Επικαιρότητα

Στην 55η Εβδομάδα συμπροσευχής ο Μητροπολίτης Ιταλίας συμπροσευχήθηκε με τον Πάπα

εικόνα άρθρου: Στην 55η Εβδομάδα συμπροσευχής ο Μητροπολίτης Ιταλίας συμπροσευχήθηκε με τον Πάπα

Όσοι Ιταλοί ιερείς εμπνέονται από το Πνεύμα των Αγίων Πατέρων, ας επιλέξουν τον μαρτυρικό δρόμο της διακοπής της μνημόνευσης του αιρετίζοντα κ. Πολύκαρπου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 25 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η 55η Εβδομάδα συμπροσευχής, στην οποία χοροστάτησε ο μέγας Αρχιαιρεσιάρχης Πάπας Φραγκίσκος.

Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση όλων αυτών των ταλαίπωρων ανθρώπων, ο Πάπας Φραγκίσκος συνέδεσε το προσκύνημα των Μάγων με την πορεία του Οικουμενισμού.

Είπε συγκεκριμένα: «Οι Μάγοι βιώνουν την αντίσταση των σκοτεινών δυνάμεων του κόσμου. Δεν ήταν μόνο ο Ηρώδης που αισθάνθηκε να απειλείται από μια νέα βασιλεία διαφορετική από τη διεφθαρμένη της εγκόσμιας εξουσίας, αλλά ολόκληρη η Ιερουσαλήμ ταράζεται από την αναγγελία των Μάγων.
Ακόμη και στη δική μας πορεία προς ενότητα, μπορεί να συμβεί το ίδιο που παρέλυσε αυτούς τους ανθρώπους: η αναστάτωση, ο φόβος. Είναι ο φόβος της καινοτομίας που κλονίζει τις επίκτητες συνήθειες και βεβαιότητες. Είναι ο φόβος ότι ο άλλος θα αποσταθεροποιήσει τις παραδόσεις μου και τα ενοποιημένα μου σχέδια. Όμως, στη ρίζα του, είναι ο φόβος που κατοικεί στην καρδιά του ανθρώπου, από τον οποίο ο Αναστημένος Κύριος θέλει να μας ελευθερώσει. Ας αφήσουμε την πασχαλινή του προτροπή να αντηχεί στην πορεία της κοινωνίας μας: «Μη φοβάσαι» (Μθ 28, 5.10). Ας μη φοβόμαστε να θέτουμε τον αδερφό μας πάνω από τους φόβους μας! Ο Κύριος θέλει να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και να περπατάμε μαζί, παρά τις αδυναμίες και τις αμαρτίες μας, παρά τα λάθη του παρελθόντος και τις αμοιβαίες πληγές».

Αυτά λοιπόν είπε ο Πάπας Φραγκίσκος και άλλα πολλά για να κατασκευάσει ένα κήρυγμα που πείθει τον υπνωτισμένο λαό πως αυτός έχει την αλήθεια, πως αυτός κατέχοντας το αλάθητο είναι ένας σύγχρονος σοφός, ένας πνευματικός πατέρας που όλοι πρέπει να ακολουθούν. Γι’ αυτό κατασκευάζει λόγους αυθαίρετους, που δεν στηρίζονται στην αληθή διδασκαλία του Κυρίου μας. Πρόκειται κοινώς για παραμύθια. Έχει όμως συνοδιπόρο και τον κατ’ όνομα ορθόδοξο κλήρο. Διότι, έγινε γνωστό ότι όπως συμβαίνει σε κάθε διαθρησκειακή προσευχή, έτσι και στην 55η, παρευρέθηκε αρχιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εικόνες αποστροφικές ήρθαν στη δημοσιότητα, οι οποίες απαθανατίζουν τον Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο να συμπροσεύχεται με τον Πάπα. Η επιλογή του Μητροπολίτη Ιταλίας να πρωτοστεί στις οικουμενιστικές συμπροσευχές ήταν το άμεσο επακόλουθο του πνευματικού καρακριμνησμού του.

H Μητρόπολη Ιταλίας δήλωσε περήφανη για τα κατορθώματά της και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σαν η συμπροσευχή να είναι μία πράξη κανονική και σύμφωνη με τους ιερούς κανόνες. Μάλιστα, δίχως καμία συστολή αποκάλεσε τον Πάπα «Αγιώτατο».

«25.1.2022: Συμμετοχή τοῦ Μητροπολίτου μας Πολυκάρπου στόν Πανηγυρικό Ἑσπερινό ὑπό τήν προεδρία τῆς Ἁγιότητας τοῦ Πάπα Φραγκίσκου στὴν Πατριαρχική Βασιλική τοῦ San Paolo fuori le Mura στή Ρώμη μέ τήν εὐκαιρία τοῦ κλεισίματος τῆς Ἑβδομάδας Προσευχῆς γά τή Χριστιανικὴ Ἑνότητα φέτος».

Όλοι θυμόμαστε ότι ο Μητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος αναγνώρισε ως προκαθήμενό του τον Πάπα, τον αποκάλεσε πατέρα του, ζήτησε την παπική ευλογία του και τόνισε πως «Το ταξίδι των Καθολικών και των Ορθόδοξων προς την πλήρη ενότητα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Σε αυτόν λοιπόν τον δαιμονικό δρόμο σηκώνουν τείχη οι Άγιοι και οι Ομολογητές της Εκκλησίας μας επιλέγοντας τον μαρτυρικό δρόμο της διακοπής του μνημοσύνου των αιρετιζόντων Επισκόπων! Οπότε, όσοι Ιταλοί ιερείς εμπνέονται από το Πνεύμα των Αγίων Πατέρων, ας επιλέξουν τον μαρτυρικό δρόμο της διακοπής της μνημόνευσης του αιρετίζοντα κ. Πολυκάρπου.

Στώμεν Καλώς!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά
– Εκκλησιαστικό σοκ! Μητροπολίτης αναγνωρίζει τον Πάπα ως προκαθήμενό του!
Άλλος ένας οικουμενιστής Επίσκοπος στον επισκοπικό θρόνο της Ιταλίας

Σχετικά άρθρα

Κατά ιερομ. Νικήτα Παντοκρατορινού για τις εκκλησιολογικές του αιρέσεις και την συκοφάντηση του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά

του Αγαθόνικου. Σε ομιλία του για τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά ο Αγιορείτης γέρων διαστρέφει την εκκλησιαστική μας ιστορία και εκμεταλλεύεται το κύρος του Αγίου, για να προωθήσει τις αιρέσεις του

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.