Επικαιρότητα

Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

εικόνα άρθρου: Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]
Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

“Μας μεταφέρει ο π. Θεόδωρος ορισμένα θαυμαστά περιστατικά από τη ζωή του, όπως το γεγονός της εμφανίσεως του Κυρίου στον 15ετή Αρσένιο, αλλά και από το μοναχικό του βίο”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το σημερινό ηχητικό απόσπασμα, είναι το Κυριακάτικο Κήρυγμα της 12ης Ιουλίου, από τον π. Θεόδωρο Ζήση, στη μνήμη του πολύ γνωστού, σεβαστού και αγαπητού σε όλους μας, Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, που η Εκκλησία μας γιόρτασε εφέτος για πρώτη φορά.

Μας ομιλεί για την πορεία του Γέροντα Παϊσίου, που ξεκίνησε ταπεινά και έγινε γνωστός σε όλη την οικουμένη. Αναφέρεται στον βίο του και στη συνέχεια κάνει μερικές σκέψεις για την μεγάλη του προσφορά στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Γέροντας προσέφερε βοήθεια στους χιλιάδες ανθρώπους που τον επισκέπτονταν. Το Μοναστήρι της Σουρωτής όπου βρίσκεται ο τάφος του Οσίου, έχει γίνει πανορθόδοξο προσκύνημα.

Από μικρό παιδί, διάβαζε βίους Αγίων. Μας μεταφέρει ο π. Θεόδωρος ορισμένα θαυμαστά περιστατικά από τη ζωή του, όπως το γεγονός της εμφανίσεως του Κυρίου στον 15ετή Αρσένιο, αλλά και από το μοναχικό του βίο.

Μας απαριθμεί τις αρετές και τα πνευματικά του χαρίσματα. Μας ομιλεί για τον φωτισμένο, καρδιακό του λόγο, που πείθει και αναπαύει και τονίζει την θέση του Αγίου για τις άλλες «Εκκλησίες» τις οποίες θεωρεί αιρέσεις και όχι Εκκλησίες.

Στον επίλογο του κηρύγματός του ο π. Θεόδωρος, επισημαίνει ότι αν θέλει κανείς να ωφελήσει τον κόσμο, να ακολουθήσει την αγιότητα, δεν αρκούν τα πανεπιστήμια και τα πτυχία. Ο απλοϊκός, ο αγράμματος Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ωφέλησε τον κόσμο γιατί δεν εδίδασκε μόνο, αλλά εφήρμοζε αυτά τα οποία εδίδασκε.

Κήρυγμα π. Θεοδώρου Ζήση -Ι. Ησυχ. Αγίου Γεωργίου Ανύδρου – Εκφων. (12/7/2015)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

8 Ιούν

Τι δε ήσαν τα δίπτυχα;

“Και ήδη ερωτώμεν: Υπάρχουν σήμερον εν τη Εκκλησία μας τα ανωτέρω δίπτυχα; Δυστυχώς όχι. Η διοικούσα Εκκλησία ζη εις τρομακτικήν άγνοιαν του πέριξ αυτής κόσμου…”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.