π. Θεόδωρος Ζήσης

Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Βίντεο 2023)

εικόνα άρθρου: Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Βίντεο 2023)
Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Αποστομωτική απάντηση του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά σε όσους πολεμούν την Αγιοπατερική – Ιεροκανονική – Ευλογημένη Αποτείχιση από την αίρεση εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας


Στην εποχή μας η παναίρεση του οικουμενισμού έχει εξαπλωθεί σαν γάγγραινα στην εκκλησιαστική μας διοίκηση και είναι ευρύτερη, είναι χειρότερη αίρεση από τον Βαρλααμισμό.

Εάν τότε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο μεγαλύτερος θεολόγος της δεύτερης χιλιετίας, προχώρησε στην διακοπή της μνημόνευσης του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, υπέμεινε καθαίρεση, αφορισμό και φυλάκιση επί 4 έτη στις φυλακές των ανακτόρων, εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;

Παρακολουθήστε την συγκλονιστική ομιλία του ομότιμου καθηγητού ΑΠΘ και σπάνιου Ορθόδοξου πατρολόγου, πρωτ/ρου π.Θεοδώρου Ζήση που θα συμπληρωθεί και με δεύτερο μέρος.

Ομιλία π. Θεόδωρου Ζήση , Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: Ο Αγιός Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του.

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στη Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος – Τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου: 2310 515786.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Άγιος Αθανάσιος ο Νέος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Ο βίος του Αγίου Αθανασίου, οι αρετές του, το έργο του ως Επίσκοπος, τα θαύματά του, Πως προστάτευε το ποίμνιό του από τον παπισμό, Τι έκανε σε ένα χωριό όπου συνηθιζόταν η καύση των νεκρών

Ο ετοιμαζόμενος κοινός εορτασμός του Πάσχα με τους ετεροδόξους απορρίπτεται διαχρονικά από τους Ορθοδόξους (2024)

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. «Ἡ Α΄ ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενική Σύνοδος ἐπέβαλε τόν κοινό ἑορτασμό μέ τούς Ὀρθοδόξους καί ὄχι μέ τούς αἱρετικούς»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.