Επικαιρότητα

Δημοκρατία κατά το δοκούν και ποινικός κώδικας à la carte;

εικόνα άρθρου: Δημοκρατία κατά το δοκούν και ποινικός κώδικας à la carte;

Πότε θα ξυπνήσουν ορισμένοι γαλάζιοι ή κόκκινοι “αντιπατριώτες”; Όταν μετατραπεί όλη η Ελλάδα σ’ ένα απέραντο ΚΥΤ μεταναστών και η Ακρόπολη σε τζαμί;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Φεβρουάριος 2020. Τα γεγονότα λίγο-πολύ γνωστά. Αναταραχή στον Έβρο με τους μετανάστες να προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στο ελληνικό έδαφος και ο ελληνικός στρατός μαζί με την αστυνομία και την βοήθεια των ντόπιων κατοίκων που γνωρίζουν την περιοχή όσο κανείς άλλος, επιχειρούν να αποτρέψουν τους παράνομα εισελθόντες μετανάστες. Τότε όλοι νιώσαμε περήφανοι και ικανοποιημένοι για τον αγώνα αυτών των ανθρώπων να προστατέψουν τα σύνορα της Ελλάδας καθώς και τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, τα κοπάδια, τις στάνες τους, τα χωράφια τους και ό,τι γενικά τους ανήκει και το απέκτησαν με κόπο. Είναι αξιοσημείωτο, πως μέχρι και ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης τότε έστειλε μήνυμα για την μηδενική ανοχή της Ελλάδας στην παράνομη είσοδο μεταναστών.

Σεπτέμβριος 2020 και μαθαίνουμε πως ένας Φεριώτης κτηνοτρόφος αγωνίζεται να αποτρέψει την είσοδο σε ελληνικό έδαφος σε ομάδα τούρκων μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας. Προσπαθεί να τους καταγγείλει στην αστυνομία και να τους ακινητοποιήσει, ενώ εκείνοι τον κακοποιούν στο χέρι. Ο κτηνοτρόφος τελικά καταλήγει στις δικαστικές αίθουσες της Αλεξανδρούπολης και του επιβάλλεται η ποινή της φυλάκισης των 26 μηνών χωρίς αναστολή και μάλιστα χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Τι βλέπουμε δηλαδή εδώ; Το ελληνικό κράτος να τιμωρεί έναν Έλληνα πολίτη, που απλά έπραξε το καθήκον του, να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη του. Τι άλλαξε από τον Φεβρουάριο; Θα μας δώσει κάποιος κάποια λογική εξήγηση; Ποια η διαφορά του τότε με το τώρα; Όποιος σέβεται και υπερασπίζεται την πατρίδα του διώκεται και τιμωρείται, ενώ όποιος παρανόμως εισέρχεται πέφτει στα μαλακά και του παρέχεται άσυλο, προνόμια και πληθώρα παροχών. Η κοινή λογική έχει χαθεί προ πολλού και η δημοκρατία εφαρμόζεται κατά το δοκούν σε πολλές περιπτώσεις. Τι γίνεται όμως με την εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα; Είναι τυφλός και καταργείται; Τον Φλεβάρη εκθείαζαν τους ντόπιους κατοίκους που συμμετείχαν ενεργά στις έρευνες και στις συλλήψεις, ενώ τώρα τους συλλαμβάνουν και τους παροπλίζουν.

Ντροπή και αίσχος γι’ αυτήν την κατάντια μας και για τις αποφάσεις των δικαστηρίων οι οποίες δείχνουν να είναι μονομερείς, και ότι δεν έλαβαν υπόψη τους οι δικαστές τις συνθήκες εκείνης της στιγμής. Όσο για την στάση της Προέδρου του δικαστηρίου, είναι σκανδαλιστική. Μαρτυρίες των ανθρώπων υπεράσπισης του κτηνοτρόφου μιλούν γιατην Πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία δεν άφηνε τους μάρτυρες υπεράσπισης να τελειώσουν τις φράσεις τους, έκοβε όποιον προσπαθούσε να αρθρώσει κάποια κουβέντα υποστήριξης στον κτηνοτρόφο ή να εξηγήσει την κατάσταση που βιώνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα όλα αυτά τα χρόνια οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας από τις ορδές των λαθρομεταναστών.” 

Πότε θα ξυπνήσουν ορισμένοι γαλάζιοι ή κόκκινοι “αντιπατριώτες”; Όταν μετατραπεί όλη η Ελλάδα σ’ ένα απέραντο ΚΥΤ μεταναστών και η Ακρόπολη σε τζαμί; Ανθρώπους σαν τον Φεριώτη κτηνοτρόφο θα έπρεπε να τους τιμούμε ως ακρίτες που φυλάνε Θερμοπύλες με δική τους πρωτοβουλία και αυτοθυσία κι όχι να τους καταδικάζουμε. Και εννοείται ότι δεν δικαιώνεις και δεν δίνεις ελαφρύνσεις στον πραγματικό θύτη (τον παρανόμως εισερχόμενο μετανάστη), γιατί δίνεις την εντύπωση ότι υπάρχει ατιμωρησία και μπορεί όποιος θέλει να το ξανακάνει με ιδιαίτερη άνεση και χωρίς κόστος. Περνάς δηλαδή ένα πολύ κακό μήνυμα στην άλλη πλευρά ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος, όπου δεν εφαρμόζονται οι νόμοι του ή εφαρμόζονται με την μέθοδο  à la carte.

Κι επειδή στην Ελλάδα δεν ταιριάζουν τέτοιες σκέψεις και συμπεριφορές, γιατί αμαυρώνουν την κουλτούρα, τον πολιτισμό και το DNA της, παρακαλούμε θερμά τους ασκούντες την δικαιοσύνη και την πολιτική να δώσουν πίσω όλα αυτά που της έχουν στερήσει και την κάνουν να μοιάζει ως διαλυμένο και παραμορφωμένο κράτος.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Βαριά “καμπάνα” το δικαστήριο στον Φεριώτη κτηνοτρόφο με φυλάκιση 26 μηνών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό!!!


Δείτε σχετικά:
Μπράβο Γιώργο, Έλληνα Εβρίτη! Σε ευχαριστούμε! Η Παναγία οδηγός και προστάτης σας!
Πινέζα στον χάρτη
Έβρος – Η Αγία παρουσία τους αποκαλύφθηκε από τη θαυματουργική ανεύρεση μίας εικόνας τους
Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας
Το Θεό και την Παναγία έχουν μαζί τους οι υπερασπιστές των συνόρων μας!

Σχετικά άρθρα

Σβήνει το ψευτορωμαίικο

του Αγαθόνικου Σκέψεις με αφορμή την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Μήπως είμαστε η χειρότερη γενιά από καταβολής Ελληνικού Έθνους;

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.