Επικαιρότητα

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Καρδινάλιος της Νέας Υόρκης σε Οικουμενιστική Ακολουθία του Επιταφίου (Βίντεο)

εικόνα άρθρου: Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Καρδινάλιος της Νέας Υόρκης σε Οικουμενιστική Ακολουθία του Επιταφίου (Βίντεο)

Ο Ελπιδοφόρος και ο Λατίνος ραίνουν και ραντίζουν από κοινού… Δέηση Αρχιδιακόνου υπέρ του Καρδιναλίου και των αιρετικών Παπικών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 3 Μαΐου 2024, έπειτα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο Παπικός «Αρχιεπίσκοπος» Νέας Υόρκης, Καρδινάλιος Τίμοθι Ντόλαν (Timothy Dolan), παρέστη στην Ακολουθία του Επιταφίου που τελέστηκε στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, καθώς και στην περιφορά του Επιταφίου στην πλατεία 9/11 [1].

Η παρουσία του αιρετικού Λατίνου διαφημίστηκε νωρίτερα από τη σελίδα του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο διαδίκτυο, καθώς σχετική ανάρτηση [2] ενημέρωνε τους πιστούς για την παρουσία του «Σεβασμιωτάτου Καρδιναλίου Timothy Dolan» («with the presence of His Eminence Cardinal Timothy Dolan»).

Ακολούθως περιγράφονται τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα σύμφωνα με όσα κατέγραψε το σχετικό βίντεο [3].

Εντός του Ιερού Ναού: Ελπιδοφόρος και Καρδινάλιος ραίνουν και ραντίζουν από κοινού

[00:57:25] Ο Καρδινάλιος προσέρχεται στον Ι. Ναό, στέκεται πλησίον του Επιταφίου και οι ψάλτες ξεκινούν να ψάλλουν «Ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ».
[00:59:02] Ο Ελπιδοφόρος πλησιάζει και ασπάζεται τον Καρδινάλιο.
[01:21:04] Ελπιδοφόρος και Καρδινάλιος ραντίζουν από κοινού τον Επιτάφιο, ενώ οι ψάλτες ψάλλουν «Ἔῤῥαναν τὸν τάφον».
[01:21:32] Ο Ελπιδοφόρος μαζί με τον Καρδινάλιο ραντίζουν τους πιστούς.
[01:22:13] Ο Ελπιδοφόρος μαζί με τον Καρδινάλιο ραίνουν με ροδοπέταλα τον Επιτάφιο.

Περιφορά Επιταφίου (πρώτη στάση): Δέηση του Αρχιδιακόνου υπέρ του Καρδιναλίου και των αιρετικών Παπικών

Η περιφορά του Επιταφίου ξεκίνησε από τον Ι. Ναό και έκανε τρεις στάσεις [4].

Κατά την πρώτη στάση, στον Τοίχο των Δωρητών του Ναού αναπέμπεται δέηση υπέρ υγείας των ευεργετών και των δωρητών του Ναού, ενώ ο Αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης δέεται στην Αγγλική γλώσσα υπέρ του αιρετικού «Σεβασμιωτάτου» Καρδιναλίου Ντόλαν και όλων των αιρετικών Παπικών.

[02:10:14] Aρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης: «Again, we pray for his Eminence Cardinal Dolan and all our Roman Catholic brothers and sisters in Christ» (ελεύθερη μετάφραση: «Και πάλι δεόμαστε/προσευχόμαστε για τον Σεβασμιώτατο Καρδινάλιο Ντόλαν και όλους τους Ρωμαιοκαθολικούς αδελφούς και αδελφές μας εν Χριστώ»).

Περιφορά Επιταφίου (δεύτερη στάση): Ο Καρδινάλιος λαμβάνει το θυμιατό και θυμιάζει

Κατά τη δεύτερη στάση ο Αρχιδιάκονος αναγιγνώσκει τα ονόματα των ομογενών ηρώων και των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ενώ ο Αμερικής Ελπιδοφόρος αναπέμπει επιμνημόσυνη δέηση.

[02:25:15] Λίγο αργότερα, τη στιγμή που οι ψάλτες αρχίζουν να ψάλλουν το «Αιωνία η Μνήμη» στην Αγγλική γλώσσα, ο Αμερικής Ελπιδοφόρος προσφέρει το θυμιατό στον Καρδινάλιο και εκείνος θυμιάζει τρεις φορές.

Περιφορά Επιταφίου (τρίτη στάση): Το κλίμα ευφορίας του Λατίνου και το παπικό καπέλο

[02:49:06] Κατά τη τρίτη στάση ο Καρδινάλιος (μέσα σε ένα πνεύμα ευφορίας) καλεί ένα αγοράκι να έρθει δίπλα του και τοποθετεί το Παπικό του καπέλο στο κεφαλάκι του παιδιού για μερικά δευτερόλεπτα.

Το διαθρησκειακό συγκρητιστικό μήνυμα του Αμερικής Ελπιδοφόρου

Κατά την ομιλία που εκφώνησε στο τέλος της Ακολουθίας, ο Αμερικής Ελπιδοφόρος απηύθυνε διαθρησκειακό-συγκρητιστικό μήνυμα σχετικά με το χρέος που έχουμε απέναντι όλων των θρησκειών (!), επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την πρόσκληση που απηύθυνε στον αιρετικό Λατίνο:

«Είναι ο μόνος ευκτήριος οίκος (σ.σ. ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου) που υπάρχει σε όλη την περιοχή. Αυτό σημαίνει όχι απλά μία δόξα, μία τιμή, αλλά σημαίνει και μία υποχρέωση και ένα χρέος που έχουμε απέναντι σε όλους τους ανθρώπους, όλων των θρησκειών, όλων των γλωσσών και όλων των πολιτισμών, οι οποίοι χάθηκαν κατά χιλιάδες, σ’ αυτόν τον τόπο, για τους οποίους δεν υπάρχει καν τάφος και ο Ναός ο δικός μας είναι ένα κενοτάφιο.

[…]

Και αυτή την έννοια είχε η πρόσκληση μας προς τον Σεβασμιώτατο Καρδινάλιο της Νέας Υόρκης, τον Καρδινάλιο Dolan, ο οποίος να αισθανθεί και αυτός, αλλα και όλοι οι άνθρωποι της πόλεως της Νέας Υόρκης, και όλοι οι Αμερικανοί, ότι αυτό το σπίτι, αυτό το κενοτάφιο, αυτός ο ευκτήριος οίκος, αυτή η αγκαλιά του Θεού, είναι για όλους, τους δέχεται όλους, τους αγαπά και τους αγκαλιάζει όλους και δίνει χώρο στον καθένα για να προσευχηθεί στον Παντοκράτορα Κύριο που είναι πάνω και μας ευλογεί όλους τους ανθρώπους».

Παράδειγμα αντίστασης των Ορθοδόξων ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός

Το Αμερικανοκίνητο Φανάρι μετά των ακολούθων του προετοιμάζει πυρετωδώς ένα ανίερο κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους καταδικασμένους και αμετανόητους Παπικούς το 2025 στη Νίκαια, καταπατώντας αναίσχυντα τους Ιερούς Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Αγίων Πατέρων.

Η διαχρονική και ομολογιακή στάση των Αγίων ανά τους αιώνες απέναντι στις αιρέσεις, τον Παπισμό και τους Λατινόφρονες περιγράφεται στην περίφημη «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Από την αίρεση του Κολυμπαρίου στο Ουκρανικό σχίσμα και στην «Ένωση των Εκκλησιών»» της Σύναξης Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, και αποτελεί οδοδείκτη για τον ευλαβή κλήρο και λαό:

«Περίλαμπρο παράδειγμα ἀντίστασης καί ἀπόρριψης τῆς σχισματοαίρεσης τοῦ Παπισμοῦ, καί ὅσων εἶχαν κοινωνία μαζί τους, ἀπέναντι δηλαδή στούς λατινόφρονες, τούς ὁποίους ἀκολουθοῦν οἱ σημερινοί φιλοπαπικοί καί Οἰκουμενιστές, καί παράδειγμα μίμησης γιά ὅλους μας εἶναι ὁ Ἅγιος Μᾶρκος Ἐφέσου ὁ Εὐγενικός, μέ τόν ὁποῖο κατακλείουμε τήν παροῦσα Διακήρυξη ἀγώνα καί ἀντίστασης. Γράφει πρός τόν ἱερομόναχο Θεοφάνη ὅτι οἱ ἐπίσκοποι πού τιμήθηκαν ἀπό τήν Ἐκκλησία καί ὑψώθηκαν περισσότερο ἀπό τήν ἀξία τους, αὐτοί τήν ἀτίμασαν καί τήν ἔβλαψαν μέ τό νά τήν ἀναμείξουν μέ αὐτούς πού εἶναι ἀποκομμένοι ἐδῶ καί πολλά χρόνια, ἔχουν σαπίσει καί ἔχουν δεχθῆ μύρια ἀναθέματα. Μέ τήν κοινωνία πού ἔχουν μέ αὐτούς σπιλώνουν, κηλιδώνουν τήν ἄσπιλη νύμφη τοῦ Χριστοῦ. Δηλώνει ὅτι δέν θέλει νά ἔχει καμμία σχέση μέ τόν λατινόφρονα πατριάρχη καί παραγγέλλει ὅτι ἐπιθυμεῖ κατά τήν κηδεία του νά μή στείλει, γιά νά τόν τιμήσει δῆθεν, κάποιους ἀρχιερεῖς ἤ κληρικούς πού εἶναι σέ κοινωνία μαζί του, ὥστε νά συμπροσευχηθοῦν ἤ νά συμφορέσουν μέ τούς κληρικούς πού τόν ἀκολουθοῦσαν, μέ τούς ἀποτειχισμένους δηλαδή ἱερεῖς, καί νά φανεῖ ὅτι ἔστω καί μέ τόν τρόπο αὐτό βρίσκεται σέ κοινωνία μαζί του. Πιστεύει ὅτι ὅσο ἀπομακρύνεται ἀπό τόν πατριάρχη καί τούς ὁμοίους του, τόσο περισσότερο προσεγγίζει τόν Θεό καί τούς Ἁγίους καί ὅπως χωρίζεται ἀπό αὐτούς, ἔτσι ἑνώνεται μέ τήν ἀλήθεια καί τούς Ἁγίους Πατέρες καί Θεολόγους τῆς Ἐκκλησίας. Δέν πρέπει νά ἀναμείξουμε τά ἄμικτα. Θά εἴμαστε παντελῶς χωρισμένοι ἀπό αὐτούς, μέχρις ὅτου ὁ Θεός χορηγήσει τήν καλή εἰρήνη καί διόρθωση στήν Ἐκκλησία Του. Πρέπει νά τούς ἀποφεύγει κανείς ὅπως ἀποφεύγει τά φίδια, γιατί εἶναι πολύ χειρότεροι, ὡς χριστοκάπηλοι καί χριστέμποροι».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Το συγκρητιστικό όραμα του Αμερικής Ελπιδοφόρου
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και οι Ουνίτες της Ουκρανίας σε κοινή πορεία προς την «ενότητα»
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Από την αίρεση του Κολυμπαρίου στο Ουκρανικό σχίσμα και στην «Ένωση των Εκκλησιών»

Σχετικά άρθρα

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.