Επικαιρότητα

Μια Πομάκα απαντά στην τουρκόψυχη Πρόεδρο του ΚΙΕΦ

εικόνα άρθρου: Μια Πομάκα απαντά στην τουρκόψυχη Πρόεδρο του ΚΙΕΦ
του Δήμου Σερκελίδη
γραμματέα του συλλόγου Άγιος Ιωσὴφ ο Ησυχαστής

Ο δρόμος είναι δύο κατευθύνσεων από εκεί προς τα δω και από εδώ προς τα εκεί. Η πομάκα πρόεδρος μάλλον γνωρίζει καλύτερα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ένα από τα πιο κρίσιμα πεδία αντιπαράθεσης της Ελλάδας με την Τουρκία είναι η Θράκη. Η Τουρκία έχει εργαλιοποιήσει την μουσουλμανική μειονότητας της Δυτικής Θράκης προσδοκώντας οφέλη, είτε μακροχρόνια με τουρκοποίηση της μειονότητας και την δημιουργία αυτονομιστικού κινήματος στην περιοχή, είτε σε περίπτωση πολέμου την δημιουργία αντιπερισπασμού από τους Τρουρκόφιλους στα νώτα του Ελληνικού μετώπου. 

Όργανο για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής είναι φυσικά το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, από το οποίο ρέει Τουρκικό χρήμα και εξαγοράζει συνειδήσεις, προσπαθώντας να τουρκοποιήσει όλη τη μουσουλμανική μειονότητα που συντίθεται από τουρκογενείς Πομάκους και Ρομά.

Η πρόεδρος του ιστορικού μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) κ. Τσιντέμ Ασάφογλου δήλωσε προσφάτως ότι είναι Τουρκάλα, το κόμμα της τουρκικό και ότι αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. 

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα φυσικά δεν αντίδρασε στις δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΕΦ. Η απάντηση ήρθε από την πομάκα Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης Eμινέ Μπορουτζή. Η κ. Μπορουτζή με επιστολή της προς τα ΜΜΕ της Θράκης λέει τα εξής:

Δε μας προκάλεσαν έκπληξη οι δηλώσεις της προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (K.I.E.Φ.) περί εξομοίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη με τουρκική εθνική μειονότητα.

Όπως είναι γνωστό, πέρα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται και από δύο άλλες συνιστώσες, τους Πομάκους και τους Ρομά, οι οποίοι έχουν ελληνική εθνική συνείδηση.

Σαν Ελληνίδα Πομάκα νοιώθω ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προσβάλλουν τις άλλες συνιστώσες της μουσουλμανικής μειονότητας και το πατριωτικό τους αίσθημα. Είναι σαφές ότι το κόμμα αυτό δεν εκπροσωπεί το σύνολο της μειονότητας.

Ως Σύλλογος Πομάκων του Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους Πομάκων της Θράκης, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ξεχωριστής μας ταυτότητας και κουλτούρας και αναχαίτισης της ποδηγέτησης της τουρκόφωνης συνιστώσας και των εκπροσώπων της”.

Δυστυχώς βλέπουμε την Θράκη με τα μυωπικά μάτια του Αθηναϊκού κέντρου. Ως το μακρινό σύνορο με την φοβερή και τρομερή Τουρκία που δεν πρέπει να της χαλάσουμε χατίρι, μια περιοχή ανάξια λόγου, προσοχής, ανάπτυξης και ευημερίας, μια πινέζα στον χάρτη. Αν όμως βάλουμε τα γυαλιά της ιστορίας, της στρατηγικής και της γεωπολιτικής, η Θράκη είναι περιφέρεια Πρωτευούσης, ο σύνδεσμος ανάμεσα στην συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη και την Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη. Ή αντίστροφα ο σύνδεσμος ανάμεσα στην Ιστανμπουλ και τη Σελανίκ. Ο δρόμος είναι δύο κατευθύνσεων από εδώ προς τα εκεί και από εκεί προς τα δω. Η πομάκα πρόεδρος μάλλον γνωρίζει καλύτερα…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Οι Πομάκοι της Ξάνθης απαντούν: «Δεν είμαστε Τούρκοι. Έχουμε Ελληνική εθνική συνείδηση»!

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.