Επικαιρότητα

Οθωμανικό φεστιβάλ η γιορτή για το 1821

εικόνα άρθρου: Οθωμανικό φεστιβάλ η γιορτή για το 1821

Βαριόμοιρη η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η γιορτή για τα 200χρονα από την Εθνεγερσία του 1821 και το ξέσπασμα της εθνικοθρησκευτικής Επανάστασης που μας λευτέρωσε από τον τουρκικό ζυγό ανατέθηκε στη Γιάννα Αγγελοπούλου! 

Απ’ όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, η κυβέρνηση θεώρησε ικανότερη στο πρακτικό ζήτημα και αρμοδιότερη στο πνευματικό – ιδεολογικό την κυρία Αγγελοπούλου, με τις γνωστές επιδόσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που μας στοίχισαν τόσο πολύ και τους οικτρούς χειρισμούς που οδήγησαν στο ανοιγόκλεισμα μέσων ενημέρωσης, των οποίων την ευθύνη είχε…

Όποιος έχει ακούσει έστω και μία ομιλία της κυρίας Αγγελοπούλου ή έχει διαβάσει το βιβλίο που υπέγραψε θα είναι σε θέση να αντιληφθεί πόσο άστοχη -και για αρκετούς προκλητική- ήταν η επιλογή της για να ηγηθεί μιας ιερής στιγμής του έθνους, εκείνης κατά την οποία θα εορταστεί η συμπλήρωση δύο αιώνων από την Επανάσταση του 1821.

Ήδη έχει αρχίσει να σερβίρεται στο πανελλήνιο το πρώτο πικρό ποτήρι από τις επιλογές της κυρίας Αγγελοπούλου. Δύο ιστορικοί, ο Μαρκ Μαζάουερ και ο Στάθης Καλύβας, θα συμμετέχουν στην επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου που θα αναλάβει να «συμβουλεύσει» την κυβέρνηση για το είδος των εκδηλώσεων που θα γίνουν για αυτή τη γιορτή. 

Οι απόψεις και των δύο ιστορικών, όπως φαίνονται από τα κείμενά τους, είναι σεβαστές και αρεστές σε όλη την εθνομηδενιστική παράταξη, η οποία δεν έχει πάψει να υποστηρίζει πόσο «καλά» περνούσαν οι Έλληνες κατά την περίοδο του εγκιβωτισμού του έθνους στην οθωμανική σαρκοφάγο. 

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αξιώσει κάποιος κάτι καλύτερο, βαθύτερο και ουσιαστικότερο από την κυρία Αγγελοπούλου. Με τα χρήματα πολλά μπορείς να αγοράσεις, αλλά πηγαία και αυθεντική κατανόηση της ελληνικότητας δεν πωλούν πουθενά. Αυτό κατακτάται και βιωματικά και με συστηματική και επίπονη μελέτη των ανθρώπων, της Ιστορίας και των κοινωνικών δομών και συνθηκών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αληθινά θλιβερό να καταντήσει εθνομηδενιστικό φεστιβάλ η γιορτή για τα 200χρονα από το πάνσεπτο 1821.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε σχετικά:
«Ελλάδα 2021»: Δείτε τα 31 πρώτα μέλη της Επιτροπής
– Έχει υμνήσει την οθωμανική περίοδο στην Ελλάδα και μπαίνει στην Επιτροπή των 200 ετών από το 1821;

Σχετικά άρθρα

Σβήνει το ψευτορωμαίικο

του Αγαθόνικου Σκέψεις με αφορμή την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Μήπως είμαστε η χειρότερη γενιά από καταβολής Ελληνικού Έθνους;

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.