εικόνα άρθρου: Νικόλαος Σωτηρόπουλος (Μέρος Β΄)
Ομιλία του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Η προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού θεολόγου και φιλολόγου Νικόλαου Σωτηρόπουλου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις ημέρες μας ζούμε καταστάσεις που δοκιμάζουν τη λογική μας. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως διανύουμε τις έσχατες ημέρες της ανθρωπότητας.

Οι πιστοί γίνονται ολοένα και λιγότεροι και πιστεύουν ολοένα και λιγότερο. Η Ορθοδοξία πολεμείται όχι κατά τόπους ή σε επιμέρους ζητήματα, αλλά με τρόπο γενικευμένο και ολοκληρωτικό.

Η πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της Ορθόδοξης πίστεως που απειλεί να ισοπεδώσει τη διδασκαλία του Ευαγγελίου, των Αγίων Πατέρων και της Ιερής μας Παράδοσης, δεν είναι άλλη από την παναίρεση του Οικουμενισμού.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι απαίτηση του Ουρανού να ζητήσουμε βοήθεια από τους σύγχρονους αυθεντικούς ομολογητές της Ορθοδοξίας. Να φέρουμε στο προσκήνιο τους αγώνες και το έργο τους και να κάνουμε ένα γενικό προσκλητήριο μια ευλογημένη επιστράτευση του πιστού λαού, στη μάχη κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού. Ένας τέτοιος σύγχρονος ομολογητής είναι και ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος.

Στον σύλλογό μας Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, που ιδρύθηκε με την ευλογία του μακαριστού ομολογητή πνευματικού μας πατέρα πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Μανώλη και στηρίζει την Αποτείχιση, κάθε Τετάρτη δίνουμε μάχη. Μέσα από το κανάλι Katihisis στο Youtube που έφτασε τους 10000 συνδρομητές και σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτό: “Τα θέματα που θίγονται (..) είναι πολύ σοβαρά θέματα και παρακαλούμε να τα προσέχετε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να ειδοποιείτε και άλλουν να παρακολουθούν διότι δίδεται μια μάχη (..) για την Ορθοδοξία, την πίστη μας στην οποία γεννηθήκαμε στην οποία ζούμε για την οποία πρέπει να αγωνιστούμε για την οποία αξίζει να θυσιάσουμε όχι μία αλλά πολλές ζωές γιατί  Ορθοδοξία είναι η αλήθεια, και η αλήθεια είναι ο ίδιος ο Χριστός: “Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή”

Δείτε εδώ το Α΄ Μέρος

Η ομιλία μεταδόθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου ζωντανά στο κανάλι του youtube εδώ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.