Επικαιρότητα

Το κοσμοπολίτικο Τάγμα που πάει παντού

εικόνα άρθρου: Το κοσμοπολίτικο Τάγμα που πάει παντού
Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Υψηλές συναντήσεις οικουμενιστικού τύπου με επιφανείς προσωπικότητες…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μία σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των Αρχόντων του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα -με τον Μητροπολίτη γέροντα Χαλκηδόνας κ. Εμμανουήλ να ηγείται αυτής- σε Αθήνα και Μονακό, όπου συναντήθηκε με προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής και της Εκκλησίας.

Στην Αθήνα, ήρθαν σε επαφή τόσο με την Υπουργό Παιδείας όσο και με τον Δήμαρχο Αθηναίων, αλλά και τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Εν συνεχεία, «πέταξαν» στο Πριγκιπάτο του Μονακό, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος, καθώς και με τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Δημήτριο, για να συζητήσουν θέματα θεολογικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, τελέστηκε Ορθόδοξη χριστιανική Θεία Λειτουργία στο παπικό παρεκκλήσι της Παναγίας, ενώ αργότερα ακολούθησε κοπή πίτας στο yacht club του Μονακό. 

Το τάγμα του Αγίου Ανδρέα

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Άρχοντες του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα είναι  οφικιάλιοι, πολίτες της Αμερικής, χριστιανοί Ορθόδοξοι στο θρήσκευμα, που πρόσκεινται με αφοσίωση στο Φανάρι, στο οποίο δείχνουν έμπρακτα τη στήριξή τους με διάφορες δράσεις, αναδεικνύοντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Επιπλέον, το εθνικό συμβούλιο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα έχει καθιερώσει τα βραβεία «Αθηναγόρας», τα οποία απονέμονται, σε ετήσια βάση, σε πρόσωπα ή οργανισμούς φίλα προσκείμενους στο Πατριαρχείο και δίνουν αγώνα για τις θρησκευτικές ελευθερίες όλων των ανθρώπων. 

Από όλα έχει ο μπαξές

Υψηλού επίπεδου συναντήσεις με την πολιτική και κοινωνική ελίτ της χώρας, εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Πριγκιπάτο, οικουμενιστική πρωτοπορία με Ορθόδοξες Θείες Λειτουργίες σε παπικό ναό -με  τους παπικούς ιερείς παρόντες– δείπνα και άλλα κοσμικά γεγονότα σε ιδιωτικό κλαμπ μίας ξένης χώρας… 

Μία αιρετική σαλάτα που κανείς δεν δύναται να καταλάβει πώς συνάδει με τον διακριτικό χαρακτήρα της Ορθοδοξίας και τι παράδειγμα δίνει στο ποίμνιό της. Και με αντικείμενο, φυσικά, τι άλλο, την πανθρησκεία ενδεδυμένη το μανδύα της… θρησκευτικής ελευθερίας.

Όσο και αν θαμπώνουν οι τίτλοι, όσο και αν προσπαθεί το Πατριαρχείο να δώσει την προσήκουσα αίγλη στις νέες επιταγές των εκκλησιαστικών δρωμένων, το μόρφωμα που λέγεται οικουμενισμός δε θα μπορέσει ποτέ να σταθεί επάξια δίπλα στον Ορθόδοξο χριστιανισμό που μας κληροδοτήθηκε από τους Πατέρες της Εκκλησίας. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Βραβεία “Αθηναγόρας”: Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει
– Ο Μασώνος Πατριάρχης Αθηναγόρας και ο Οικουμενισμός 

Σχετικά άρθρα

Ο Ζελένσκι και οι σχισματικοί της Ουκρανίας σε διαθρησκειακή τελετή στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου

Ψευδεπίσκοποι, αιρετικοί και αλλόθρησκοι στο λίκνο της Ορθοδοξίας Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Κατά την 90ή επέτειο του Γολοντομόρ, την 25η Νοεμβρίου, ο διώκτης των Ορθοδόξων, πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετέβη στον...

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.