Επικαιρότητα

Το Θεό και την Παναγία έχουν μαζί τους οι υπερασπιστές των συνόρων μας!

εικόνα άρθρου: Το Θεό και την Παναγία έχουν μαζί τους οι υπερασπιστές των συνόρων μας!

«Έχουμε την Παναγιά μαζί μας»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Ελλάδα πάντα αντιμετώπιζε ασύμμετρες απειλές, ορατές και αόρατες. Και πάντα τα καταφέρνουν (ευτυχώς στα δύσκολα οι Έλληνες γίνονται μια γροθιά, όσο κι αν κάποιοι καλοθελητές – κακοθελητές ανάβουν το φιτίλι της εμφύλιας διαμάχης). Όσο ελπίζουμε στην εξ’ Ουρανού βοήθεια και επικαλούμαστε το όνομα της Υπεραγίας Θεοτόκου, μπορούμε να διαχειριστούμε οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα μας.

Είμαστε όλοι στο πλευρό τους όσων πολεμούν για τη διαφύλαξη των συνόρων μας, εμψυχώνοντάς τους με τις προσευχές μας. Βέβαια τα δακρυγόνα και τα χημικά των εξ’ ανατολών αντιπάλων μας, θα αντιμετωπιστούν με την παροχή ειδικών μασκών και γενικά ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα, το ελληνικό κράτος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καλύψει το υψηλό κόστος για το υλικό αυτό και τις επιχειρησιακές ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων. Δεν είναι δυνατόν οι ανάγκες αυτές να καλύπτονται μόνο από την ιδιωτική πρωτοβουλία, γιατί πολύ απλά ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Είναι ώρα το κράτος να σταθεί σ’ αυτά τα παιδιά με έργα κι όχι με λόγια, σαν πραγματικός αρωγός της τιτάνιας προσπάθειάς τους. 

Αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας, τα παιδιά τους, δίνουν κάθε λεπτό μάχη με τους λογής-λογής παραβάτες των συνόρων μας και όχι μόνο. Είναι και η κούραση ένας σημαντικός παράγοντας που τους καταδιώκει κάθε λεπτό. Ας σκεφτεί η Ελληνική Κυβέρνηση πως προμηθεύοντάς τους τον κατάλληλο εξοπλισμό άμεσα και γρήγορα, καταφέρνει να τους θωρακίσει αποτελεσματικά απέναντι στο μωαμεθανικό βέλος. Ουσιαστικά έτσι θωρακίζουν τους εαυτούς τους και τους Έλληνες πολίτες.

Ας ευχηθούμε σ’ αυτά τα παιδιά να φανούν άξιοι συνεχιστές των ηρώων προγόνων μας και η Ελληνική Πολιτεία να σταθεί εμπράκτως στο πλευρό τους. Η προσευχή μας και η σκέψη μας είναι μαζί τους και η Υπεραγία Θεοτόκος, η προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι προστάτης και οδηγός τους. 

Διαβάζουμε στο thestival.gr:


“Όσο μας δίνει δύναμη ο Θεός δεν θα επιτρέψουμε στους εισβολείς να πατήσουν ελληνική γη”

Είναι η αιχμή του δόρατος της ελληνικής άμυνας στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι άντρες των ΜΑΤ δίνουν από τις 28 Φεβρουαρίου μια τιτάνια μάχη για να κρατήσουν απαραβίαστα τα σύνορα της πατρίδας μας. Στο πλευρό τους βρίσκονται οι ευχές και οι προσευχές ενός ολόκληρου έθνους.

«Αυτό που κάνουμε τις τελευταίες εννέα ημέρες δεν είναι απλά η δουλειά μας. Είναι μια ιερή αποστολή την οποία θα φέρουμε εις πέρας. Δεν μας κουράζει η ορθοστασία. Δεν φοβόμαστε τις πέτρες και τα χημικά. Δεν μας πτοούν οι συκοφαντίες της τουρκικής προπαγάνδας. Σε μας έλαχε να φυλάξουμε και πάλι Θερμοπύλες. Όσο μας δίνει δύναμη ο Θεός δεν θα επιτρέψουμε στους εισβολείς να πατήσουν ελληνική γη. Ο Έβρος δεν θα πέσει» δηλώνει στο thestival, 33χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ από τις Καστανιές.

«Έχουμε την Παναγιά μαζί μας»

Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες στον Έβρο είναι αντίξοες. Το έργο που καλούνται να επιτελέσουν είναι δύσκολο. Βρέθηκαν ξαφνικά μακριά από τα σπίτια τους, στην πρώτη γραμμή, για να απαντήσουν στην ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

«Έχουμε την Παναγιά μαζί μας. Εδώ και αρκετές ημέρες ο άνεμος γυρίζει τα χημικά πίσω στους Τούρκους. Όσο περισσότερα πετάξουν τόσο περισσότερο διευκολύνουν το έργο μας. Η Παναγιά βοηθάει τον αγώνα μας. Ο άνεμος το βράδυ κοπάζει, όμως, όλη την ημέρα φυσάει προς την Τουρκία» επισημαίνει μιλώντας στο thestival, αξιωματικός των ΜΑΤ από τις Καστανιές.

«Να μας χορηγηθεί άμεσα ο απαραίτητος εξοπλισμός»

Σε αυτή την ιστορική στιγμή οι αστυνομικοί των ΜΑΤ στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών ενός ολόκληρου λαού. Οι φρουροί του Έβρου νιώθουν ευγνωμοσύνη για την αγάπη και την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων. Το μόνο που χρειάζονται είναι η στήριξη του κράτους για να μπορέσουν να εκπληρώσουν άρτια το καθήκον τους.

«Δεν τίθεται για εμάς θέμα κόπωσης. Να αντιληφθεί η πολιτεία ότι θα κάνουμε το καθήκον μας στον μέγιστο βαθμό. Το μόνο που ζητάμε είναι να χορηγηθεί άμεσα σε όλες τις δυνάμεις ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Δεν μιλάμε για κάτι που μπορεί να συμβεί. Μιλάμε για κάτι που συμβαίνει. Συνεπώς η χορήγηση του εξοπλισμού πρέπει να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες» δηλώνει στο thestival, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης.

«Από την πρώτη στιγμή όλοι οι αστυνομικοί εξέφρασαν την επιθυμία να βρεθούν στα σύνορα και να προστατεύσουν τη χώρα από την εισβολή. Η κόπωση όλων είναι δεδομένη. Το γεγονός ότι οι ντόπιοι αλλά και όλοι οι Έλληνες μας στηρίζουν αποτελεί για εμάς τιμή και κρατάει ψηλά το ηθικό μας. Υπάρχουν κάποιοι μεμονωμένοι τραυματισμοί, όμως, ακόμη και αυτοί που τραυματίζονται δεν θέλουν να αποχωρήσουν. Παραμένουν στην πρώτη γραμμή συνεχίζοντας να φυλάνε τα σύνορα της χώρας» καταλήγει ο κ. Τσαϊρίδης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Σβήνει το ψευτορωμαίικο

του Αγαθόνικου Σκέψεις με αφορμή την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Μήπως είμαστε η χειρότερη γενιά από καταβολής Ελληνικού Έθνους;

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.