Επικαιρότητα

Το αχτύπητο δίδυμο Σύρου και Αλεξανδρουπόλεως

εικόνα άρθρου: Το αχτύπητο δίδυμο Σύρου και Αλεξανδρουπόλεως

Σχετικά με την αρετή της υπακοής, οι συγκεκριμένοι Μητροπολίτες αποτελούν αναμφισβήτητα παραδείγματα προς… αποφυγή!!!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πλησιάζει το δεύτερο κύμα της “πανδημίας” του κορωνοϊού και επανεμφανίζονται στο προσκήνιο οι “γνωστοί άγνωστοι” αρχιερείς της Εκκλησίας τη Ελλάδας που συνεχώς μας προκαλούν να σχολιάσουμε τα λεχθέντα και τα πραχθέντα τους! Δεν είναι άλλοι από τους σφοδρούς ζηλωτές της παναίρεσης του Οικουμενισμού, τον Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμο. Σχετικά με την αρετή της υπακοής, οι συγκεκριμένοι Μητροπολίτες αποτελούν αναμφισβήτητα παραδείγματα προς… αποφυγή!!! Έχουν παρερμηνεύσει εντελώς τις προϋποθέσεις της υπακοής, καθώς ασκούν την υπακοή τους στις δαιμονικές αποφάσεις του πολιτικού χώρου και στις αιρετικές πλάνες των προϊσταμένων αρχών τους! Μόνο στους Αγίους Πατέρες και στην Ιερά παράδοση της Εκκλησίας μας δεν υπακούν…

Είμαστε στα πρόθυρα των νέων μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση και ήδη ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος σπεύδει να δηλώσει πως “αν υπάρξει νεώτερη κοινή υπουργική απόφαση για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, η εκκλησία θα την ακολουθήσει”. Αυτό θα πει υποταγή και υπακοή! Αλλά όχι όπως την εννοούν οι νηπτικοί Πατέρες… Δεν έχασε την ευκαιρία βέβαια, να αναφερθεί και στο περιστατικό με τον π. Ιγνάτιο στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου. Όμως, ας διαβάσει katanixi.gr ο κ. Δωρόθεος, ώστε να ενημερωθεί πως ο π. Ιγνάτιος δεν προσέβαλε την πιστή.

Δε θα μπορούσε, βέβαια, να μην κάνει την εμφάνισή του και ο πλέον προκλητικός με τις δηλώσεις του, Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμος. Αρχικά, αναφερόμενος στην κυβέρνηση και στην επιτροπή υγείας που όπως λέει “το καλό μας θέλουν”, προσπαθεί να υποστηρίξει τις υποχωρήσεις που έκανε η Εκκλησία της Ελλάδας στο όνομα της φροντίδας των πιστών. Επιπροσθέτως, ο κ. Άνθιμος δηλώνει πως “Σε κάποιους Ναούς της χώρας που πήγαν λίγο να χαλαρώσουν τα μέτρα οι ίδιοι οι Χριστιανοί ήρθαν και μας είπαν να μας προστατεύσετε, μην αφήσετε να γεμίζει ο Ναός μέσα”. Άλλο που δεν ήθελε ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης! Βούτυρο στο ψωμί του η απιστία ορισμένων Χριστιανών… Δε μας κάνουν όμως, καμιά εντύπωση οι πλανεμένες θέσεις του. Είναι ο ίδιος που πριν από λίγο καιρό δήλωσε βλάσφημα πως “Ακόμα κι αν αυτό που οι Χριστιανοί μας θεωρούν σωστό, ακόμα κι αν είναι αντίθετο με το Ευαγγέλιο, εγώ θα υπερασπιστώ αυτό που λένε οι Χριστιανοί μας… οι Χριστιανοί μας έφτιαξαν το Ευαγγέλιο, δεν έφτιαξε το Ευαγγέλιο την Εκκλησία”.

Λύπη και ντροπή είναι τα συναισθήματα που μας δημιουργούνται ακούγοντας και διαβάζοντας τέτοιες δηλώσεις. Η κατάντια της Ελλαδικής Εκκλησίας, δυστυχώς, όσο πάει και εξελίσσεται! Η πνευματική δυσωδία αναβλύζει επικίνδυνα, σε σημείο που θα προσφέρεται πλέον αυτή στον Κύριο, ως “θυσία ἑσπερινή”, αντί για θυμίαμα… Δόξα τω Θεώ, όμως, υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, κυρίως από τον χώρο της ευλογημένης Αποτείχισης, που προσφέρουν στον Κύριο αγώνες και προσωπικές διώξεις ώστε να δοξαστεί το όνομά Του!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Για τον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο ταιριάζει γάντι το γνωστό “Τι πίνεις και δε μας δίνεις;”
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Είναι βλασφημία να φορούμε μάσκες μέσα στην Εκκλησία [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Η μάσκα μέσα στο Ναό προσβάλει την ιερότητα του ιερού χώρου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο εκκλησιασμός και η παράδοση θα εκλείψουν μερικώς ή και… ολικώς!
– Τα κουταλάκια και οι χαρτοπετσέτες είναι για τα κόλλυβα και τις ψυχές των κεκοιμημένων! ΟΧΙ για την Θεία Κοινωνία!!
– Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Γιατί δε θέλουμε να ξαναπάμε σε αυτή την εκκλησία
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση! σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΙΣ στην 1η συνεδρία Μαΐου
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.