Ελευθέριος Κοσμίδης

Ποιός “άγιος” χάλασε τα σχέδια του Οικουμενικού Πατριάρχη;

εικόνα άρθρου: Ποιός “άγιος” χάλασε τα σχέδια του Οικουμενικού Πατριάρχη;

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

…ώστε να μη παραστεί στις γιορτές του Βατικανού;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Ποιός “άγιος” χάλασε τα σχέδια του Οικουμενικού Πατριάρχη;

Κοσμίδης Ν. Ελευθέριος

Το Φανάρι, επί πατριαρχίας Βαρθολομαίου Αρχοντώνη, έχει επιλέξει στην εθιμοτυπία του προς τον Πάπα να απενοχοποιήσει το λόγο της ακριβείας και να προσφωνεί τον αιρετικό (αιρετικός σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας), και να του αποδίδει χαρακτηρισμούς που σκανδαλίζουν, με το νέο Πατριαρχικό Μήνυμα

Τῷ Ἁγιωτάτῳ Πάπᾳ τῆς Πρεσβυτέρας Ρώμης Φραγκίσκῳ, χαίρειν ἐν Κυρίῳ [] ἀπευθύνομεν τῇ Ὑμετέρᾳ Ἁγιότητι ἐγκαρδίους εὐχάς καί κατασπαζόμεθα Αὐτήν φιλήματι ἁγίῳ. 

Ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει στην επίσημη αλληλογραφία με το Βατικανό  την προσωπική του φιλοδοξία, που είναι η ένωση με τους παπικούς, όταν η συζήτηση φτάνει στο πώς θα γίνει αυτή η ένωση, είτε αποφεύγει να απαντήσει, είτε απαντά με χρησμούς. Σίγουρα πάντως διαφωνεί με τον αγιοπατερικό τρόπο. Προσευχόμεθα καί ἐργαζόμεθα ἀδιαλείπτως, Ἁγιώτατε Ἀδελφέ, διά τήν πρόοδον τοῦ διμεροῦς θεολογικοῦ διαλόγου μεταξύ τῶν Ἐκκλησιῶν ἡμῶν καί τῆς πορείας πρός τήν ἑνότητα.

Η δαιμονική αγάπη που έχει εγκατασταθεί στη ρητορική του Φαναρίου δοκιμάζει την υπομονή του πιστού λαού. Στο όνομά της αγάπης αυτής η πατερική διδασκαλία εξοστρακίζεται, οι Άγιοι παραγκωνίζονται, οι αιρετικοί καθίστανται καλοδεχούμενοι, όντες αμετανόητοι, και παρ’ όλα αυτά διαπιστώνεται από τους ίδιους τους Φαναριώτες πως έχουμε ίδια πίστη, ίδια αγάπη και ίδια δικαιοσύνη. 

Στο κοσμοείδωλο του Πατριάρχη ο παραβάτης γίνεται νόμιμος και οι πρώην εχθροί του Υιού της Θεοτόκου, όπως διαβάζουμε στο μαρτυρολόγιο των υπό Βέκκου μαρτύρησαντων Αγιορειτών πατέρων, γίνονται φίλοι Του. Ἔχομεν κοινάς ἐκτιμήσεις διά τά θέματα αὐτά, αἱ ὁποῖαι εἶναι τεθεμελιωμέναι «ἐπί τήν πέτραν» τῆς πίστεως καί τῶν κεφαλαιωδῶν χριστιανικῶν ἀρετῶν τῆς ἀγάπης καί τῆς δικαιοσύνης.  

Όλοι γινόμαστε μάρτυρες της εκτροπής αυτής και φτάνουμε σήμερα στο σημείο να έχει εκτραπεί τόσο η κατάσταση, που η αδυναμία συμπροσευχών και συμπανηγυρισμών με τους αιρετικούς να προκαλεί θλίψη στο Φανάρι. Ποιος όμως τόλμησε να χαλάσει τα οικουμενιστικά σχέδια του Πατριάρχη, ώστε να μη  παραστεί στις γιορτές του Βατικανού;

Ἡ σοβοῦσα πανδημία τοῦ νέου κορωνοϊοῦ COVID–19 κατέστησεν ἀνέ-φικτον τήν ἀποστολήν καί παρουσίαν τῆς ἐπισήμου Ἀντιπροσωπείας τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου εἰς τήν Καθέδραν Ὑμῶν κατά τήν Θρονικήν Ἑορτήν τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ρώμης, ὡς συμβαίνει κατά τάς τελευταίας δεκαετίας

Ο “άγιος” κορωνοϊός, λοιπόν, έδωσε ένα αυστηρό μάθημα στον Πατριάρχη, μήπως και συνέλθει και εννοήσει πως η άνευ όρων ένωση, η απροϋπόθετη ενότητα, είναι δαιμονική επιδίωξη και διδασκαλία της παναιρέσης του Οικουμενισμού.


Δείτε σχετικά:
Συμπροσευχή της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Πάπα Φραγκίσκο στη «Θρονική εορτή» του Βατικανού
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αιρεσιάρχου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α΄Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (35, 3433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.