Επικαιρότητα

Η προσφορά του κ. Ιερώνυμου για τους ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες! Για τα ασυνόδευτα ελληνόπουλα τί κάνει;

εικόνα άρθρου: Η προσφορά του κ. Ιερώνυμου για τους ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες! Για τα ασυνόδευτα ελληνόπουλα τί κάνει;

… Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την άμεση λειτουργία τεσσάρων δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ κάθε δομή θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 40 παιδιά…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ως Κατάνυξη έχουμε μία αντιπρόταση στον κ. Ιερώνυμο. Να παραδώσει την σκυτάλη της διαχείρισης των “ασυνόδευτων” ανηλίκων προσφύγων στην Κυβέρνηση και να ασχοληθεί με τους Έλληνες ασυνόδευτους και φτωχούς ανήλικες. Ειλικρινά θα εκπλαγεί από τον πολύ μεγάλο αριθμό αυτών των παιδιών. Αν ξεκινήσει να φροντίσει τα παιδιά των φαναριών ή αυτά που ζητιανεύουν ένα κομμάτι ψωμί στους δρόμους ή αυτά που δυστυχώς κάποιοι επιτήδειοι σωματέμποροι τα εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως ή αυτά που παραπαίουν από τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό, να είναι σίγουρος ο κ. Ιερώνυμος ότι θα ευαρεστήσει τον Κύριο και Θεό μας τα μέγιστα. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν πραγματικά κανέναν άλλο να τα φροντίσει, αφού τα περισσότερα από αυτά είναι ορφανά.

Φυσικά και χριστιανικό είναι, κ. Ιερώνυμε, να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους και να τους φροντίζουμε, όσο περισσότερο μπορούμε, αλλά τα φτωχά ασυνόδευτα ελληνόπουλα ποιος θα τα φροντίσει; Οι κύριοι της ΔΟΜ μπορούν πολύ εύκολα να συνεργαστούν με κρατικούς φορείς από την στιγμή που αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτό το πολύ σημαντικό πόνημα. Για τον Αρχιεπίσκοπο υπάρχουν τόσοι πολλοί αναξιοπαθούντες Έλληνες ασυνόδευτοι ανήλικοι, που πραγματικά αξίζουν της φροντίδας του. Αυτοί θα φιλούσαν τα χέρια του κ. Ιερώνυμου, γα την μοναδική και ευλογημένη ευκαιρία που θα τους παρέχει. Είναι υποχρέωσή μας να φροντίσουμε αρχικά τα ελληνόπουλα, τα δικά μας παιδιά και έπειτα τους υπόλοιπους, “εαυτούς και αλλήλους”, τα οποία δεν έχουν τις παροχές ή τα αγαθά της κάθε ΔΟΜ.

Διαβάσαμε στο newsbreak.gr:


Ξενώνες της εκκλησίας μετατρέπονται σε hot spot με τις ευλογίες του… Ιερώνυμου

Με την ευλογία και την υπογραφή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανοίγει τον δρόμο για να μετατραπούν δομές της Εκκλησίας σε hot spots για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστών (ΔΟΜ) υπέγραψε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον επικεφαλής του ΔΟΜ Gianluca Rocco για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μεταναστών σε δομές που διαχειρίζεται η Εκκλησία μέσω του Κέντρου Παλιννοστούντων και Μεταναστών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την άμεση λειτουργία τεσσάρων δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ κάθε δομή θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 40 παιδιά.

Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης θα υποστηρίξει την Εκκλησία στη δημιουργία των ξενώνων που θα φιλοξενήσουν ασυνόδευτα παιδιά. Συγκεκριμένα, θα αναλάβει την ανακαίνιση των κτιρίων, τον εξοπλισμό τους και την υποστήριξη της λειτουργίας τους. Η χρηματοδότηση του προγράμματος λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF).

Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να γίνει προσεκτική επιλογή των παιδιών με βάση την ηλικία τους, αλλά και να είναι δεδομένη η οικονομική ενίσχυση. Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε και προειδοποιητικό μήνυμα σε συμμάχους και εταίρους, λέγοντας στον επικεφαλής του ΔΟΜ ότι «τα σύνορα της Ευρώπης είναι στη θάλασσα και όχι στη Μακεδονία, και όλοι οι φίλοι μας και εταίροι έχουν υποχρέωση να φυλάμε αυτά τα σύνορα μαζί».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Δημιουργείται ΕΛΛΑΔΑ μεταναστών! Οι Έλληνες, κόψτε το λαιμό σας
Τι λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών όταν εισέρχονται παράνομα σε χώρες ΕΕ
– Μεταναστευτική βόμβα, Κυβέρνηση και λαός στα χαρακώματα
– Ποια λύση βρήκε η Κυβέρνηση για το Μεταναστευτικό!
– Άλωσις «εκ των έσω» με άοπλη εισβολή
– Η «ωρολογιακή βόμβα» του προσφυγικού: Ξεπερνούν τα 2,5 εκ. οι Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα σήμερα..

Σχετικά άρθρα

Σβήνει το ψευτορωμαίικο

του Αγαθόνικου Σκέψεις με αφορμή την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Μήπως είμαστε η χειρότερη γενιά από καταβολής Ελληνικού Έθνους;

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.