Ελένη Καμπούρη

Διπλωματικός ελιγμός ή ξεκάθαρη νίκη των Εβριτών;

εικόνα άρθρου: Διπλωματικός ελιγμός ή ξεκάθαρη νίκη των Εβριτών;

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Πρόκειται για πραγματικά πάρα πολύ καλά νέα για την περιοχή αλλά επειδή δεν μας εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη οι κατά καιρούς κυβερνητικοί ελιγμοί, θα πρέπει να έχουν οι Εβρίτες μας πρωτίστως, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι έλληνες, μάτια και αυτιά ορθάνοιχτα και πανέτοιμα αντανακλαστικά.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Διπλωματικός ελιγμός ή ξεκάθαρη νίκη των Εβριτών ήταν η προ ολίγων ημερών νίκη που επιτελέστηκε στον πολύπαθο Έβρο; Αναφερόμαστε στην απόφαση της κυβέρνησης δια στόματος της κ. Πελώνη και μετά από προσωπική παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη να ακυρωθεί η επέκταση, τελικά, του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο1. “Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι  να μην επεκταθεί και να μην αυξηθεί η χωρητικότητα της δομής στον Έβρο, κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και φυσικά με τα συναρμόδια υπουργεία” ήταν η δήλωση της κ.Πελώνη, που όμως τελικά φαίνεται να μην πείθει του ντόπιους κατοίκους. 

Ενώ πραγματικά πρόκειται για μια πολύ καλή είδηση και φαντάζει σαν ξεκάθαρη νίκη των συμπατριωτών μας Εβριτών, ωστόσο υπάρχουν και οι φωνές που αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα μια τέτοια απόφαση. Πολλοί μιλούν για πάγωμα και αναβολή της απόφασης, ενώ άλλοι μιλούν ακόμη και για εμπαιγμό του λαού του Έβρου αφήνοντας υπονοούμενα ότι η κυβέρνηση κάτι άλλο ετοιμάζει2. “…..από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του κ. Νότη Μηταράκη με non paper υποστηρίζουν ότι μπορεί να μην αυξηθεί η δυναμικότητα του ΚΥΤ στο Φυλάκιο αλλά ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ κατά 240 άτομα. Έτσι, ενώ αυτή τη στιγμή η χωρητικότητα του ΚΥΤ είναι 330 άτομα και του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ 370 άτομα, δηλαδή συνολικά 700 άτομα, αν αυξηθεί η χωρητικότητα του τελευταίου κατά 240 άτομα, θα φτάσουμε συνολικά στα 940 άτομα.”

Τι γίνεται τελικά εκεί στον Έβρο; Πρόκειται όντως για μια ξεκάθαρη ακύρωση της επέκτασης του ΚΥΤ ή μήπως είναι πρόφαση για να αυξηθεί η διπλανή δομή έστω και κρυφίως; Κάποτε πρέπει να καταλάβουν όλες οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων και των ιδεολογιών ότι ο Έβρος και οι περιοχές που αποτελούν τα σύνορα της Πατρίδας μας είναι σημεία ευαίσθητα και νευραλγικής σημασίας. Η διαχρονική σιωπή όλων σχεδόν των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου είναι μια τακτική που δεν βοηθά καθόλου, απεναντίας μας γεννιούνται σκέψεις ότι εξυπηρετούνται αλλότρια συμφέροντα. Η φύλαξη των συνόρων μας και η φροντίδα που θα έπρεπε να υπάρχει σε όλες αυτές τις περιοχές αποτελούν αξία αδιαπραγμάτευτη. Όσο εμείς σχολιάζουμε, αυτοί οι άνθρωποι κρατούν Θερμοπύλες και βλέπουν καθημερινά να μπαίνουν από παντού παράνομα μετανάστες ή πρόσφυγες και να απειλείται σε πολλές περιπτώσεις η ζωή τους και η περιουσία τους. 

Χορτάσαμε από ανθρωπιστές που υποστηρίζουν ο,τιδήποτε μη ελληνικό και οι οποίοι δρουν ως άξιοι αντικαταστάτες των διάφορων εφιαλτών της ελληνικής ιστορίας. Ποθούμε διακαώς να κάνουμε λάθος αλλά αυτά τα “ήξεις, αφήξεις”  πραγματικά μας μπερδεύουν και μας κάνουν επιφυλακτικούς. Είναι μια πολύ θετική απόφαση η ακύρωση της επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου αλλά αναρωτιόμαστε, οι λαθρομετανάστες που θα εισέλθουν από εκεί και θα συλληφθούν, πού θα καταλήξουν; Στο διπλανό ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ ή πάλι στην ενδοχώρα με συνοπτικές διαδικασίες; Γιατί δεν γίνεται απέλαση;

Η κατάσταση χρήζει ηρεμίας, ψυχραιμίας, συνεχούς επαγρύπνησης και μηδενικού εφησυχασμού. Πρόκειται για πραγματικά πάρα πολύ καλά νέα για την περιοχή αλλά επειδή δεν μας εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη οι κατά καιρούς κυβερνητικοί ελιγμοί, θα πρέπει να έχουν οι Εβρίτες μας πρωτίστως, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι έλληνες, μάτια και αυτιά ορθάνοιχτα και πανέτοιμα αντανακλαστικά. Ελπίζουμε αυτή η απόφαση να μην είναι προάγγελος άσχημων και ανθελληνικών εξελίξεων. Μπράβο στους Εβρίτες μας για τις μάχες που δίνουν καθημερινά αλλά ελπίζουμε αυτή τη φορά να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ειρηνική διαμονή και καθημερινότητα των κατοίκων στον τόπο καταγωγής και κατοικίας τους. Αλήθεια, τι γίνεται επιτέλους μ’ εκείνον τον περιβόητο φράχτη; Πότε θα σφραγισθεί αποτελεσματικά ο Έβρος έτσι ώστε να σταματήσει απ’ άκρη σε άκρη του να τρυπώνει λαθραία ο οποιοσδήποτε; Δεν αντέχει άλλους, ούτε ο Έβρος, ούτε τα νησιά, ούτε η ενδοχώρα. 

Ολόκληρες περιοχές σε όλη την Ελλάδα έχουν μετατραπεί σε ισλαμικά χωριά και γκέτο. Με δυσκολία πλέον διαχειρίζεται η Πολιτεία τα εσωτερικά μας θέματα και δεν είναι δυνατόν να επιφορτιστούμε και με την διαχείριση ενός υπέρογκου αριθμού ανθρώπων, άλλοτε όντως εξαθλιωμένων και άξιων βοήθειας και άλλοτε κακοποιών στοιχείων αγνώστου ταυτότητας, προέλευσης και ποινικού μητρώου. Ως πότε θα δίνονται παροχές, σπίτια και επιδόματα σε όλους τους υπόλοιπους εκτός από τους φτωχοποιημένους έλληνες; Πρόσφατο παράδειγμα οι σεισμόπληκτοι στην περιοχή της Λάρισας και της Ελασσόνας, οι οποίοι μένουν σε άθλιες σκηνές ενώ κάποια χιλιόμετρα μακριά υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι απολαμβάνουν την άνεση των κοντέινερ με θέρμανση, κλιματισμό, wifi, ζεστό νερό και δωρεάν σίτιση. Ήρθε πλέον ο καιρός που ο μανδύας της φιλανθρωπίας πρέπει να σκεπάσει και τους ταλαιπωρημένους έλληνες συμπολίτες μας.

Με τους ντόπιους κατοίκους και διάφορους φορείς να αντιδρούν στην επέκταση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ., ελπίζουμε οι υποψίες τους για διγλωσσία της κυβέρνησης να αποδειχθούν αβάσιμες3. Εξάλλου, είναι πολύ πρόσφατες οι απειλές που ξεστόμισε ο κ.Μηταράκης και τέτοιου τύπου δηλώσεις μόνο λάδι ρίχνουν στην φωτιά. Κι επειδή διαχρονικά το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ευθύνεται κατά κόρον για αμέτρητα λάθη που στοίχισαν στην ελληνική ιστορία, ας προσέχουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά να μην μας αποκοιμίσει η οποιαδήποτε θετική απόφαση παρθεί, που δείχνει να ευεργετείται η Ελλάδα. Θετικότατη η απόφαση για το ΚΥΤ αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Όποιος ξεχνάει τα λάθη του παρελθόντος και την Ιστορία του καλείται να τα ξαναζήσει. Μακριά από πολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα, μόνο ενωμένοι νικούν οι Έλληνες.


1. https://www.evros-news.gr/
2. https://www.evros-news.gr/
3. https://www.evros-news.gr/

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μονόδρομος το Casus belli με την κυβέρνηση, δηλώνουν οι Εβρίτες
Πολίτες φιμωμένους, άφωνους, χωρίς κρίση και απαθείς; Αυτό θέλουν;
– Στα μουλωχτά, κρυφίως και με σβηστά φώτα
– Τι γίνεται επιτέλους εκεί στον Έβρο;
– Δημοκρατία κατά το δοκούν και ποινικός κώδικας à la carte;
– Η φοβία του “Σουλτάνου”
– Μπράβο Γιώργο, Έλληνα Εβρίτη! Σε ευχαριστούμε! Η Παναγία οδηγός και προστάτης σας!
– Πινέζα στον χάρτη
– Έβρος – Η Αγία παρουσία τους αποκαλύφθηκε από τη θαυματουργική ανεύρεση μίας εικόνας τους
– Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας
– Το Θεό και την Παναγία έχουν μαζί τους οι υπερασπιστές των συνόρων μας!

Σχετικά άρθρα

Σβήνει το ψευτορωμαίικο

του Αγαθόνικου Σκέψεις με αφορμή την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Μήπως είμαστε η χειρότερη γενιά από καταβολής Ελληνικού Έθνους;

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.