Επικαιρότητα

Φταίει ο δαίμων του “τυπογραφείου” στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας;

εικόνα άρθρου: Φταίει ο δαίμων του “τυπογραφείου” στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας;

Η Τσικνοπέμπτη είναι μια αφορμή για συνάθροιση, για παρέα, για να “αποκρέψουμε”. Εορτή δεν είναι, και για να έχει αξία θα πρέπει να ακολουθεί… νηστεία

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι άλλο ένα φαινόμενο της εποχής η ισοπέδωση κάποιων εθίμων, παραμερίζοντας ή εξαφανίζοντας ολότελα το νόημα τους.

Η Αποκριά λοιπόν είναι η τελευταία μέρα που τρώμε κρέας. Ακολουθεί η Τυρινή εβδομάδα που καταλύει τυριά, γάλα, αυγά και ψάρια, και από την Καθαρά Δευτέρα αρχίζει η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή κατά την οποία η νηστεία είναι πιο αυστηρή.

Δυστυχώς όμως, αυτή την περίοδο το καρναβαλικό πνεύμα ανδρώνεται και η Τσικνοπέμπτη γίνεται το πλατύσκαλο των δαιμονικών καρναβαλικών εκδηλώσεων που κορυφώνονται τις δύο επόμενες Κυριακές.

Η είδηση με τίτλο: “Η Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote εόρτασε την Τσικνοπέμπτη” από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας προξενεί αλγεινή εντύπωση.

Επειδή δεν πρόκειται για κάποια ορθόδοξη εορτή, η επιλογή της περιγραφής θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική, γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Έτσι αμβλύνεται το ορθόδοξο αισθητήριο της ομογένειας και ο ιερός και μυστηριακός χαρακτήρας των θρησκευτικών εορτών μπερδεύεται με φολκλορικά δρώμενα και παραδοσιακά έθιμα.

Καλή Μετάνοια!

Καλή Σαρακοστή!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.