Επικαιρότητα

Λευκορωσία: Όπου υπάρχει πίστη!

«Οι παραδόσεις των γονέων μας, των πατέρων μας, των παππούδων μας πρέπει να διατηρηθούν. Νομίζω ότι εμείς δεν διαπράξαμε ιεροσυλία σήμερα. Πιστεύω ότι ο Θεός θα μας προστατεύσει»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας κάνοντας πράξη το «Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις» διετήρησε ανοικτούς τους Ναούς και κατά χιλιάδες οι πιστοί γιόρτασαν με κατάνυξη τις Άγιες ημέρες του Πάσχα!

Όπου υπάρχει πίστη, τα αδύνατα γίνονται δυνατά καθώς προσφέρεται ο χώρος να επιτελέσει ο Θεός το θαύμα Του. Αυτή την πίστη επαίνεσε ο Κύριός μας στη Χαναναία και στο Ρωμαίο εκατόνταρχο. Αυτή την αγνή και δυνατή πίστη, που μπορεί και ανοίγει τα σπλάχνα του Θείου Ελέους και τότε ο μικρός, αδύναμος άνθρωπος απολαμβάνει το πλήθος των ιάσεων και των θείων δωρεών. Αυτή η πίστη που βρέθηκε εκεί που δεν αναμενόταν, στην ειδωλολάτρισσα και στον αλλοεθνή, ήταν η πίστη που απώλεσαν οι «εκλεκτοί», τα τέκνα του Ισραήλ και δη το τότε Ιερατείο. Αν και κατείχαν το γράμμα του Νόμου, εντούτοις δεν αναγνώρισαν και δεν πίστεψαν στη Θεότητα του Ιησού.

Στις μέρες μας αυτό το μεγαλείο της πίστης αναζήτησαν εναγωνίως οι χριστιανοί στα πρόσωπα των Εκκλησιαστικών ταγών, μα δεν το βρήκαν. Αποστεωμένοι πνευματικά, απογυμνωμένοι από τη Θεία Χάρη και παραδομένοι στον παραλογισμό του κοσμικού πνεύματος οι Ιεράρχες μας φάνηκαν ανάξιοι της θέσεώς τους και της αποστολής τους στον κόσμο. Οι αποφάσεις και τα λεγόμενα των Επισκόπων γεμάτα βερμπαλισμούς και κοσμικό πνεύμα το μόνο που κατάφεραν ήταν να παραδώσουν την «Εκκλησία ίνα Σταυρωθεί» σε χέρια ανόμων και ληστών. 

Και αν χάθηκε από τους Αρχιποιμένες αυτή η γνήσια αληθινή πίστη, βρέθηκε ζωντανή και ζέουσα στην ψυχή του Προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Είναι αυτή η πίστη που του έδωσε βεβαία την πεποίθηση ότι θα τους προστατεύσει ο Θεός από τον επικίνδυνο ιό. Ένας λαϊκός, στην προκειμένη περίπτωση ο Πρόεδρος μιας χώρας, βιώνοντας εμπειρικά την Ορθοδοξία δεν ταλαντεύεται, δε προβληματίζεται αλλά έχει ξεκάθαρα την πίστη στην Άνωθεν βοήθεια και μόνον εκεί. Γι΄ αυτό το λόγο με απόφασή του όλες οι Εκκλησίες λειτούργησαν κανονικά, τηρώντας επακριβώς το Τυπικό των ακολουθιών ενόψει και της Εβδομάδας των Παθών του Κυρίου και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως Αυτού. 

Έτσι κατά χιλιάδες συγκεντρώθηκαν οι πιστοί στους Ναούς τους, κρατώντας τις παραδόσεις τους και προσευχόμενοι έζησαν για άλλη μια χρονιά τις κατανυκτικές ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας, με αποκορύφωμα το βράδυ της Αναστάσεως. Χάρη στην απόφαση του Προέδρου τους οι Λευκορώσοι όχι μόνο δεν στερήθηκαν τις ακολουθίες της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας, αλλά στηρίχτηκαν και πήραν δύναμη από τον Αναστημένο Χριστό να αντιπαρέλθουν αυτό το μεγάλο πειρασμό. Αυτό ακριβώς ήταν που τόνισε και ο κ. Λουκασένκο, πως τώρα πολύ περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι ανάγκη να μένουν ανοικτοί οι ναοί και να πηγαίνουν οι πιστοί, πάνω σε αυτή τη μεγάλη δυσκολία που περνάει η ανθρωπότητα. Η απόφασή του αυτή πέρα από την πνευματικότητα και την πίστη που περικλείει, συνοδεύεται και από μέριμνα και φροντίδα για το λαό του. Και αναρωτιόμαστε πώς,ενώ ένας λαϊκός λειτουργεί κατ’ αυτό τον τρόπο, αυτό το τόσο εύλογο θέμα της ποιμαντικής φροντίδας δεν πέρασε καθόλου από τους υψηλούς νόες των δεσποτάδων μας; Οι οποίοι φερόμενοι ως άλλοι Διοκλητιανοί στέρησαν από τους πιστούς την πηγή της Ζωής, τη Θεία Κοινωνία! Προφανώς γιατί δυστυχώς η Ιεραρχία μας απαρτίζεται από καριερίστες, αυτοπροβαλλόμενους και φιλόδοξους κληρικούς, επαγγελματίες και τίποτα παραπάνω.

Χάρη στην πίστη του ο κ. Λουκασένκο αντιτάχτηκε σε αυτή την μαζική ψύχωση που τεχνηέντως σκοτεινές δυνάμεις έχουν επιβάλει σε όλη την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό αναλογιζόμενος τη θέση του και την ευθύνη του, δεν άφησε το λαό του έρμαιο και βορά σε νύχια αρπαχτικών και ως εκ τούτου απέκλεισε τη ρητορική φόβου από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα εφιστά την προσοχή όλων στη χώρα του να μην ενδώσουν σε αυτό τον ύπουλο και ψυχωτικό φόβο, αλλά να αντιληφθούν και αυτοί μαζί του τα ειδεχθή σχέδια κάποιων οι οποίοι έκαναν τον Κορωνοϊό πολιτική και μέσο χειραγώγησης των λαών.

Και φυσικά δεν μας εκπλήσσει η στάση του αυτή. Καθώς σε όλη του την πορεία ως πολιτικός δεν πούλησε την πίστη και τα ιδανικά του, δεν πρόδωσε την πατρίδα του για το ίδιον όφελος και δεν υπέταξε τα συμφέροντα του λαού του στις παράνομες και απάνθρωπες επιθυμίες και προσταγές των εμπνευστών και προωθητών της Παγκοσμιοποίησης. Το ότι εκφράζονται γι’ αυτόν αρνητικά ηγέτες δυτικών κρατών, προωθητές της παγκοσμιοποίησης, το Παρατήρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Διεθνής Αμνηστία και κάθε άλλου είδους παράνομη οργάνωση,που ουδεμία σχέση έχουν με το όνομα που φέρουν, αλλά αντιθέτως ενισχύουν την εξαθλίωση και ισοπέδωση των λαών, είναι άλλο ένα δείγμα της προσωπικότητας του Προέδρου της Λευκορωσίας. 

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε εδώ ότι στον αντίποδα του κ. Λουκασένκο βρίσκονται οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες μας και κυρίως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, οι οποίοι γίνονται εδώ και πολύ καιρό αποδέκτες πλήθους συγχαρητηρίων και επαίνων, προερχόμενων από όλους τους παρανομούντες και σατανοκίνητους εγκεφάλους, εντός και εκτός Ελλάδας. Για όλους εμάς η ευρεία αποδοχή τους και οι επευφημίες προς τα πρόσωπά τους από τους διώκτες του Χριστού μας αποτελούν την επισφράγιση της απόφασής μας να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία δυνατότητα που μας δίνεται από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας, αυτή της Αποτείχισης από αυτά τα πρόσωπα της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας που ουδεμία σχέση έχουν με την Αληθινή Εκκλησία του Χριστού!

Διαβάσαμε στο dimpenews.com:


Οι Λευκορώσοι γιόρτασαν το Πάσχα με ανοιχτές τις εκκλησίες. Ο Λουκατσένκο αντιτάχθηκε στην λογική της μαζικής ψύχωσης!

Η Λευκορωσία σε αντίθεση με τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες αλλά και τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη, δεν επέβαλε περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Η χώρα, γιόρτασε το Πάσχα χωρίς θρησκευτικό και εκκλησιαστικό εμπάργκο και πιστοί συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες σε όλους τους ναούς, κρατώντας την μακραίωνη παράδοση.

«Οι παραδόσεις των γονέων μας, των πατέρων μας, των παππούδων μας πρέπει να διατηρηθούν. Νομίζω ότι εμείς δεν διαπράξαμε ιεροσυλία σήμερα. Πιστεύω ότι ο Θεός θα μας προστατεύσει», είπε ο Σεργκέι που έφερε λίγο φαγητό για την παραδοσιακή ευλογία στον καθεδρικό ναό του Μινσκ.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν υιοθέτησαν την ρητορική του φόβου και της τρομοκρατίας για το Κορονοϊό ενώ και ο Πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο χαρακτήρισε την μαζική φοβία ενόψει του Κορονοϊού, μαζική ψύχωση.

Σήμερα με την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση οι άνθρωποι δεν πρέπει να αποκλείονται από τους ναούς, δήλωσε ο Πρόεδρος κατά την σημερινή επίσκεψή του στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στο Smolevichi.

“Δεν συμμερίζομαι την άποψη αυτών που έκλεισαν τις εκκλησίες. Δεν χαιρετίζω μια τέτοια πολιτική. Γνωρίζετε τη θέση μου: Επιβιώνουμε από αυτούς τους ιούς κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Παρατήρησε ότι εκατομμύρια άνθρωποι προσεύχονταν στον Κύριο, πολλοί από αυτούς με μεγάλη εξουσία.

«Ξέρω πολλούς τέτοιους ανθρώπους. Αλλά μόλις ήρθε αυτή η ψύχωση (ούτε καν μια ασθένεια), όλοι έσπευσαν να κλείσουν τους ναούς. Αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό. Αλλά αυτή είναι η θέση μου, και δεν την επιβάλλω σε κανέναν. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε πώς θα ζήσετε, πώς θα ζήσουν τα παιδιά σας. Πρέπει πάντα να ενεργείτε σύμφωνα με τις περιστάσεις: όταν έχετε την ανάγκη  να φορέσετε μια μάσκα – φορέστε την, διαφορετικά – προσέξτε τον εαυτό σας. Αλλά ενεργήστε σύμφωνα με τις περιστάσεις», προέτρεψε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Αλέξανδρος Λουκασένκο πρόσθεσε: “Οι άνθρωποι έρχονται στο ναό για να ζητήσουν βοήθεια από τον Θεό. Αλλά δεν συμπεριφέρονται όλοι όπως επιτάσσει ο Θεός: δεν σέβονται τη φύση, έχουν απομακρυνθεί από τις ηθικές αρχές και είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα πάντα για το χρήμα”.

«Είναι αφύσικο το πώς αναπτύσσεται αυτή η ψύχωση και η ασθένεια… Επιπλέον, ας περιμένουμε να δούμε ποιος και πώς θα χρησιμοποιήσει αυτήν την κατάσταση για τους δικούς του σκοπούς. Νωρίτερα, αναγκάστηκα να επιστήσω την προσοχή των αρχών και των πολιτών στο ότι ο Κορονοϊός σήμερα  έχει γίνει πολιτική. Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται την ασθένεια και πώς θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον… Λέμε ότι όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε, αλλά ενεργούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Βλέπετε τι συμβαίνει και πώς τα κράτη χρησιμοποιούν αυτά τα προβλήματα προς όφελός τους”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Έχουμε μάθει και κρατάμε «ομπρέλα» όταν κάνει δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Το ρεζίλεμα του Ναυπάκτου στον ΣΚΑΪ
Κάλεσμα Πίστης από τη Γεωργία, ανοιχτοί Ι. Ναοί με αθρόα συμμετοχή πιστών [ΒΙΝΤΕΟ]
– Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!
– Γιατί συστοιχήθηκε ο μητροπολίτης Μόρφου με τις ανόητες αποφάσεις Πολιτείας και Εκκλησίας να κλείσουν τις Εκκλησίες;
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
– Εκδόθηκε η αντίχριστη υπουργική απόφαση. Ένοχη η διοικούσα εκκλησία!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Γιατί πρέπει να ανοίξουν οι Ναοί το Πάσχα
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ανοιχτές παραμένουν οι εκκλησίες στη Βουλγαρία
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Οι λίστες Επστάιν και οι λίστες Μίχου

του Αγαθώνικου Εγκαταλείψαμε τον Θεό και βρισκόμαστε ως άτομα και κοινωνία σε ελεύθερη πτώση στην άβυσσο εγκαταλειμμένοι από την Χάρη του Θεού Σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκληθεί σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.