Επικαιρότητα

Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας μαζί σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

εικόνα άρθρου: Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας μαζί σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

«Θα θελήσουν να συγχρονίσουν τις ημερομηνίες και να προσπαθήσουν να είναι εκεί μαζί»

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το ενδεχόμενο της μετάβασης του Πάπα στην επερχόμενη διάσκεψη του ΟΗΕ στη Γλασκώβη τον προσεχή Νοέμβριο για το κλίμα γνωστοποίησε ο καρδινάλιος Πίτερ Τάρκσον, επικεφαλής του υπουργείου Ολοκληρωμένης Ανθρώπινης Ανάπτυξης το οποίο είναι αρμόδιο για περιβαλλοντικά θέματα στο Βατικανό.

Ο καρδινάλιος αναφέρθηκε στην ανεπιβέβαιωτη ακόμη συμμετοχή του Πάπα στην διάσκεψη, κάνοντας λόγο για το «αίτημα συμμετοχής» που εστάλη προς τον τελευταίο, προσθέτοντας πως οι διοργανωτές της διάσκεψης έχουν επίσης προσκαλέσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καρδινάλιου Τάρσον «θα θελήσουν να συγχρονίσουν τις ημερομηνίες και να προσπαθήσουν να είναι εκεί μαζί».

Η επίσκεψη του Πάπα αναμένεται να συγχρονιστεί τελικά με αυτή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Άλλωστε και οι δύο είναι μόνιμα συντονισμένοι στο φρόνημα και τις συμπροσευχες εξ΄ αφορμής περιβαλλοντικών θεμάτων και όχι μόνο.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Παρέμβαση Βαρθολομαίου για το κλίμα από κοινού με γυναίκα “αρχιεπίσκοπο της Σουηδίας”
Ο Οικ. Πατριάρχης συνυπέγραψε άρθρο για το κλίμα με γυναίκα Αρχιεπίσκοπο! Προσοχή σε μια…περίεργη…
Παγκόσμια διακυβέρνηση ζητάει ο Πάπας Φραγκίσκος με αφορμή μεταναστευτικό και κλιματική αλλαγή

Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.