Επικαιρότητα

Η Ακαδημία Βόλου σε Διεθνές διαχριστιανικό Συνέδριο και η γυναίκα-«ιερέας» της προτεσταντικής «Εκκλησίας»

εικόνα άρθρου: Η Ακαδημία Βόλου σε Διεθνές διαχριστιανικό Συνέδριο και η γυναίκα-«ιερέας» της προτεσταντικής «Εκκλησίας»

Διοργανωτές του συνεδρίου: Έδρα Ορθόδοξης Θεολογίας διαθρησκειακού ιδρύματος πανεπιστημίου της Γερμανίας, Κέντρο Ορθοδόξων Σπουδών Ιησουιτικού πανεπιστήμιου των ΗΠΑ κλπ.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Σε συγκρητιστικό διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ορθόδοξος Χριστιανισμός και Πολιτικές της Ταυτότητας» στο Μύνστερ της Γερμανίας συμμετείχε η μεταπατερική Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, το τετραήμερο από τις 28 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου 2024 [1].

Συμμετείχαν επίσης πολυάριθμοι θεολόγοι αιρετικών διδασκαλιών, καθώς και μία γυναίκα-«ιερέας» της προτεσταντικής «Εκκλησίας».

Το «Συνέδριο» ορθοδόξων και των αιρετικών διερεύνησε τις αλλαγές που έχουν συμβεί στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, με αποτέλεσμα τη μετάβαση του από ένα παγκόσμιο, καθολικό και οικουμενικό όραμα, σε μια σειρά από «εθνοκεντρικά αφηγήματα» [sic].

Διοργανωτές του συνεδρίου: Έδρα Ορθόδοξης Θεολογίας διαθρησκειακού ιδρύματος πανεπιστημίου της Γερμανίας, Κέντρο Ορθοδόξων Σπουδών Ιησουιτικού πανεπιστήμιου των ΗΠΑ κλπ.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Έδρα Ορθόδοξης Θεολογίας του (διαθρησκειακού) Κέντρου Θρησκευτικών Σπουδών (CRS) του Πανεπιστημίου του Mύνστερ, σε συνεργασία με:

– Την (μεταπατερική) Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου
– Το Κέντρο Ορθοδόξων Χριστιανικών Σπουδών του (παπικού/ιησουιτικού) Πανεπιστημίου Φόρντχαμ, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
– Την Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Άγιος Ιγνάτιος, Στοκχόλμη, Σουηδία
– Το Ινστιτούτο Σπουδών Πολιτισμού και Χριστιανισμού, Βελιγράδι, Σερβία
– Το Κέντρο Φιλοσοφίας και Θεολογίας του Τρεμπίνιε, Βοσνία-Ερζεγοβίνη
– Το Βιβλικό Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Ανδρέα, Μόσχα, Ρωσία
– Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ορθοδόξων Σχολών Θεολογίας – EFOST, Βρυξέλλες, Βέλγιο)

Το διαθρησκειακό Κέντρο Θρησκευτικών Σπουδών (CRS) του Πανεπιστημίου του Mύνστερ (University of Münster) είναι ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα, σκοπός του οποίου είναι να μελετά και να διδάσκει τη θρησκεία και τις θρησκευτικές σπουδές γενικότερα.

Η ιστοσελίδα του κέντρου επισημαίνει ότι το CRS επικεντρώνεται ειδικότερα σε διαθρησκειακά, διαπολιτισμικά και διεπιστημονικά ζητήματα και ερευνητικές προοπτικές που σχετίζονται με τη θρησκεία, ιδίως στους τομείς του Ισλάμ, του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού, του Ινδουισμού και του Βουδισμού [2].

Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Φόρντχαμ (Fordham University) της Νέας Υόρκης είναι το παλαιότερο παπικό και ιησουιτικό πανεπιστήμιο στις Βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες. H ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου περιγράφοντας την αποστολή του, υπογραμμίζει ότι το ίδρυμα καθοδηγείται από τις Παπικές και Ιησουϊτικές παραδόσεις του, προωθεί την πνευματική, ηθική και θρησκευτική ανάπτυξη των μαθητών του, και τους προετοιμάζει για ηγεσία σε μια παγκόσμια κοινωνία [3]…

Ομιλητές του Συνεδρίου: Γυναίκα-«ιερέας» της προτεσταντικής «Εκκλησίας», προτεστάντες, παπικοί…

Στο διαχριστιανικό Συνέδριο συμμετείχαν:

– Ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος
– Ο Παντελής Καλαϊτζίδης (Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου)
– Ο Θανάσης Ν. Παπαθανασίου (Αναπληρωτής Καθηγητής Ιεραποστολικής, Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία, Αρχισυντάκτης του Ελληνικού Θεολογικού περιοδικού «Σύναξη»)
– Ο π. Βασίλειος Θερμός (Καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών).

Ομιλίες εκφώνησε πλήθος θεολόγων αιρετικών διδασκαλιών από ιδρύματα και οργανισμούς τόσο του προτεσταντισμού (Δρ. Tim Noble, Δρ Hans-Peter Grosshans, Δρ. Branko Sekulić), όσο και του παπισμού (Δρ. Georges El Hage, Δρ. Regina Elsner).

Το πρόγραμμα των ομιλιών [4] περιελάμβανε ομιλία της Ivana Noble, Καθηγήτριας Οικουμενικής Θεολογίας της Προτεσταντικής Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Καρόλου στην Πράγα. Κατά το Συνέδριο μίλησε εκ μέρους της ο Δρ. Tim Noble. Η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Καρόλου επισημαίνει ότι η Ivan Noble είναι «ιερέας» στην (προτεσταντική) Τσεχοσλοβάκικη «Εκκλησία» των Χουσιτών («She is a priest in the Czechoslovak Hussite Church») [5].

Επιπρόσθετα, η παπική Δρ. Regina Elsner, Καθηγήτρια Ανατολικών Εκκλησιών και Οικουμενισμού της Παπικής Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μύνστερ στη Γερμανία, παρουσίασε κατά την ομιλία της την αναζήτηση ενός νέου ορθόδοξου μοντέλου στην Ουκρανία… από τη «Ρωμαιοκαθολική» (σ.σ. Παπική) σκοπιά.

Η Ακαδημία του Βόλου συνεχίζει ακάθεκτη την αποδόμηση της Ορθόδοξης πίστης. Συνθέτει το διαχριστιανικό παζλ της ανομίας μέσα από αιρέσεις και πλάνες σε οικουμενιστικά διεθνή Forum και πρόσχημα μία «αγάπη», η οποία όμως είναι ξένη απ’ την αλήθεια.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Νέα απειλή για τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες
H Ακαδημία Βόλου ορμητήριο των σχισματοαιρετικών Ουκρανών και συγκρητιστικό εργαστήρι του Ιουδαϊσμού
Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο «Εκκλησιών» (ή Αιρέσεων)

Σχετικά άρθρα

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ορθόδοξη (;) προσευχή για τους Δημοκρατικούς

Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή Σκέψεις και προσεγγίσεις… εκσυγχρονισμένης οπτικής Την “καθιερωμένη” προσευχή [1] για τις επικείμενες εκλογές απέτεινε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος από το βήμα του συνεδρίου των Δημοκρατικών, ευχόμενος για...

Πρωτοφανές και σοκαριστικό πνευματικό ολίσθημα από την Μητρόπολη Ιταλίας

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη. Κι ενώ δεν υπάρχει αγιοκατάταξη από την Ορθόδοξη Εκκλησία, γιατί η Μητρόπολη Ιταλίας τον ενέταξε στο ορθόδοξο εορτολόγιο και τελεί στην μνήμη του Θεία Λειτουργία;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.