Επικαιρότητα

Τα ανοιχτά μέτωπα του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

εικόνα άρθρου: Τα ανοιχτά μέτωπα του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

Η εποχή μας απαιτεί διπλωματική δεινότητα, αποφασιστικότητα και ομολογιακό πνεύμα

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στο Διδυμότειχο Ευχές για το Μπαϊράμι

10 Απριλίου 2024

Με την ευκαιρία της λήξης του Ραμαζανιού (του μουσουλμανικού μήνα της νηστείας) και της εορτής του Μπαϊραμιού, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου επισκέφθηκε τον Μουφτή Διδυμοτείχου στο Τέμενος του Διδυμοτείχου, όπου είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τόσο τον ίδιο και τους συνεργάτες του όσο και τους πιστούς της μουσουλμανικής κοινότητας Διδυμοτείχου.

Ποια η στάση του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά απέναντι στο Ισλάμ;

Κατά τον διάλογο με τους Χιόνες ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, “ἀφ’ ἑνός μέν προβάλλει ὁμολογιακῶς τήν Ὀρθόδοξη πίστη, ἀφ’ ἑτέρου τήν ὑποδεικνύει ἱεραποστολικῶς ὡς τήν μοναδική ὁδό σωτηρίας. Ταυτοχρόνως, παρά τό ὅτι εἶναι ἐμπερίστατος, δέν διστάζει νά πεῖ τήν ἀλήθεια στούς Τούρκους ὡς πρός τήν πίστη τους, τονίζοντας τό ἀδύνατο τῆς ταυτίσεως ἤ ἔστω τῆς συγκλίσεως τῶν δύο μεγάλων θρησκειῶν”.

Ο κόσμος ένα καζάνι που βράζει

Ζούμε σε καιρούς πονηρούς, η πίστη δοκιμάζεται εντός της Ορθοδοξίας (σπαραγμός ομόδοξων χωρών στην Ουκρανία).

Στη μέση Ανατολή οι θρησκείες εργαλειοποιούνται σε πρωτοφανή κλίμακα (Ισραήλ – Λωρίδα της Γάζας – Υεμένη – Ιράκ) και πληθαίνουν τα φαινόμενα τρομοκρατίας και ριζοσπαστικοποίησης (Αυστραλία).

Ο πολύτιμος θησαυρός των Ορθοδόξων είναι η αμώμητη πίστη.

Δογματικώς οι διαφορές μας με το Ισλάμ είναι αγεφύρωτες. Η ειρηνική συνύπαρξη λαών με διαφορετική θρησκεία σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παρεξηγείται πως κάποια στιγμή θα ενωθούμε σε μια πίστη παρά τις διαφορές μας. Αυτό συνιστά αίρεση και μάλιστα παναίρεση, αυτήν του διαθρησκειακού Οικουμενισμού.

Δυστυχώς οι σύγχρονοι ποιμένες δεν δείχνουν δείγματα γραφής, τέτοια ώστε να μας εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Παρακολουθούμε από κοντά τις ενέργειες τους και θα αποκαλύπτουμε στον πιστό λαό κάθε παρέκκλιση.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κινείται σε δύο μέτωπα, εκείνο της Εκκλησίας των Σκοπίων και με τους Μουσουλμάνους στην περιοχή του.

Ευχόμαστε να αποδειχθεί επόμενος των Αγίων ομολογητών Πατέρων της Ορθοδοξίας και όχι προδότης της πίστεως και “ευαγγελιστής” της παναιρέσεως του Οικουμενισμού.

Καλή Ανάσταση !

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Μεγάλη προδοσία από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου!

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επισκόπου Αντανίας κ. Παρθενίου, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου είναι ο μέγας βοηθός στην διαδικασία για την αναγνώριση της εκκλησίας τους

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.