Ελένη Παπασταματάκη

Τι ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Μητροπολίτης Σουηδίας;

εικόνα άρθρου: Τι ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Μητροπολίτης Σουηδίας;
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη

Δυστυχώς στη νέα οικουμενιστική εκκλησιαστική πραγματικότητα οι επίσκοποι της κακιάς ώρας, υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων τους αιρετικούς


Έβγαλε σημαντική ανακοίνωση ο μητροπολίτης Κλεόπας!

Ακούσατε  ακούσατε οι επί γης ταγμένοι μισθοφόροι του οικουμενισμού, οι σπόνσορες της αντίχριστης παγκοσμιοποίησης, οι μέντορες της πανθρησκείας, οι υποτελείς και άνευροι πνευματικά επίσκοποι, οι φιλόδοξοι αρχιμανδρίτες, μνηστήρες των επισκοπικών θρόνων, οι αυλικοί της Φαναριώτικης αυλής, οι αρεστοί του κόσμου τούτου…

Όμως ακούσατε και εσείς, το ποίμνιο του Κυρίου!

Η υποδοχή του αιρετικού

Μέγα γεγονός στην μητρόπολη Σουηδίας! Κατέφτασε ο νέος δάκτυλος του Πάπα, ο λεγόμενος Νούντσιος και έσπευσε ο κ. Κλεόπας Στρογγύλης να το αναγγείλει στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! [1]

Με τα καλύτερα λόγια και με τίτλους ευγενείας απευθύνεται προς τον εκπρόσωπο της αίρεσης του παπισμού, καθώς περιγράφει τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε και το εγκάρδιο κλίμα. Τον αποκαλεί μάλιστα «υψηλό επισκέπτη».

Κατά το παρελθόν ουδεμία σχέση ήθελαν να έχουν με τους μιαρότατους παπιστές -όπως τους αποκαλεί ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός- όχι μόνο οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι, αλλά και ο απλός λαός του Θεού. Οι εκπρόσωποι του Πάπα και οι απεσταλμένοι του ήταν για κάθε Ορθόδοξη ψυχή στους αιώνες που πέρασαν το εγερτήριο σάλπισμα, η έναρξη του αγώνα απέναντι σε έναν ορκισμένο εχθρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 

Ποια είναι η ιδιότητα όμως του Νούντσιου; 

Νούντσιος ονομάζεται ο διαπιστευμένος αντιπρόσωπος του Πάπα προς τις κυβερνήσεις ξένων χωρών. Είναι δηλαδή ο διπλωματικός εκπρόσωπος (αντίστοιχος του πρέσβη) του Βατικανού στην ξένη χώρα όπου αυτός διαμένει και έχει την εποπτεία των πάσης φύσεως εκκλησιαστικών ζητημάτων που αναφέρονται στην Παπική Εκκλησία. Οι Νούντσιοι διακρίνονται σε α΄ τάξεως (αντίστοιχοι με τους Πρέσβεις α΄ τάξεως) και οι οποίοι μετά την ανάκλησή τους αναγορεύονται συνήθως σε καρδινάλιους και σε νούντσιους β΄ τάξεως που συνήθως είναι τιτουλάριοι αρχιεπίσκοποι. [2]

Καμία υπερβολή δεν υπάρχει στους λόγους μας και όσοι διαβάζουν Εκκλησιαστική Ιστορία γνωρίζουν πολλοί καλά ότι η παπική διπλωματία δούλεψε πυρετωδώς ώστε να εισέλθουν ως φίδια οι Λατίνοι σε Ορθόδοξες χώρες και Ορθόδοξους λαούς και να σπείρουν συμφορές αλλά πρωτίστως πνευματικό όλεθρο. Τρανό και πρόσφατο παράδειγμα η Ουκρανία, όπου οι δυτικοί σταυροφόροι διαδραμάτισαν πρωτεύοντα ρόλο, όπως μας το παρουσιάζει στο άρθρο του ο Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης.

Την πανούργα διπλωματική τους δράση τη συναντήσαμε πολλές φορές στην Βυζαντινή αυτοκρατορία, αλλά και τι να πούμε για τον καλύτερο διπλωμάτη του Βατικανού, την «περιλάλητη» Ουνία!

Δυστυχώς στη νέα οικουμενιστική εκκλησιαστική πραγματικότητα οι επίσκοποι της κακιάς ώρας, υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων τους αιρετικούς, ακόμα και μέσα στους ιερούς ναούς όπως έκανε και ο μητροπολίτης Κλεόπας που έβαλε τον παπικό μέσα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, καταπατώντας τους ιερούς Κανόνες.

Κανών ΣΤ’ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ Τοπικῆς Συνόδου:

«Περί τοῦ μή συγχωρεῖν τοῖς αἱρετικοῖς εἰσιέναι εἰς τόν οἶκον τοῦ Θεοῦ, ἐπιμένοντας τῇ αἱρέσει».

Ακολούθως, συζήτησαν μεταξύ τους και μάλιστα ο κ. Κλεόπας μεταβίβασε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Πάπα για ταχεία ανάρρωση. Αμφότεροι ευχήθηκαν για το άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης. Εμείς το απευχόμαστε, καθώς προοιωνίζεται ένα εργαστήρι του Οικουμενισμού, όπως αναλύεται σε σχετικό άρθρο στην Κατάνυξη. Τέλος αντάλλαξαν τα καθιερωμένα δώρα, και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε άλλη μία κοινωνική εκδήλωση του “Ορθόδοξου” μητροπολίτη Σουηδίας. 

Ομολογουμένως η στάση του αυτή δεν μας ξενίζει, αντιθέτως είναι αναμενόμενη από έναν επίσκοπο επίλεκτο του οικουμενικού Πατριάρχη, σπουδαγμένο στις θεολογικές σχολές της Βοστώνης και του Χάρβαρντ και με πλήθος αιρετικές κινήσεις στην καριέρα του. 

Το καμπανάκι όμως χτυπάει για τον λαό!

“Η ανάγνωση της επικαιρότητας, η καθαρή ανάγνωση της επικαιρότητας των σημείων των καιρών, πρέπει να πηγάζει από τη γνώση του Θεού! Δεν μπορεί να έχεις τον Χριστό μέσα σου και να λες ότι δεν παρακολουθώ την εκκλησιαστική επικαιρότητα! Ο Χριστός είπε:“ὑποκριταί, τό μέν πρόσωπον τοῦ οὐρανοῦ γινώσκετε διακρίνειν, τά δέ σημεῖα τῶν καιρῶν οὐ δύνασθε γνῶναι;” (Ματθ. ιστ΄3). Δηλαδή “Υποκριταί, ξέρετε να διακρίνετε τα φαινόμενα του ουρανού, τα δε σημεία σημεία των καιρών, δεν ημπορείτε να τα διακρίνετε;” Πως ενεργεί το πνεύμα του Αντίχριστου δεν το βλέπετε; Αυτό σημαίνει πως αν έχεις τον Χριστό μέσα σου και τη γνώση του Θεού, αυτά σε οδηγούν στη σωστή ανάγνωση των καιρών και την τοποθέτηση σου απέναντι στις σειρήνες της εποχής μας, που παρασύρουν τις ψυχές των ανθρώπων στην απώλεια.” 

Αυτά έγραφε ο Ομολογητής ιερέας, μακαριστός πατέρας Νικόλαος Μανώλης, σε ένα απόσπασμα του εκλεκτού βιβλίου του «Βίωμα Ορθοδοξίας», το οποίο ως μία σανίδα σωτηρίας, ως μία σωσίβια λέμβος έρχεται να μας κρατήσει με την χάρη του Θεού και να μην καταποντιστούμε στη βρωμερή θαλασσοταραχή της παναίρεσης του Οικουμενισμού. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο Μητροπολίτης Σουηδίας προωθεί τον κοινό εορτασμό του Πάσχα
Ο μητροπολίτης Σουηδίας και αιρετικός Μονοφυσίτης «Αρχιεπίσκοπος» σε οικουμενιστική Δοξολογία

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.