Επικαιρότητα

Επισκέψεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

εικόνα άρθρου: Επισκέψεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου

Ανταλλαγή ενθυμίων με τη Λουθηρανική Κοινότητα


Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων διέρχεται εν μέσω σκληρής δοκιμασίας, καθώς βρίσκεται στο μέσο ισραηλινών και παλαιστινίων με τις επιθέσεις εναντίον των Ορθοδόξων να είναι εμφανείς. Γνωρίζουμε πως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί φροντίζουν ενεργώς για τη διατήρηση της ειρήνης στους Αγίους Τόπους, κυρίως όμως μέσω οικουμενιστικών διολισθήσεων, πολιτιστικής και θρησκευτικής διπλωματίας.

Οι επισκέψεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και τον εορτασμό της Αναστάσεως, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος δέχθηκε ορισμένες επισκέψεις μεταξύ των οποίων ήταν ο αρχιτέκτονας του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδόσιος Μητρόπουλος και ο κ. Theodor Georgi αντιπρόσωπος της Πρεσβείας της Ρωσίας του Τελ Αβίβ. Επιπλέον, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απένειμε τιμητική διάκριση με το παράσημο του Σταυροφόρου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου στον κ. Savilov Viktor, λόγω της εργασίας του για την συντήρηση εικόνων του Πατριαρχείου και των πολυελαίων του Ναού της Αναστάσεως.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τον αρχιεπίσκοπο της Λουθηρανικής κοινότητος κ. Sani Azar των Ιεροσολύμων, με συνοδεία και τον πρώην αρχιεπίσκοπο Wolfgang Schmidt. Ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος ευχαρίστησε την αποστολή της Λουθηρανικής κοινότητος για την υποστήριξη προς τους Χριστιανούς των Ιεροσολύμων, τη στιγμή που συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα, και όπως συνηθίζει αντάλλαξε ενθύμια με τον πρώην αρχιεπίσκοπο Wolfgang Schmidt λόγω της επίσκεψης.

Τα «άγρια» Ιεροσόλυμα

Σε άρθρο (2) του μακαριστού π. Νικόλαου Μανώλη διαβάζουμε τα εξής:

«Οἱ πνευματικοί δεσμοί τῶν Ἱεροσολυμιτῶν μέ τό «μικρόν ποίμνιον» (Λουκ. 12, 32) πού ἔμελλε ὁ Κύριος νά δώσει τή Βασιλεία Του, εἶναι ἰδιαίτερα ἰσχυροί. Ὅμως, ὅλη αὐτή ἡ ἐκκλησιαστική ἱστορία καί ἡ πνευματική παρακαταθήκη δέ λογίζεται καί δέν ἀξιοποιεῖται πρός πνευματική ὠφέλεια τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ πυρήνα τῶν Ἱεροσολύμων. Ὅλα δείχνουν ὅτι ἡ ἐκεῖ χριστιανική κοινότητα ἐπιδιώκει νά ἀπολέσει τό πατροπαράδοτο σέβας καί ὡς ὑπνωτισμένη ἀπό ἀγαπουλίστικα φιρμάνια, νά κοιμηθεῖ τόν «ὕπνο τοῦ δικαίου».»

Είναι φανερό πως ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ακολουθεί περισσότερο από ποτέ διπλωματικές κινήσεις, με απώτερο σκοπό την διασφάλιση της ομαλότητας της περιοχής η οποία ετοιμάζεται για χιλιάδες προσκυνητές από όλα τα σημεία της γης, λόγω της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου.

Ωστόσο επιμένει στο πανθρησκειακό προφίλ του, παραθεωρώντας τον ομολογιακό του ρόλο και την αποστολή του για τη διατήρηση της αμωμήτου πίστεως, ως Ορθόδοξος Πατριάρχης.

Άραγε η επικράτηση της ειρήνης στον πρόσκαιρο αυτό κόσμο είναι σημαντικότερη από την διατήρηση ανόθευτης της Ορθοδοξίας;

Αυτός είναι ο τρόπος διαφύλαξης της Ορθοδοξίας ή υπερισχύει η αλλοίωση και άμβλυνση του ορθοδόξου αισθητηρίου στο όνομα της ειρήνης και της καταλλαγής;

Σε παλαιότερο άρθρο (3) της Κατάνυξης επισημαίνεται ο διαχρονικός εχθρός: «Στο παρελθόν οι εχθροί εμφανίζονταν πότε ως Εβραίοι, πότε ως Άραβες, μουσουλμάνοι ή ως Σταυροφόροι και άλλοι, ως κατακτητές που έκαναν επιθέσεις με σκοπό να κυριαρχήσουν στην Αγία Πόλη και στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Σήμερα παρουσιάζονται με ύπουλα μέσα και οι αιώνιοι εχθροί, προσποιούμενοι τους δήθεν φίλους, ζητούν τον αφανισμό του».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ιεροσόλυμα SOS
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων πολεμά από λάθος στρατόπεδο

Σχετικά άρθρα

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.