμη και χειροκροτείται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ακόμη, τη στιγμή που επιβάλλεται τσουχτερό πρόστιμο για τον Έλληνα πολίτη που δεν προσαρμόζεται στη χρήση μάσκας, οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας δίνουν οδηγίες σε οικισμό ρομά, χωρίς όμως, να φορούν την απαραίτητη “σωτήρια πανοπλία” (μάσκες και τα γάντια). Και ερχόμαστε στο σήμερα, και πρέπει να δεχτούμε να σιγήσει ο ήχος που συνοδεύει το παραδοσιακό ελληνικό πανηγύρι, αλλά να αγκαλιάσουμε το πανηγύρι της φιέστας του Ολυμπιακού!

Ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, οι αρμόδιοι πως οι αποφάσεις και προσταγές τους γειτνιάζουν σε μία σχεδόν εθνική προδοσία και πνευματική ύβρις. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, ακόμα και ο απλός λαός που στερείται των πανεπιστημιακών γνώσεων και αδυνατεί να ερμηνεύει το λοιμοξιολογικό κώδικα που χρησιμοποιείται στα ΜΜΕ, έχει συνειδητοποιήσει πόσο μετέωρη είναι η επιχειρηματολογία που αιτιολογεί τις αποφάσεις τους. Συνεπώς, φασιστικώ τω τρόπω οι προστάτες υγείας, οι αστυνόμοι της Πίστεως ρίχνουν τα σκάγια τους μόνο όπου αυτοί επιθυμούν. Δεκάρα δε δίνουν για τις καταστροφικές συνέπειες της ρατσιστικής και ύπουλα μεθοδευμένης πολιτικής τους. Αδιαφορούν για τα “θύματα” πού θα καταλήξουν, όχι από τον υποτροπιασμό της υγείας τους, αλλά από τον υποτροπιασμό της πνευματικότητας αυτής της χώρας. Ας μη λησμονούν, πως ρόδα είναι και γυρίζει, όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν και θα γευτούν τους καρπούς των επιλογών τους… Και οι καρποί αυτοί, θα ‘ναι σάπιοι!


Δείτε σχετικά:
Ο βαθιά θρησκευόμενος Χαρδαλιάς και η ιδιότυπη πίστη του
– Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας που «κοκορεύεται», έχοντας πλήρη άγνοια της εκκλησιολογίας
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
Γιατί δε θέλουμε να ξαναπάμε σε αυτή την εκκλησία
Ο κ. Μόσιαλος αφήνει σαφές υπονοούμενο προειδοποίησης προς την Ορθόδοξη Εκκλησία! Τι του ευχόμαστε!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση! σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΙΣ στην 1η συνεδρία Μαΐου
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.