π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ

Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Βίντεο 2023)

εικόνα άρθρου: Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Βίντεο 2023)

16 Μαρ 2023

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Αποστομωτική απάντηση του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά σε όσους πολεμούν την Αγιοπατερική – Ιεροκανονική – Ευλογημένη Αποτείχιση από την αίρεση εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας


Στην εποχή μας η παναίρεση του οικουμενισμού έχει εξαπλωθεί σαν γάγγραινα στην εκκλησιαστική μας διοίκηση και είναι ευρύτερη, είναι χειρότερη αίρεση από τον Βαρλααμισμό.

Εάν τότε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο μεγαλύτερος θεολόγος της δεύτερης χιλιετίας, προχώρησε στην διακοπή της μνημόνευσης του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, υπέμεινε καθαίρεση, αφορισμό και φυλάκιση επί 4 έτη στις φυλακές των ανακτόρων, εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;

Παρακολουθήστε την συγκλονιστική ομιλία του ομότιμου καθηγητού ΑΠΘ και σπάνιου Ορθόδοξου πατρολόγου, πρωτ/ρου π.Θεοδώρου Ζήση που θα συμπληρωθεί και με δεύτερο μέρος.

Ομιλία π. Θεόδωρου Ζήση , Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: Ο Αγιός Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του.

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στη Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος – Τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου: 2310 515786.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Σχετικά άρθρα

Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση Το δεύτερο μέρος της ομιλίας με θέμα τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο θεολόγο της δεύτερης χιλιετίας Στο πρώτο μέρος τεκμηριώθηκε από τον κραταιό...

Ζωντανή ομιλία π. Θεόδωρου Ζήση: Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)

Ανακοίνωση ομιλίας πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 7:00 μμ. στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.