Επικαιρότητα

Αν ο Κωνσταντίνος ήταν μωαμεθανός και σκότωνε για την πίστη, θα είχε η οικογένεια Κατσίφα τέτοια αντιμετώπιση;

εικόνα άρθρου: Αν ο Κωνσταντίνος ήταν μωαμεθανός και σκότωνε για την πίστη, θα είχε η οικογένεια Κατσίφα τέτοια αντιμετώπιση;

Ο Αρχ. Αναστάσιος τι γνώμη έχει για το γεγονός που περιγράφει η Ερμιόνη Κατσίφα, ότι της απαγορεύεται να κτίσει ένα ναΐσκο στη μνήμη του Κωνσταντίνου;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Ας αλλάξουμε λίγο κάποια δεδομένα. Αν ο Κωνσταντίνος ήταν ένας φανατικός μωαμεθανός και σκότωνε για την πίστη του ή οι γονείς του επιχειρούσαν να χτίσουν ένα τζαμί στο Αργυρόκαστρο, θα είχε όλη η οικογένεια Κατσίφα την ίδια αντιμετώπιση από τις Αλβανικές Αρχές; Ρητορικό το ερώτημα φυσικά. 

Σε μία χώρα, όπου η παρανομία ζει και βασιλεύει και το γύρω κόσμο κυριεύει, όπου ληστές κατακλέβουν σπίτια στη Βόρεια Ήπειρο, όπου φιμώνεται και καταδιώκεται το ελληνορθόδοξο στοιχείο, για τι είδους δημοκρατικούς θεσμούς μπορούμε να μιλάμε; Αν πραγματικά πρέπει να κυνηγηθεί κάτι σ’ αυτή τη χώρα, είναι όλες εκείνες οι δυνάμεις, κυβερνητικές και μη, οι οποίες απροκάλυπτα δείχνουν τα δόντια τους απέναντι σε οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα και Ορθοδοξία. 

Άραγε αυτά η Αθήνα τα παρακολουθεί ή το μοναδικό της μέλημα είναι να ασχολείται με το πώς θα δώσει όλο και περισσότερα προνόμια σε ανθρώπους που καταστρέφουν τη χώρα μας μαζί με τα Ιερά και τα Όσιά της; Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος τι γνώμη έχει για όλα αυτά; Η Αρχιερατική του φιλευσπλαχνία μήπως εξαντλείται μόνο σε αγαπητικές και μελιστάλαχτες ρητορικές; Τι γνώμη έχει για το γεγονός αυτό που περιγράφει η Ερμιόνη Κατσίφα, ότι της απαγορεύεται να κτίσει ένα ναΐσκο στη μνήμη του Κωνσταντίνου; Υπάρχει ανεξιθρησκεία σ’ αυτή τη χώρα ή δεν υπάρχει; Μ’αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζονται από το ελληνικό κράτος οι Αλβανοί κάτοικοι της Ελλάδας; Έχουν τους ίδιους περιορισμούς;

Αλήθεια, πού είναι αυτό το πόρισμα που αναμένουμε και το οποίο θα περιγράφει και θα διαφωτίζει για τους πραγματικούς δολοφόνους του Κωνσταντίνου; Κυβερνητικές δυνάμεις και μη, αρκούνται σε τραμπουκισμούς, για να θολώνουν τα νερά, αλλά πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο. Να διαφαίνεται η ποιότητα της κουλτούρας και του πολιτισμού τους, τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. 

Εμείς θα προτείναμε η Ελληνική Πολιτεία και ο Οικουμενικός Πατριάρχης να ασχοληθούν με τους διωγμούς των ελληνορθόδοξων αδερφών μας στη Βόρειο Ήπειρο και να αποδείξουν ότι δεν αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β’ κατηγορίας. Ο κ.Βαρθολομαίος να αφήσει τις πρασινάδες για λίγο και τα συλλείτουργα με τους εχθρούς του Χριστού μας, και να ασχοληθεί με σπουδαιότερα προβλήματα, όπως αυτό του τραμπουκισμού σε βάρος της οικογένειας Κατσίφα, όπως και σε βάρος κατ’ επανάληψη πολλών αδερφών μας που κατοικούν εκεί. Και επιτέλους η ελληνική Κυβέρνηση να προστατεύσει αυτές τις οικογένειες που διαμένουν εκεί ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού, που με κίνδυνο της ζωής τους κρατούν άσβεστο το ελληνορθόδοξο στοιχείο. Σταθείτε μια φορά στο ύψος των περιστάσεων και αφήστε τα γλυκόλογα και τις διπλωματίες!

Δείτε σχετικά:
Συζήτηση στην αλβανική τηλεόραση: Ο Κατσίφας εκτελέστηκε κατόπιν αιτήματος της ελληνικής αστυνομίας
Αντιμέτωπη με φυλάκιση η μητέρα του Κατσίφα για υποκίνηση μίσους
Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα: Θέλουν να παρουσιάσουν την υπόθεση ως αυτοκτονία
Βουλιαράτες: Η αστυνομία διέκοψε εργασίες κατασκευής μικρής εκκλησίας στην μνήμη του Κ. Κατσίφα
Τον τρέμουν και νεκρό οι Αλβανοί!

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.