Επικαιρότητα

Ο σχισματικός Ουκρανός ψευδεπίσκοπος Τσερβίνσκι και Χοτίν με τη «συνοδεία» του στο Άγιο Όρος

εικόνα άρθρου: Ο σχισματικός Ουκρανός ψευδεπίσκοπος Τσερβίνσκι και Χοτίν με τη «συνοδεία» του στο Άγιο Όρος

Στο καθολικό της Ι.Μ. Παντοκράτορος, ο ψευδεπίσκοπος Τσερνιβέσκι και Χοτίν «τέλεσε» Θεία Λειτουργία


Μετά το μιαρό «προσκύνημα» του Ουκρανού «επισκόπου» Αλεξάντερ Ντραμπίνκο (Oleksandr Drabynko) στο Άγιον Όρος, τον Οκτώβριο του 2022, ήρθε η σειρά του ψευδεπισκόπου Τσερνιβέσκι και Χοτίν, Γερμανού (Herman Semanchuk), να επισκεφθεί με τη «συνοδεία» του την Αθωνική Πολιτεία, από τις 29 έως τις 30 Απριλίου 2023.

Με βάση τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό που αντλήθηκαν από το λογαριασμό της «επισκοπής» Τσερνιβέσκι και Χοτίν της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης [1], παρατίθεται το «προσκυνηματικό» πρόγραμμα των σχισματικοαιρετικών Ουκρανών στο Άγιο Όρος.

«Ιερουργία» στην Ι.Μ. Παντοκράτορος και «προσκύνημα» στις φιλοσχισματικές Ι. Μονές

Οι καθηγούμενοι των φιλοσχισματικών Ι. Μονών της Αθωνικής Πολιτείας, καθώς και ο πρωτεπιστάτης της Ιεράς Επιστασίας Αγίου Όρους, μοναχός Χριστόφορος Ιβηρίτης, υποδέχθηκαν και συνομίλησαν με τον Ουκρανό ψευεπίσκοπο και τους «ιερείς» που τον συνόδευαν.

Επιπρόσθετα, στο καθολικό της Ι.Μ. Παντοκράτορος, ο ψευδεπίσκοπος Τσερνιβέσκι και Χοτίν «τέλεσε» Θεία Λειτουργία.

Ακολούθως, παρουσιάζεται το «προσκυνηματικό» πρόγραμμα επισκέψεων των σχισματικών Ουκρανών ([2],[3]):

α) Κτήριο Ιεράς Κοινότητας, Καρυές (29 Απριλίου): Υποδοχή και συζήτηση με τον Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, μοναχό Χριστόφορο Ιβηρίτη. 

β) Αντιπροσωπείο της Ι.Μ. ψευδοΕσφιγμένου (29 Απριλίου): Υποδοχή και συζήτηση με τον Ηγούμενο της Ι.Μ. ψευδοΕσφιγμένου, Βαρθολομαίο [4]. 

γ) Ι.Μ. Ιβήρων και Ι.Μ. Βατοπαιδίου (29 Απριλίου): Επίσκεψη.

δ) Ι.Μ. Παντοκράτορος (30 Απριλίου): Υποδοχή και συζήτηση με τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Παντοκράτορος, Γαβριήλ. Ο σχισματικός Ουκρανός ψευδεπίσκοπος Τσερνιβέσκι και Χοτίν «τέλεσε» Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής (βλ. βίντεο [5]).

ε) Ι.Μ. Ξενοφώντος (30 Απριλίου): Υποδοχή και συζήτηση με τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Ξενοφώντος, Αλέξιο.

Ο δρόμος της απώλειας και η ευθύνη ενώπιον του Θεού

Οι ιερόσυλοι σχισματοαιρετικοί της Ουκρανίας, μέσω των ανίερων «προσκυνημάτων», προσκομίζουν το πνευματικό σκοτάδι και την απώλεια.

Απέναντι στους αιρετίζοντες λυκοποιμένες και όσους προδίδουν την Ορθόδοξη Πίστη, τους Αγίους Πατέρες και τους Ιερούς Κανόνες, η Ορθόδοξη Εκκλησία προβάλλει ως μέσο αντίστασης και περιφρούρησης, την Αγιοπατερική και Ιεροκανονική Αποτείχιση.

Ο φωτισμένος, αγωνιστής Γέρων Γαβριήλ από την Αθωνική Πολιτεία, με πόνο καρδιάς διακηρύττει και ομολογεί [6]:

«Οι σχισματικοί της Ουκρανίας είναι αφορισμένοι και καθηρημένοι. Είναι αχειροτόνητοι και αυτοχειροτόνητοι. Δεν είναι ιερείς, είναι ιερόσυλοι. Δεν θα σωθούνε.

Όσοι έχουνε ευχαριστιακή κοινωνία μαζί τους, συμπροσεύχονται/συλλειτουργούν, ούτε αυτοί θα σωθούνε. 

Δεν μπορεί ένας πιστός να πηγαίνει στον Δεσπότη τώρα της Καβάλας [σσ. ο οποίος συλλειτούργησε με τον σχισματικό Ουκρανό ψευδεπίσκοπο Επιφάνιο Ντουμένκο στη Θάσο το Σεπτέμβριο του 2022] που είναι παρών και να λειτουργείται. Έχει ευθύνη τεράστια ενώπιον του Θεού. 

Ούτε σε ιερείς που έχουν το φρόνημα του Δεσπότη.

Κατ’ οικονομία μπορούμε να πάμε να εκκλησιαστούμε σε έναν ιερέα που ναι μεν μνημονεύει τον δεσπότη του, που έκανε αυτό το πράγμα, αλλά όμως έχει Ορθόδοξο φρόνημα και δεν τα παραδέχεται αυτά. Κατ’ οικονομία σ’ αυτόν θα πηγαίνουμε» (Γέρων Γαβριήλ, 10/09/22).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Σχισματικός Ουκρανός «επίσκοπος» στο Άγιο Όρος: «Ιερουργία» στην Ι.Μ. Ξενοφώντος και μιαρό συλλείτουργο στην Ι.Μ. Παντοκράτορος 
2016-2020: Άγιο Όρος και η αλλοίωση της Ορθοδόξου Πίστεως (Μέρος Β΄): Ψευδοαυτοκέφαλο των Ουκρανών Σχισματικών (Ιανουάριος 2019)

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.