Επικαιρότητα

Τι θα πρέπει να γίνει για να ξυπνήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο από το λήθαργο στον οποίο έχει περιπέσει;

εικόνα άρθρου: Τι θα πρέπει να γίνει για να ξυπνήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο από το λήθαργο στον οποίο έχει περιπέσει;

Εάν το Φανάρι συνεχίσει αυτή την ολέθρια πορεία στο γκρεμό του Οικουμενισμού, η μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί μπορεί να είναι μόνο ένα μικρό κακό μπροστά στα δεινά που θα συμβούν…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Υπάρχει κάτι πολύ βασικό το οποίο εμείς οι χριστιανοί ορθόδοξοι δείχνουμε να το λησμονούμε. Πρόκειται για το αυτεξούσιο που μας χάρισε ο Άγιος Τριαδικός Θεός,  το οποίο  σέβεται απολύτως. Δηλαδή μας αφήνει ελεύθερους αν θέλουμε να Τον ακολουθήσουμε ή όχι. Αν Τον απορρίψουμε, τότε αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη των πράξεων μας. Ο Θεός αποχωρεί και μας εγκαταλείπει, όταν βλέπει ότι δεν εφαρμόζουμε το θέλημά Του.

Οι Τούρκοι και το οποιοδήποτε κράτος ποτέ δεν ήταν το πρόβλημα. Το πρόβλημα που προκύπτει κάθε φορά φέρει όνομα και υπογραφή. Η δικιά μας αποστασία! Τίποτα δε γίνεται, αν δεν το επιτρέψει ο Κύριός μας και όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε, τόσο λιγότερα προβλήματα και δυσκολίες θα αντιμετωπίσουμε. Όταν ακολουθούμε το θέλημά Του και υπακούουμε στους Ιερούς Κανόνες και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, υπερασπιζόμενοι σθεναρά την Ορθόδοξη Πίστη, ουσιαστικά Τον έχουμε ηγούμενο και οδηγό. Τότε, οτιδήποτε κι αν εμφανιστεί, να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και το θέμα του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Γίνεται τόσος ντόρος και τόσος κόπος για ένα θέμα το οποίο έχει καθαρά θρησκευτικό υπόβαθρο και μάλιστα ομοιάζει με την κατάσταση που επικρατούσε στο Βυζάντιο πριν εκατοντάδες χρόνια. Όπως τότε, λόγω του μιαρού συλλείτουργου με τους αιρετικούς, ο Κύριος εγκατέλειψε τους Ορθόδοξους και έγινε η Άλωση της Πόλης, έτσι και τώρα λόγω των οικουμενιστικών ανοιγμάτων του Φαναρίου και των μιαρών συλλείτουργων με παπικούς και λοιπούς αιρετικούς, ο Θεός ίσως επιτρέψει ο Ναός Του να πέσει στα μιαρά χέρια των μωαμεθανών και να μετατραπεί και πάλι σε τζαμί. Γιατί να μας φανεί παράξενο κάτι τέτοιο; Ο Θεός τους πάντες και τα πάντα αξιοποιεί, προκειμένου να φέρει εις πέρας το ευλογημένο Του έργο, την παιδαγωγία του πιστού λαού Του και τη μεταστροφή μας στο θέλημα Του.

Έτσι, σε μια χρονική περίοδο που η ανάγκη για προσωπική και συλλογική μετάνοια δείχνει περισσότερο αναγκαία από ποτέ, ο κ.Βαρθολομαίος επιμένει να νοιάζεται διπλωματικώ τω τρόπω, για τη βιοτή και την υστεροφημία των μωαμεθανών ανά τον κόσμο. Τους προστατεύει, ενώ το κύριο μέλημά του θα έπρεπε να είναι η διατήρηση της ελληνορθόδοξης ταυτότητας του Ναού και η επίλυση των προβλημάτων της ορθόδοξης κοινότητας στη γειτονική χώρα. Κανείς δε θέλει συγκρούσεις και πολέμους, αλλά όμως θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες. Όταν όμως ξοδεύει όλη του την ενέργεια και την προσπάθεια στο πώς θα αλλοιώσει την Ορθοδοξία με τις αντορθόδοξες ενέργειές του, πώς περιμένει ο Θεός να τον βοηθήσει; Πώς να γίνει προστάτης και αρωγός στην προσπάθεια του να εισακουστεί η φωνή του,  για να παραμείνει έστω και μουσείο η υπερπολύτιμη για εμάς Αγια-Σοφιά, το καμάρι και ο φάρος της Ορθοδοξίας; Ας μιμηθεί τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό και τον Γεννάδιο Σχολάριο, που δεν διαπραγματευόντουσαν την Πίστη τους κι έμειναν σταθεροί και ακλόνητοι στην αλήθεια της Ορθοδοξίας. Σε αντίθετη περίπτωση, η τιμωρία του Θεού δε θα είναι τίποτε άλλο, παρά η εγκατάλειψη Του στις δικές μας μιαρές αποφάσεις και ενέργειες. Όπως τότε χάσαμε την Πόλη εξαιτίας του συλλείτουργου Ορθοδόξων και παπικών στο οποίο μνημονεύτηκε ο πάπας και ο φιλοπαπικός Πατριάρχης Γρηγόριος, τα ίδια και χειρότερα κινδυνεύουμε να συμβούν, αν δεν σταματήσουν αυτές οι γλύκες, οι εναγκαλισμοί με τους αιρετικούς παπικούς και τα συλλείτουργα πάσης φύσης με την κάθε αιρετική παραφυάδα. Ο Θεός δεν είναι μόνο αγάπη, είναι και δικαιοσύνη, όσο κι αν οι οικουμενιστές δείχνουν να το παραβλέπουν. Κινδυνεύουμε να χάσουμε την ιερότητα της Αγια-Σοφιάς μόνο και μόνο λόγω της εμμονής του κ.Βαρθολομαίου και των συν αυτώ να συμμαχούν με την αίρεση και το διάβολο κι όχι με τον Δεσπότη Χριστό και την αγαπημένη Του Ορθοδοξία!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται και το παράδειγμα της Άλωσης δεν είναι το μόνο. Εάν το Φανάρι συνεχίσει αυτή την ολέθρια πορεία στο γκρεμό της αίρεσης και του Οικουμενισμού, θα συμπαρασύρει τους πάντες στο πέρασμά του και η μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί μπορεί να είναι μόνο ένα μικρό κακό μπροστά στα δεινά που θα επιτρέψει ο Θεός να συμβούν, εξαιτίας αυτής της φοβερής αποστασίας. Τι θα πρέπει να γίνει για να ξυπνήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο από το λήθαργο στον οποίο έχει περιπέσει; Ας ευχηθούμε για ακόμη μία φορά, ο κ.Βαρθολομαίος έστω και τώρα να αλλάξει πνευματική πορεία και να μιμηθεί το πνευματικό ομολογιακό ανάστημα του Άγιου Μάρκου του Ευγενικού και τη λαμπρή ορθόδοξη βιοτή του!


Δείτε σχετικά:
Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: «Αντί να είμαστε ενωμένοι…»
– Μα το αίμα, νερό δεν γίνεται και ο Χριστός απ’ την Αγιά Σοφιά δε σβήνεται!
– Στη λυσσαλέα μανία των Τούρκων προστίθεται και η θρασύτατη παρέμβαση του Πατριάρχη των Αρμενίων στην Τουρκία!
– Ίδρωσε το αυτί του Σουλτάνου μετά το ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.;
– Ο νεοσουλτάνος και εθνικός μας κουμπάρος οργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη φιέστα για την Άλωση
– Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης
– Το ατόπημα του κ. Ελπιδοφόρου: Συζήτησε με τον Ερντογάν για “μειονότητα” στην Ελλάδα…
– Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε μπροστά σε χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο
– Ακραίες απειλές Ερντογάν ανήμερα της επετείου του Αττίλα -«Αν χρειαστεί θα εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο»
– Προκαλεί ο Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης – Ανέβασε πανηγυρικό tweet στις 14:53 [εικόνα]
– Πρόκληση Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Διώξαμε τους εισβολείς

Σχετικά άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ψευτομακεδονία και το τέλος του ημετέρου καραγκιόζ μπερντέ…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Ἐδῶ τώρα τελειώνει λοιπὸν καὶ αὐτὸ τὸ παραμύθι, γιατί ὄχι μόνο βαριὰ καρδιὰ δὲν βλέπουμε, ἀλλὰ βλέπουμε ἀγωνία μήπως ἡ ἄθλια συμφωνία ἀκυρωθεῖ"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.