Επικαιρότητα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη του Μ. Εσπερινού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε Παπικό ναό

εικόνα άρθρου: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη του Μ. Εσπερινού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε Παπικό ναό

«Οι δύο αδελφές εκκλησίες μας – η Ρωμαιοκαθολική και η Ορθόδοξη – συνδέονται άρρηκτα με την αφοσίωσή μας και τη λατρεία/σεβασμό μας προς την Θεοτόκο» (Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Παπικός ναός Santa Maria Τραπεζούντας)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε νέο πνευματικό σκοτάδι βυθίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προσβάλλοντας τόσο την ορθή Πίστη, όσο και το πρόσωπο της Παναγίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε σε Μέγα Εσπερινό για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον αιρετικό παπικό ναό (των αγαλματιδίων και της δυτικής εμπνεύσεως εκκλησιαστικού οργάνου) στην Τραπεζούντα, υπό τα βλέμματα αιρετικών μοναχών…

Μέγας Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ειδωλολατρικό ναό Santa Maria Τραπεζούντας 

Ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος χοροστάτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε οικουμενιστικό Μέγα Εσπερινό για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Παπικό ναό Santa Maria Τραπεζούντας. 

Ακολούθως παρατίθενται οι σχετικές πληροφορίες όπως αντλούνται από: α) άρθρο του Ιστολογίου «Orthodox Christianity» και β) το σχετικό βίντεο/φωτογραφίες που δημοσίευσε το Πατριαρχείο Κων/πόλεως.

Οικουμενιστική Ακολουθία: Μέγας Εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (14 Αυγούστου 2022).

Τοποθεσία: Παπικός ναός Santa Maria, Τραπεζούντα.

Συμμετέχοντες

  • Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος (προέστη του Μεγάλου Εσπερινού)
  • Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, κληρικοί του Πατριαρχείου Κων/πόλεως, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας
  • Παρακολούθησε την τελετή πλήθος πιστών (αδιευκρίνιστου δόγματος), ο παπικός προϊστάμενος του Ναού και τρεις παπικές μοναχές.

Διοργάνωση με την υποστήριξη του/των: 

  • Παπικού Αποστολικού Εφημέριου Κων/πολης Επισκόπου Ανατολίας, Paulo Bizzeti
  • Τοπικού παπικού ιερέα 
  • Παπικών «Αδελφών του Ενσαρκωθέντος Λόγου του Χριστού» (Sisters of the Incarnate Word of Christ)
  • Ο Παπικός ναός Santa Maria παραχωρήθηκε από τον αιρετικό προϊστάμενό του ναού, π. Carmin

Προσφώνηση: Ο Παπικός προϊστάμενος του Ναού π. Carmine προσφώνησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με «θερμούς λόγους».

Ομιλία: O Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε στην ελληνική, τουρκική και αγγλική γλώσσα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τρεις παπικές μοναχές τον πλησίασαν και του προσέφεραν ένα δέμα (πιθανότατα με αναμνηστικά/δώρα).

Ολοκλήρωση τελετής: Η οικουμενιστική τελετή ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους ενός παπικού ύμνου, με την συνοδεία του εκκλησιαστικού μουσικού οργάνου.

Προϊστορία: O Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος χοροστάτησε ξανά πριν ένα χρόνο στο Μέγα Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Παπικό ναό Santa Maria Τραπεζούντας (14 Αυγούστου 2021). 

Προσβολή στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ανίερες συμπροσευχές με αιρετικούς

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μέσα τον ειδωλολατρικό Παπικό ναό (ή κατοικητήριο των δαιμόνων), ο Πατριάρχης Κων/πολης Βαρθολομαίος χαρακτήρισε την Ορθόδοξη Εκκλησία και την αίρεση του Παπισμού, ως «δύο αδελφές εκκλησίες», οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με την «αφοσίωση και τη λατρεία/σεβασμό προς τη Θεοτόκο»:

«Οι δύο αδελφές εκκλησίες μας – η Ρωμαιοκαθολική και η Ορθόδοξη – συνδέονται άρρηκτα με την αφοσίωσή μας και τη λατρεία/σεβασμό μας προς την Θεοτόκο».

Σε αντίθεση όμως με όσα αντορθόδοξα ισχυρίζεται ο κ. Βαρθολομαίος, ο Παπισμός όχι μόνο δεν αποτελεί «εκκλησία», αλλά έχει καταδικαστεί ως αίρεση για τις αμέτρητες πλάνες και κακοδοξίες του, από πλειάδα Ιερών Συνόδων και από τους Αγίους και θεοφόρους Πατέρες.

Επιπλέον, η Παπική παρασυναγωγή με τα καινοφανή και αιρετικά δόγματα/διδασκαλίες που έχει εισάγει και καθιερώσει σχετικά με την Υπεραγία Θεοτόκο (δόγμα της «ασπίλου συλλήψεως»,  δόγμα της «ενσώματης αναλήψεως», Μαριολατρεία), διαστρέφει τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μολύνει την ορθή πίστη και βλασφημεί το Πάνσεπτο πρόσωπο Της. 

Αποτέλεσμα αυτών των κακόδοξων διδασκαλιών είναι ότι οι αιρετικοί Παπικοί παρασιωπούν το γεγονός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς σύμφωνα με μία από τις πλανεμένες διδασκαλίες τους που ανήγαγε σε δόγμα ο Πάπας Πίος ΙΒ’ το 1950, η Παναγία δεν ήταν δυνατόν να πεθάνει και  να υποστεί σωματικό θάνατο (δηλαδή χωρισμό ψυχής και σώματος), αλλά αναλήφθηκε σωματικώς. 

Ο κ. Βαρθολομαίος και οι συνοδοί του, με την τέλεση του οικουμενιστικού Μέγα Εσπερινού στον μιαρό ναό των ειδώλων, υπό τα βλέμματα και την παρουσία των αιρετικών Παπικών, αγκαλιάζουν το ψέμα, την πλάνη, την αίρεση και τον εφευρέτη τους αρχέκακο διάβολο. 

Η ημέρα κατάνυξης και τιμής προς την Υπεραγία Θεοτόκο, μετατράπηκε από τον αιρεσιάρχη της Κων/πολης σε ημέρα αισχύνης, προσβολής και βλασφημίας προς το Πρόσωπο της και τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Αιδώς! Ο Πατριάρχης τέλεσε τον Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε παπικό ναό!
Το Πατριαρχείο Ρωσίας ιδιοποιείται κατοικητήρια δαιμόνων
«Γιατί δεν λέμε ότι γιορτάζουμε την Ανάσταση της Παναγίας μας;» Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης για την Κοίμηση της Θεοτόκου Ε’ [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.