Ελένη Καμπούρη

Άλλη μία οικουμενιστική φιέστα από τον κ.Δωρόθεο

εικόνα άρθρου: Άλλη μία οικουμενιστική φιέστα από τον κ.Δωρόθεο
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“ …οι προσπάθειες των Επισκόπων για κοινές Ακολουθίες και όχι μόνο, τους μετατρέπει αυτόματα σε παραβάτες των ιερών κανόνων”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πολύ πρόσφατα η Κατάνυξη ξεκίνησε να δημοσιοποιεί τους υπέροχους κατανυκτικούς λόγους των Αγίων Πατέρων, έναν θησαυρό από παραινέσεις, συμβουλές και λόγους κατηχήσεως, μέσω των οποίων μαθαίνουμε τα διαμάντια της Πίστεώς μας από το στόμα των Αγίων Πατέρων μας. Λόγοι που είναι αδύνατον να αμφισβητηθούν ή να παρερμηνευτούν και γι’ αυτό αποτελούν την πυξίδα της πνευματικής μας πορείας.

Αυτό μάλλον φαντάζει μάταιο και ξεπερασμένο για μια μεγάλη μερίδα ορθοδόξων(;) Επισκόπων, οι οποίοι απροκάλυπτα και χωρίς αναστολές ακολουθούν την παναίρεση του οικουμενισμού. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο κ. Δωρόθεος Β’, Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος τέλεσε Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρουσία του παπικού “επισκόπου” Σύρου κ. Πέτρου Στεφάνου. Εκεί φυσικά παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλους τους χώρους, δίνοντας δυναμικό παρών στο πλάι του οικουμενιστή ιεράρχη τους και του αιρετικού “επισκόπου”. Αυτό που είναι σημαντικό να επισημανθεί, είναι ότι και η κυβέρνηση δυστυχώς εκπροσωπήθηκε σε μια τέτοια ανεπίτρεπτη οικουμενιστική Δοξολογία από τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γεώργιο Βούτσινο. 

Όπως παρατηρούμε λοιπόν, ο οικουμενισμός καλά κρατεί, με το ίδιο τον Καίσαρα να συμμετέχει-άρα και να συναινεί- σε τέτοιου είδους μιαρές ακολουθίες. Σε μια τόσο μεγάλη εθνική εορτή αυτό είναι το μήνυμα που θέλουν Κυβέρνηση και ΔΙΣ να περάσουν; Της απροϋπόθετης ένωσης με τους αιρετικούς παπικούς; Οι πρόγονοί μας πρώτα πολέμησαν υπέρ Πίστεως και μετά υπέρ Πατρίδος. Ήταν αδιανόητο γι’ αυτούς να επιτρέψουν τέτοιες εκπτώσεις στην Πίστη. Γι’ αυτό και η Παναγία είχε το Έθνος υπό την Σκέπη Της και βοηθούσε, προστάτευε και ενίσχυε τον αγώνα τους.

Γιατί θα πρέπει να μολύνονται οι Ακολουθίες από την παρουσία αιρετικών και ουσιαστικά να μην επέρχεται η ψυχική ωφέλεια; Και γιατί αυτό κάποιοι το θεωρούν φυσιολογικό, έχοντας τσαλαπατήσει κάθε Ιερό Κανόνα και κάθε διδαχή των Αγίων Πατέρων μας; Δεν έχει ανάγκη η Ορθοδοξία τα κίβδηλα λόγια και την κακοδοξία τους. Αυτοί έχουν ανάγκη από την μετάνοια και την ένταξή τους στην Αλήθεια της Ορθοδοξίας. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, οι προσπάθειες των Επισκόπων για κοινές Ακολουθίες και όχι μόνο, τους μετατρέπει αυτόματα σε παραβάτες των Ιερών Κανόνων. Οποιαδήποτε τελετή διακατέχεται από το πανθρησκειακό οικουμενιστικό πνεύμα δεν είναι ανεκτή από την Ορθοδοξία. Εδώ βλέπουμε τελετές, Ακολουθίες και δρώμενα να μοιάζουν με φολκλορική γιορτή. Ορθόδοξοι, παπικοί, πρόσκοποι, καρδινάλιοι, όλοι μέσα και όλοι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι. Με όλους τα έχουμε καλά, με τον Θεό δεν ξέρουμε αν θα τα έχουμε καλά την ώρα της κρίσεως. Πού θέλουμε τελικά να αρέσουμε; Στο Χριστό ή στους ανθρώπους;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Συμπροσευχόμενος με αιρετικούς εόρτασε τα ονομαστήριά του ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄
– Ο Μητρ. Σύρου παρέστη σε «αγιασμό» που τελέσθηκε από τον παπικό Επίσκοπο Σύρου
– Προσβολή στην μνήμη των ηρώων οι οικουμενιστικές συμπροσευχές στη Σύρο

Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.