Επικαιρότητα

Η πρώτη «ευλογία» παπικών σε ομοφυλόφιλο ζευγάρι

εικόνα άρθρου: Η πρώτη «ευλογία» παπικών σε ομοφυλόφιλο ζευγάρι
του Αχιλλέα Ε.Π.

Γαμήλια «ευχή» διαβάστηκε σε παπικό ναό για ομοφυλόφιλο ζευγάρι

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 11 Ιουνίου στην Ιταλία διαβάστηκε η πρώτη γαμήλια «ευχή» σε ομοφυλόφιλο ζευγάρι. Δύο αρσενικοί (κατά την ορολογία του Αποστόλου Παύλου) έπειτα από τον πολιτικό τους γάμο, επισκέφθηκαν παπικό ναό για να πάρουν και την «ευλογία»… μιας και ο πολιτικός γάμος δεν τους έφτασε.

Ο καρδινάλιος Matteo Maria Zuppi της Μπολόνια, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ιταλικής Επισκοπικής Διάσκεψης, ήταν αυτός που έδωσε την «ευλογία» για να πραγματοποιηθεί αυτός ο γάμος. Για να μην γίνει ξεκάθαρη η συγκατάθεση των παπικών στον γάμο ομοφυλοφίλων, προτίμησαν να διαβάσουν την «ακολουθία της ευχαριστίας», διότι σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν και οι ομοφυλόφιλοι, σύμφωνα με την παπική λογική. 

Εμείς από την άλλη και εμείς έχουμε επισκόπους που από την πολλή τους “αγάπη” αμνηστεύουν την ομοφυλοφιλία και πιθανόν να θέλουν να τελέσουν από “θείο ζήλο” αντίστοιχους γάμους. Άραγε και η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου που αποφάσισε ότι όλοι οι άνθρωποι σώζονται ανεξαρτήτως του δόγματος στο οποίο ανήκουν, συμφωνεί με τον γάμο ομοφυλόφιλων; Μήπως στο κείμενο της ψευδοσυνόδου για τον γάμο όφειλε να συμπεριλάβει και αυτή την πτυχή; 

Ας μην ξεχνάμε την Ορθόδοξη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και την παρακαταθήκη που άφησαν πάνω σε αυτό το θέμα. Το δαιμόνιο της ομοφυλοφιλίας ως οντότητα είναι παρδαλό και είναι ίσως από τα δυσκολότερα στην αντιμετώπισή του. Οι Άγιοι είναι κάθετοι και δεν κάνουν βήμα πίσω από αυτή τη θέση.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Πρωθυπουργός αγκαλιάζει τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ
– Επιβάλλεται ο νομοθετικός μεσαίωνας και στην πατρίδα μας 
– Υπ. Δικαιοσύνης: Έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία…
– Εκπαιδευτικό βιντεάκι του ΙΕΠ προωθεί τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.