Ελένη Καμπούρη

Οι θεοτοκομάχοι της Κομοτηνής

εικόνα άρθρου: Οι θεοτοκομάχοι της Κομοτηνής
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Πόσο τελικά την τιμούν και πόσο εφαρμόζουν το θέλημα του Υιού της;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο οικουμενισμός καλά κρατεί. Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει. Άλλο ένα οικουμενιστικό δρώμενο μόλυνε την πόλη της Κομοτηνής κατά την επίσκεψη του κ.Βαρθολομαίου στην ακριτική αυτή πόλη.

Η είδηση

Δημοσίευμα αναφέρει ότι, κατά την επίσκεψη του κ.Βαρθολομαίου στην Κομοτηνή, έχει τεθεί προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα «Άξιον Εστίν» στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Ακολουθία της Δοξολογίας, με πλήθος επισήμων, τοπικών παραγόντων και εκκλησιαστικών εκπροσώπων να αποδίδουν τιμές τόσο στην Υπεραγία Θεοτόκο όσο και στον κ.Βαρθολομαίο, ανάμεσα στους καλεσμένους όμως δυστυχώς παρευρίσκονται τόσο ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Κοινότητας όσο και ο Μουφτής της Κομοτηνής dr. Τζιχάντ Χαλήλ. Στην ανεκδιήγητη αυτή συνύπαρξη και συμπροσευχή, παρευρίσκονται ακόμη και εκπρόσωποι των Ιερών Μονών της Αθωνικής Πολιτείας.

Η προφητική ομιλία του Π. Νικολάου Μανώλη

Πολύ ορθά και προφητικά ο μακαριστός πνευματικός μας πατέρας πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης είχε ομιλήσει γι αυτό το θέμα σε μία παλιότερη ομιλία του με θέμα «Κάποιος Βαρθολομαίος και κάποιος Βαρνάβας πολεμούν τό “Άξιον εστίν”». Τότε περιέγραφε με μοναδικό τρόπο αυτές τις οικουμενιστικές ενέργειες, λέγοντας ότι αυτοί που τις διαπράττουν είναι βλάσφημοι και θεοτοκομάχοι και τη βλασφημία κατά της Παναγίας δεν την ανέχεται ο Υιός της. Αυτό λοιπόν βλέπουμε να γίνεται και τώρα. Οι εχθροί του Υιού της να συμπροσεύχονται μαζί με ορθόδοξους.

Κλήρος και λαός σε σύγχυση

Ας αναρωτηθούμε όλοι και κυρίως οι τοπικοί άρχοντες, πόσο θεάρεστο είναι να εκφωνούν διάφορα λογύδρια, με τα οποία εξυμνούν έναν Πατριάρχη για τις οικουμενιστικές και αντίχριστες ενέργειές του. Ενέργειες που εξελίσσονται μπροστά στα μάτια τους και κυρίως μπροστά στην Ιερή Εικόνα της Παναγίας μας. Πόσο τελικά την τιμούν και πόσο εφαρμόζουν το θέλημα του Υιού της; Αξίζει τελικά να δείχνουν σεβασμό και ευγνωμοσύνη – έστω και  εθιμοτυπικά – σ’ έναν Πατριάρχη ο οποίος προσκαλεί ή ανέχεται τους εχθρούς του Υιού της Κυρίας Θεοτόκου μέσα στον Οίκο Του; Γιατί αυτή τη στιγμή ο κ.Βαρθολομαίος δεν αποτελεί θεματοφύλακα της πίστης και της παράδοσής μας όσο κι αν το υποστηρίζει αυτό με θέρμη ο κ.Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Ούτε εκφράζει λόγους ορθόδοξης πίστης όπως διατείνεται ο Δήμαρχος Κομοτηνής. 

Είναι αυτός ο προσήκων σεβασμός απέναντι στην Κυρία των Αγγέλων από κλήρο και λαό;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα
Σε μουσουλμανικό γεύμα ο κ.Βαρθολομαίος μέσα στο Πάσχα του καλοκαιριού
Θεόγυμνοι βασιλείς, κουρελιάρηδες υπήκοοι…

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Τραγικοί υμνητές του Καζαντζάκη

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρών σε εκδήλωση τιμής του Κρητικού συγγραφέα Το να προβάλλουν και να τιμούν τον Καζαντζάκη λογοτέχνες, φιλόλογοι, και γραμματιζούμενοι λογής λογής, είναι ένα αναπόφευκτο...

Συναντήθηκαν οι παγκόσμιοι Άρχοντες του Οικουμενικού θρόνου στην Αθήνα και άφησαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Προβλημάτισε δυσάρεστα η επιλογή της 29ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της Άλωση της Πόλης, για την σύγκλιση της 1ης Συνόδου Κορυφής των Παγκόσμιων Αρχόντων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.